tłumik webasto
-
- Początkujący
- Auto:: touran 1,9 TDI 2007
- Imię:: Marta
- Podziękował: 2 razy
tłumik webasto
Witam mam nadzieję, że mi pomożecie. Wracając do domu zauważyłam z przodu przy prawym świetle wydobywający się dym i smród spalin. Postawiłam do mechanika i on stwierdził, że to tłumik webasto, którego się nie naprawia, a nowy kosztuje w serwisie 1100zł, a niby używanego nie dostanę bo każdy był inny i można nie dopasować (chociaż nie chce mi się w to wierzyć) jestem załamana bo niedawno go kupiłam i wydałam sporo, powymieniałam parę rzeczy, zmieniłam rozrząd. Okazało się też że od sierpnia jak był wymieniany olej do połowy listopada ubyło mi oleju na minimum zapaliła się kontrolka i okazało że prawdopodobnie bierze olej bo wycieku nie ma. Super po prostu super. Da się coś zrobić z tym tłumikiem bez wydawania ponad 1000zł?
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Re: tłumik webasto
Martuska81 spokojnie, jesteś w dobrych rękach (chodzi o forum He He)
Najpierw do sprawdzenia rurka łącząca piec z tłumikiem (nazywa się Spiro) w dziale giełda dziś wystawił do sprzedania nowe po 25 zł + koszt wysyłki nasz kolega. Kup i wymień nawet jak nie masz dziur w swojej.
Co do tłumika to może i w serwisie tyle kosztuje ale na szczęście nie jesteśmy zdani tylko na ASO VW.
Tu masz link do takich tłumików, oczywiście do nowych i oryginalnych, sam ostatnio brałem 3 sztuki z czego 2 już siedzą u mnie i u kolegi w Touranach, koszt 57 zł + koszt wysyłki, sprzedający sprawdzony i godny polecenia a więc kupuj bez obaw:
http://allegro.pl/webasto-thermo-top-v- ... 44714.html
Minusem jest to że trzeba ściągnąć przedni zderzak żeby wymieć tłumik.
Więcej wiary He He
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Najpierw do sprawdzenia rurka łącząca piec z tłumikiem (nazywa się Spiro) w dziale giełda dziś wystawił do sprzedania nowe po 25 zł + koszt wysyłki nasz kolega. Kup i wymień nawet jak nie masz dziur w swojej.
Co do tłumika to może i w serwisie tyle kosztuje ale na szczęście nie jesteśmy zdani tylko na ASO VW.
Tu masz link do takich tłumików, oczywiście do nowych i oryginalnych, sam ostatnio brałem 3 sztuki z czego 2 już siedzą u mnie i u kolegi w Touranach, koszt 57 zł + koszt wysyłki, sprzedający sprawdzony i godny polecenia a więc kupuj bez obaw:
http://allegro.pl/webasto-thermo-top-v- ... 44714.html
Minusem jest to że trzeba ściągnąć przedni zderzak żeby wymieć tłumik.
Więcej wiary He He
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Ostatnio zmieniony pt lis 21, 2014 21:37 przez Tomasz_W-wa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący
Wiedziałam, że można na Was liczyć
już nie raz mi pomogliście. Kupię to o czym piszesz i zlecę komuś wymianę 
-- Pt lis 21, 2014 19:09 --
Rozumiem, że link do tego ogłoszenia na allegro to ten tłumik pasuje do tourana mojego?
Nie wiem czemu uzyskałam taką info że nie dokupię poza serwisem

Rozumiem, że link do tego ogłoszenia na allegro to ten tłumik pasuje do tourana mojego?

- PTAK
- Przeglądacz
- Auto:: 1T0 2.0Tdi Bkd 06r DSG
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
- Kontakt:
Martuska81 pisze:Wiedziałam, że można na Was liczyćjuż nie raz mi pomogliście. Kupię to o czym piszesz i zlecę komuś wymianę
Tylko kup i tłumik i rurke do tłumika bo na 100% przy rozłanczaniu pieca i tłumika pęknie ze starości
Było :
Bmw E36 x 9-od 1.6 do 2,8
e34 x 7 w tym Alpina M62
e32 5.0 V12 M70B50
Opel Corsa 1.2 i 1.4 x2
Cinquecento x 2 hehe
Nissan Sunny 2.0Td
Seat Ibiza Evo2 1.9TDI 150KM
Audi A6 c5 2.5TdI V6 150KM
Skoda Octavia x3 i 4x4
Vw Sharan 2004r (2) 1.9TDI 150KM

Teraz jest w końcu Auto Rodzinne
Vw Touran 2.0Tdi Dsg 06r 7-Os.viewtopic.php?f=9&t=9616:)
Jak pomogłem KLIKNIJ "
" ------->>>
Bmw E36 x 9-od 1.6 do 2,8
e34 x 7 w tym Alpina M62
e32 5.0 V12 M70B50
Opel Corsa 1.2 i 1.4 x2
Cinquecento x 2 hehe
Nissan Sunny 2.0Td
Seat Ibiza Evo2 1.9TDI 150KM
Audi A6 c5 2.5TdI V6 150KM
Skoda Octavia x3 i 4x4
Vw Sharan 2004r (2) 1.9TDI 150KM

Teraz jest w końcu Auto Rodzinne
Vw Touran 2.0Tdi Dsg 06r 7-Os.viewtopic.php?f=9&t=9616:)

Jak pomogłem KLIKNIJ "

- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Martuska81 tak zgadza się tłumik z aukcji to ten co potrzebujesz i ten co siedzi u nas w autkach, żebyś wiedziała mamy (piec) Webasto Thermo Top V.
Tak jak napisał PTAK rurkę Spiro też kup bo stara pewnie się rozpadnie jak będzie ją ktoś demontował (po prostu będzie już wypalona i stara).
Jeżeli pomogłem to wciśnij po prawej stronie ikonkę ręki z kciukiem do góry (OK).
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Tak jak napisał PTAK rurkę Spiro też kup bo stara pewnie się rozpadnie jak będzie ją ktoś demontował (po prostu będzie już wypalona i stara).
Jeżeli pomogłem to wciśnij po prawej stronie ikonkę ręki z kciukiem do góry (OK).
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
Dokładnie tak jak koledzy piszą warto zaopatrzyć się również w rurkę spiro z doświadczenia wiem, że bardzo rzadko się zdarza by była dobra. Ja ostatnio wymieniając piec u siebie zauważyłem że zabrałem się w ostatniej chwili za to bo rurka była trafiona a niby nie było oznak jej zużycia 
Jak się koleżanka odezwie na maila to w swoim magazynie wygrzebie wszystkie potrzebne rzeczy
pozdro

Jak się koleżanka odezwie na maila to w swoim magazynie wygrzebie wszystkie potrzebne rzeczy

pozdro
-
- Początkujący
- Miki76
- ____________________
- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
popatrz na forum może jest ktoś z twojej okolicy i chętnie udzieli pomocy przy wymianie gdyż jest to proste lecz czasochłonne bez zdjęcia zderzaka i nadkola się nie obędzieMartuska81 pisze:napisałam maila, czekam na propozycje cenowe i czekam na odp
-
- Początkujący
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
My wiemyMartuska81 pisze:Nie wiem czemu uzyskałam taką info że nie dokupię poza serwisem

Ach Ci mechanicy. Powodzenia i częściej zaglądaj