Xenony to nie sa, jesli juz to HIDy...bigkaban pisze:Hej a co myslicie o tej furze:
http://allegro.pl/vw-touran-2-0-tdi-201 ... l?no-rwd=1
Wiem, ze Gubin to kraina czarow ale mi sie podoba. Po vin wychodzi, ze we wrzesniu mial 203 tys. I nic o problemach- moze ktos byl, ogladal??
WVGZZZ1TZAW059559.
Mam a6 c6 i szukam czegos wyzszego z webasto i tak mi wpadla ta czarna perla w oko ;-)
Wysłane z FajfeSa
Oferty sprzedaży Touranów- oceny, komentarze 2011-2014
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Re: Odp: Oferty sprzedaży Touranów- oceny, komentarze

-
karl
- Użytkownik
- Auto:: BMN,2.0 tdi,2006
- Imię:: Karol
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 44 razy
Re: Oferty sprzedaży Touranów- oceny, komentarze
Jakoś wszystkie auta u sprzedawcy maja podobny przebieg
- bigkaban
- Przeglądacz
- Auto:: bmw
- Imię:: magchoobVE
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Oferty sprzedaży Touranów- oceny, komentarze
No ten moj touran z 20 cofniete. Hidy?? Czyli przod po wymianie???
Wysłane z FajfeSa
Wysłane z FajfeSa
- Zyndram
- Użytkownik
- Auto:: CFJA, 2.0, 2011
- Imię:: Zyndram
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
A jest to w ogóle możliwe, żeby w 2010 nie było czujnika świateł w szybie (zmierzchu) ??? Przełącznik od świateł nie ma funkcji auto.
po chwili
Doczytałem że ma niby w opisie wymienione: Czujnik deszczu, Czujnik zmierzchu. Jeśli ma te funkcje to i powinien mieć przełącznik auto przy światłach.
5 min poźniej
Coś za chudo na tej szybie przy lusterku wstecznym. Wygląda mi na zwykłe lustro, ale nie jestem specem w tych sprawach.
po chwili
Doczytałem że ma niby w opisie wymienione: Czujnik deszczu, Czujnik zmierzchu. Jeśli ma te funkcje to i powinien mieć przełącznik auto przy światłach.
5 min poźniej
Coś za chudo na tej szybie przy lusterku wstecznym. Wygląda mi na zwykłe lustro, ale nie jestem specem w tych sprawach.
Ostatnio zmieniony pt lis 28, 2014 09:55 przez Zyndram, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
duńczyk, xenon nieorginalny, siedzenie też nie od tej wersji... czyjnika zmierzchu/deszczu nie ma...bigkaban pisze:Hej a co myslicie o tej furze:
http://allegro.pl/vw-touran-2-0-tdi-201 ... l?no-rwd=1
Wiem, ze Gubin to kraina czarow ale mi sie podoba. Po vin wychodzi, ze we wrzesniu mial 203 tys. I nic o problemach- moze ktos byl, ogladal??
WVGZZZ1TZAW059559.
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
webasto też nie zrobione po naszemu
tylko programator założyli ehh nie estetyczne wykonanie w tym aucie, które daje wiele możliwości 
-
Piotr1979
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Do Big Kaban.
Kłamstwa albo ostra rzeźba
http://allegro.pl/vw-touran-2-0-tdi-201 ... l?no-rwd=1 :
- xenonów to to nie ma, zwykły HID czyli przerażenie na drogach i wypalane odbłyśniki, czasami problemy podczas przeglądu na Stacji Kontroli Pojazdów.
- brak czujników deszczu i zmierzchu tzn. wcale się same nie ściemniają i wycieraczki same się nie włączają w zależności od opadu.
ps. nie wiedziałem, że ta kierownica jest sportowa.
Kłamstwa albo ostra rzeźba
http://allegro.pl/vw-touran-2-0-tdi-201 ... l?no-rwd=1 :
- xenonów to to nie ma, zwykły HID czyli przerażenie na drogach i wypalane odbłyśniki, czasami problemy podczas przeglądu na Stacji Kontroli Pojazdów.
- brak czujników deszczu i zmierzchu tzn. wcale się same nie ściemniają i wycieraczki same się nie włączają w zależności od opadu.
ps. nie wiedziałem, że ta kierownica jest sportowa.
Szukajcie a znajdziecie.
- bigkaban
- Przeglądacz
- Auto:: bmw
- Imię:: magchoobVE
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
UUU to widze, ze chyba lepiej bedzie do mojej a6 zamontowac webasto... taniej i wiem co mam ;-)
a te czujniki to nie sa w tym prostokacie nad lusterkiem??
a te czujniki to nie sa w tym prostokacie nad lusterkiem??
- Zyndram
- Użytkownik
- Auto:: CFJA, 2.0, 2011
- Imię:: Zyndram
Nie.bigkaban pisze:a te czujniki to nie sa w tym prostokacie nad lusterkiem??
tak to powinno wyglądać

-
himi
- Użytkownik
- Auto:: Był Touran jest Jetta
- Imię:: Michał
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Opisywałem auto na forum więc należy się słowo wyjaśnienia.
http://autoeden.otomoto.pl/volkswagen-t ... 14223.html
Jakby ktoś z Was był zainteresowany tym touranem z Leszna, to mam go szczegółowo sprawdzonego (między innymi w ASO, ale nie tylko).
Nie kupiłem go z kilku powodów, nie z powodu jest stanu. Zdecydowały względy praktyczne po prostu.
Ja ostatecznie wróciłem do Octavii II FL w kombi, ale tym razem 2,0 CR 140 km.
Jak macie pytania, walcie na PW
Jakby ktoś z Was był zainteresowany tym touranem z Leszna, to mam go szczegółowo sprawdzonego (między innymi w ASO, ale nie tylko).
Nie kupiłem go z kilku powodów, nie z powodu jest stanu. Zdecydowały względy praktyczne po prostu.
Był Touran 1,9 TDI
jest Octavia II FL 2,0 TDI CR 140km
- marnon
- Zaawansowany
- Auto:: Golf V variant
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
gratulacjehimi pisze:Opisywałem auto na forum więc należy się słowo wyjaśnienia.
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
himi
pisz otwartym tekstem na forum bo zasiałeś wątpliwości. Jest jakiś haczyk to trzeba to nagłośnić.
pisz otwartym tekstem na forum bo zasiałeś wątpliwości. Jest jakiś haczyk to trzeba to nagłośnić.
-
himi
- Użytkownik
Auto po ASO zostało określone jako ,,igła'' - ekhm bardzo lubię to określenie. Ale w ASO sprawdzono jedynie geometrię i kompa.
Na moje życzenie po wszystkim poszło dodatkowo na szarpaki. Wyniki - wybitne. Przód chyba 81%, tył coś koło 76.
Nie chcę pisać o tym jak oceniam ekspertyzę ASO, bo szkoda moich nerwów. Czekam właśnie na zwrot 350 (!) złotych, które wydałem na badanie w ASO, które okazało się nieporozumieniem. Sprawa jest w toku na linii: ja - kierownictwo ASO. Ale nie o tym.
Grzebanie w historii wykazało, że samochód miał trochę przejść. Dwie nowe szyby czołowe to drobiazg, ja się lata 186.ooo w 3 lata...
Była jednak także akcja wymiany skrzyni biegów. Sprzęgło rozwaliło obudowę i konieczna była wymiana. Skrzynię wyczułem juz w czasie jazdy. Jest dziewicza, a to przy tym przelocie było dla mnie sygnałem do drążenia.
W lipcu br auto miało wymieniany jeden z wtrysków.
Niestety tego wszystkiego nie powiedziano mi w ASO....Sam do tego doszedłem.
Podsumowując: samochód ma ori lakier i na pewno nie miał żadnych przygód. Prowadzi się wybornie, przyspiesza świetnie. Dwumas - cisza. Stan wnętrza - bliski ideałowi, drobne ślady zużycia.
Silnik - myty (dla mnie wielki minus, bo daje podstawę do obaw). Nie wiem nic więcej, bo w ASO...nie pozwolono mi obejrzeć samochodu od spodu. Nie widziałem go wcale od wjazdu za bramę ASO do wyjazdu.
Słowem - wóz z pełnymi papierami, na pewno nie bity. Ostro eksploatowany w dużej firmie przez kadrę zarządzającą. Nie wiem ile osób jeździło. Nie wiem jak.
Wymiana w/w elementów, dla kogoś komu przelot prawie 190.000 km nie jest straszny, wydaje się tylko atutem.
Mnie zniechęciła, ale znacznie większy wpływ na mój wybór miało ogromne zadowolenie z poprzedniej octavii, szansa przesiadki na taką samą z dużo lepszym, mocniejszym silnikiem i przede wszystkim fakt, że Lesznie i okolicach posiadanie Tourana to igranie z losem.Wszędzie je kradną, ale u nas ostatnio jest plaga. To, co jest w statystykach, to tylko część.
Nie mam zamiaru mieć oczu wokół głowy cały czas i zastanawiać się, czy ja wyjdę z dzieciakami z kina to będę miał czym wrócić.
Zatem są dwa główne powody nie kupienia Tourana: obawa o kradzież + octavia. W ich cieniu przebieg wozu, ale on się broni jego historią. Tyle:)
Na moje życzenie po wszystkim poszło dodatkowo na szarpaki. Wyniki - wybitne. Przód chyba 81%, tył coś koło 76.
Nie chcę pisać o tym jak oceniam ekspertyzę ASO, bo szkoda moich nerwów. Czekam właśnie na zwrot 350 (!) złotych, które wydałem na badanie w ASO, które okazało się nieporozumieniem. Sprawa jest w toku na linii: ja - kierownictwo ASO. Ale nie o tym.
Grzebanie w historii wykazało, że samochód miał trochę przejść. Dwie nowe szyby czołowe to drobiazg, ja się lata 186.ooo w 3 lata...
Była jednak także akcja wymiany skrzyni biegów. Sprzęgło rozwaliło obudowę i konieczna była wymiana. Skrzynię wyczułem juz w czasie jazdy. Jest dziewicza, a to przy tym przelocie było dla mnie sygnałem do drążenia.
W lipcu br auto miało wymieniany jeden z wtrysków.
Niestety tego wszystkiego nie powiedziano mi w ASO....Sam do tego doszedłem.
Podsumowując: samochód ma ori lakier i na pewno nie miał żadnych przygód. Prowadzi się wybornie, przyspiesza świetnie. Dwumas - cisza. Stan wnętrza - bliski ideałowi, drobne ślady zużycia.
Silnik - myty (dla mnie wielki minus, bo daje podstawę do obaw). Nie wiem nic więcej, bo w ASO...nie pozwolono mi obejrzeć samochodu od spodu. Nie widziałem go wcale od wjazdu za bramę ASO do wyjazdu.
Słowem - wóz z pełnymi papierami, na pewno nie bity. Ostro eksploatowany w dużej firmie przez kadrę zarządzającą. Nie wiem ile osób jeździło. Nie wiem jak.
Wymiana w/w elementów, dla kogoś komu przelot prawie 190.000 km nie jest straszny, wydaje się tylko atutem.
Mnie zniechęciła, ale znacznie większy wpływ na mój wybór miało ogromne zadowolenie z poprzedniej octavii, szansa przesiadki na taką samą z dużo lepszym, mocniejszym silnikiem i przede wszystkim fakt, że Lesznie i okolicach posiadanie Tourana to igranie z losem.Wszędzie je kradną, ale u nas ostatnio jest plaga. To, co jest w statystykach, to tylko część.
Nie mam zamiaru mieć oczu wokół głowy cały czas i zastanawiać się, czy ja wyjdę z dzieciakami z kina to będę miał czym wrócić.
Zatem są dwa główne powody nie kupienia Tourana: obawa o kradzież + octavia. W ich cieniu przebieg wozu, ale on się broni jego historią. Tyle:)
Był Touran 1,9 TDI
- Łukaszz
- Zaawansowany
- Auto:: BLS 1.9 tdi
- Imię:: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
ASO....szkoda nerwów i pieniędzy.
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
-
himi
- Użytkownik
Nie do końca tak jest. W tym samym ASO - ale dział Skody - dosłownie dzień wcześniej identyczną ,,ścieżkę diagnostyczną'' zlecili ludzie kupujący ode mnie poprzednią octavię. Byłem w ciężkim szoku jak profesjonalnie to wykonano. Pierwszy wjazd na podnośnik i pełne obejście auta z mechanikiem, zaglądanie do silnika, analiza stanu podwozia, ogumienia, lakieru. Dokładna konsultacja z mechanikami po zdjęciu osłony silnika, bo ujawnił się jakiś wyciek, który trzeba było zdefiniować. Potem już za biurkiem w serwisie dokładna analiza szarpaków i danych wyplutych przez kompa. Dane dotyczące grubości klocków (zmierzone, a nie na oko) i tarcz. A na koniec pełna informacja o historii auta po VIN - co było, na jakich częściach itp. Koszt - 300 złotych.
Sam serwisowałem tam ostatnio Fabię żony po awarii pompy wody i też złego słowa nie powiem. Kompletny rozrząd oryginalny z gwarancją dwuletnią niewiele droższy niż w warsztacie ,,na mieście''. Ale to też ,,dział Skoda''.
Sam serwisowałem tam ostatnio Fabię żony po awarii pompy wody i też złego słowa nie powiem. Kompletny rozrząd oryginalny z gwarancją dwuletnią niewiele droższy niż w warsztacie ,,na mieście''. Ale to też ,,dział Skoda''.
Był Touran 1,9 TDI