grzeje sie tylnie koło
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Tak jak na tym filmiemarynarz75 pisze:czyzby hamulec nie odpuszczał?
http://www.youtube.com/watch?v=E6gO6zwP ... r_embedded
- BigBratl12
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI BKD DSG 06r
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- adas110780
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9tdi, BKC, 2004
- Imię:: Adam
- Podziękował: 12 razy
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Miałem niedawno to samo z tyłu. Klocek opadł na tarcze w dole potem docisk docisnął i nie puszczał tak ocierał , że felga aluminiowa była gorąca że nie było można dotknąć. I spadł płyn od razu w zbiorniczku z płynem hamulcowym . Czekała mnie wymiana zestawu tylnych klocków z gumkami od razu wymieniłem cały płyn w hamulcach.
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- adas110780
- Przeglądacz
Czy są dwa rozmiary tłoczków do tyłu?
[ Dodano: Pon Sie 19, 2013 15:16 ]
Okazało się, że jednak 41mm, bo w sklepie mieli 38 lub 41
[ Dodano: Sob Wrz 07, 2013 11:48 ]
Po wymianie osłony i przeszlifowaniu tłoczka dalej felga gorąca, że dotknąć się nie dało. Szkoda było nowych tarcz i klocków, wię do wymiany poszedł caly zacisk i wszystko jest ok, nawet ręczny dało się wyregulować.
[ Dodano: Pon Sie 19, 2013 15:16 ]
Okazało się, że jednak 41mm, bo w sklepie mieli 38 lub 41
[ Dodano: Sob Wrz 07, 2013 11:48 ]
Po wymianie osłony i przeszlifowaniu tłoczka dalej felga gorąca, że dotknąć się nie dało. Szkoda było nowych tarcz i klocków, wię do wymiany poszedł caly zacisk i wszystko jest ok, nawet ręczny dało się wyregulować.
- mikel24081
- Przeglądacz
- Auto:: Touran BMM 2006
- Imię:: Michi
Re: grzeje sie tylnie koło
Ile cię kosztował cały zacisk?
Mam podobny problem, a mianowicie, po zaciągnięciu ręcznego, ramię hamulca nie wraca do pozycji "zero" okazało się że ośka w zacisku zapiekła się (nie pomogła wymiana sprężyn zewnętrznych na nowe, po manualnych ćwiczeniach bez rozbiórki, lub wymiany nic nie zrobię) póki co nie dotykam ręcznego. Waham się czy rozbierać i regenerować samemu, czy kupić nowy zacisk, bo boję się że po krótkim czasie wróci to samo, albo zacznie lać. Robił ktoś już to?
Mam podobny problem, a mianowicie, po zaciągnięciu ręcznego, ramię hamulca nie wraca do pozycji "zero" okazało się że ośka w zacisku zapiekła się (nie pomogła wymiana sprężyn zewnętrznych na nowe, po manualnych ćwiczeniach bez rozbiórki, lub wymiany nic nie zrobię) póki co nie dotykam ręcznego. Waham się czy rozbierać i regenerować samemu, czy kupić nowy zacisk, bo boję się że po krótkim czasie wróci to samo, albo zacznie lać. Robił ktoś już to?
- Rafalgd1
- ____________________
- Auto:: Touran 1.9 BKC DSG
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
tak , ja robiłem takie rzeczy tylko w innym aucie grupy VAG rozebrałem , wczyściłem , nasmarowałem i zanomtowałem nowy zestaw naprawczy ( uszczelniacze gumowe ) i do tej pory smiga 

Rafcio
BKC 136KM -322Mm
BKC 136KM -322Mm
- adas110780
- Przeglądacz
Nie pamiętam ale chyba ok.200plnmikel24081 pisze:Ile cię kosztował cały zacisk?