Witam własnie zakupiłem tourana 1.6 2004r , i zauwarzyłem że tylnia szyba nie opuszcza się a silniczek chodzi jak spuszcze` na dół mechanizm to szyba stoi moge ją ręcznie opuścić ? Nie wiem od czego zacząć.
Proszę o pomoc.
Najprawdopodobniej wyskoczyły plastikowe tulejki łączące szybę z mechanizmem podnoszenia/opuszczania. Musisz zdjąć boczek (manual jest na forum). Nie trzeba całkiem zdejmować tej blachy, która jest pod tapicerką wystarczy ją odkręcić. Trzeba wyjąć gumową zaślepkę z otworu pośrodku blachy na dole, odchylić blachę i poszukać plastikowych tulejek które spadły. Wyglądają tak http://www.romix.pl/towar_pokaz/1216
Potem trzeba opuścić szybę tak żeby otwory w mechanizmie i w szybie pokryły się z otworem w blasze i przez ten otwór wsadzić najpierw większa potem mniejszą tulejkę. Potem wszystko skręcić i już.
te tulejki to troszeczke inaczej sie montuje Wsadzasz je w dziurkę w szybie centrując na środku i później razem z szybą wciskasz w uchwyt. podejrzewam że u kolegi mogła od linki odczepić się właśnie ten plastik ewentualnie pękła albo spadła linka
Ja robiłem tak jak opisałem bo tak mi się wydawało najprościej U mnie były te same objawy jak w opisie po obu stronach i po obu stronach wypadły właśnie te tulejki więc ja na to bym jednak stawiał