Wymiana panewek na nowe 1.9 TDI silnik BXE
- Krzychuziom
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 5T 2.0 TDI 150 KM
- Imię:: Krzychu
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Re: Wymiana panewek na nowe 1.9 TDI silnik BXE po koleji...
Niestety z czasem u mnie krucho , no nic trudno , inni użytkownicy będą żyli w niewiedzy 

- Krzychuziom
- Przeglądacz
-
- Auto:: vw 1.9 TDI 2008
- Imię:: Marek
Dzieki 
-- Pn sty 26, 2015 22:25 --
Po przeanalizowaniu wiekszosci forow w ČR i SR chcialbym jeszcze dorzucic garsc informacji Otoz prowdopodobnie do kregu najbardzej ryzykownych panewek naleza te z koncowka A,H oraz A,J z tym oznaczenien najwiecej korbowodow wyszlo na spacer ,dlatego od jakiegos czasu ,VW te panewki zastapil innymi z oznaczeniem i 045701 D,E akurat ja te panewki mialem w mojim Touranie ale uwaga sa wyprodukowane przez dziwna firme ,ktora w swojim znaku ma slonika / foto na str1/ Koledzy w VW w niemczech i w innych sklepach hurowiach tej firmy neznaja, prawdopodobnie to bedzie made in china albo cos podobnego ,co nie oznacza ze musza byc zle sa to juz panewki sputter -tzn utwardzone / jezeli ktos wie jaka to jest firma niech napisze / Dopiero teraz VW ASO daje porzadne panewki Kolbenschmidha z oznaczeniem 045105701B,C Prosze mojego wpisu niebrac jako dogmat ze tak jest napewno Ja tylo cytuje to co udalo mi sie zdobyc z doswadczenia drugich przeciez lepiej jest zapobiegac niez leczyc .Pozdrawiam M

-- Pn sty 26, 2015 22:25 --
Po przeanalizowaniu wiekszosci forow w ČR i SR chcialbym jeszcze dorzucic garsc informacji Otoz prowdopodobnie do kregu najbardzej ryzykownych panewek naleza te z koncowka A,H oraz A,J z tym oznaczenien najwiecej korbowodow wyszlo na spacer ,dlatego od jakiegos czasu ,VW te panewki zastapil innymi z oznaczeniem i 045701 D,E akurat ja te panewki mialem w mojim Touranie ale uwaga sa wyprodukowane przez dziwna firme ,ktora w swojim znaku ma slonika / foto na str1/ Koledzy w VW w niemczech i w innych sklepach hurowiach tej firmy neznaja, prawdopodobnie to bedzie made in china albo cos podobnego ,co nie oznacza ze musza byc zle sa to juz panewki sputter -tzn utwardzone / jezeli ktos wie jaka to jest firma niech napisze / Dopiero teraz VW ASO daje porzadne panewki Kolbenschmidha z oznaczeniem 045105701B,C Prosze mojego wpisu niebrac jako dogmat ze tak jest napewno Ja tylo cytuje to co udalo mi sie zdobyc z doswadczenia drugich przeciez lepiej jest zapobiegac niez leczyc .Pozdrawiam M
-
- Auto:: jeszcze nie mam
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 2 razy
A czy w wersji dla nietechnicznych możecie polecić dobrego mechanika w Warszawie, który byłby w stanie te panewki ogarnąć porządnie? I w miarę tanio:/
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Kein problem 
Wachu dziękuję za polecenie

Wachu dziękuję za polecenie

Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię:: radek
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowań: 31 razy
Też polecam Jace z Łowicza.
Sam mam BXE 2006r. i przelatane 270 tysia z samym silnikiem nic sie nie dzieje. Nie wiem czy wszystkie BXE ale mój jest from POLAND.
Sam mam BXE 2006r. i przelatane 270 tysia z samym silnikiem nic sie nie dzieje. Nie wiem czy wszystkie BXE ale mój jest from POLAND.
- alcest
- Użytkownik
- Auto:: 1.9 TDI BXE 06'
- Imię:: Radek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Panowie przymierzam się do tematu panewek i zadzwoniłem dziś do ASO Porsche Połczyńska (W-wa), po VIN krzyknęli mi za same panewki komplet (górne+dolne dół silnika) ponad 1 tyś !!
Dodatkowo konsultant nie umiał mi podaj producenta tych panewek. Nie mam rabatów. Czy to cena realna i "trza brać" czy szukać gdzie indziej?

- Krzychuziom
- Przeglądacz
Przebieg pewny ? Bo moje przy tym były jak nowe hehe 

- lav1982
- Użytkownik
- Auto:: Altea'07 1,9TDI BXE JCX
- Imię:: Emilio
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
auto 1 rej listopad 2007 i jezdzilo w dani i serwisowane tam bylo do 35tys przez 2lata.Mam na to ksiazke i potwierdzone w serwisie.
Potem kupione przez polaka i zrobil nim 100tys przez 5lat zwykly uzytkownik (do pracy i z powrotem i to w miescie duzo). Raczej pewny przebieg. Moze kiepski olej tez swoje zrobil... Jak kupilem lany byl Mobil
Ale oprocz tych panewek zuzycia nie zauwalylem, na wale zadnego zuzycia, stopy korbowodu jak nowe, jak tloki poszly w gore na gladziach cylindrow ani ryski(chyba ze od gory jak kiedys zdejme glowice bede widzial wiecej).
No niestety panewki made in china
a twoje tez byly tej dziwnej firmy ze znaczkiem "słonika"?
bo nie masz fotki nr ani firmy, moze ty nie miales wadliwych
Potem kupione przez polaka i zrobil nim 100tys przez 5lat zwykly uzytkownik (do pracy i z powrotem i to w miescie duzo). Raczej pewny przebieg. Moze kiepski olej tez swoje zrobil... Jak kupilem lany byl Mobil

No niestety panewki made in china
a twoje tez byly tej dziwnej firmy ze znaczkiem "słonika"?
bo nie masz fotki nr ani firmy, moze ty nie miales wadliwych
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Źle te panewki nie wyglądały. Łuszczyc sie jeszcze nie luszczyly.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Te panewki nie są zużyte! To normalne wytarcie. Z tego co pamiętam, to te by się nie luszczyly, bo to od kolbenschmidta miały ten problem. Jutro sprawdzę co to za dostawca
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy