Jakie opony letnie?
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Re: Jakie opony letnie?
Takie miałem pierwsze opony w touranie. Moim zdaniem szybko się zużywały.kriso pisze:BRIDGESTONE TURANZA ER300 I 205/55R16 91V
Teraz Pirelli Cinturato RSC - są super, wcześniej CPC2 też były bardzo dobre.
- kriso
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI,BLS,2006
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Muszę wymienić dwie gumy na wiosnę bo tamte już stare , rozglądam się za czymś sensownym , nie koniecznie nowe , używka też może być
- wkpwojtek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
ja bym używki gumy nie założył hehehkriso pisze:Muszę wymienić dwie gumy na wiosnę bo tamte już stare , rozglądam się za czymś sensownym , nie koniecznie nowe , używka też może być
Wojtek
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
kriso też czeka mnie wymiana - ale jak patrze ile chcą za niepewne używki to coraz bardziej się skłaniam do zakupu nowych opon klasy budżetowej.... Używki i owszem ale najwyżej po sezonie komplet z jednej produkcji.... Praktycznie poniżej 600 nie ma nic ciekawego a za 700 point s lub goodrige można nowe wyrwać. Poprzednie conti kupiłem jako używane i doskonale mi służyły dwa sezony ale w momencie zakupu były młode i miały głęboki bieżnik....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
dokładnie, nigdy nie znasz przeszłosci tych opon, a opony to inwestycja w bezpieczenstwo, wiec moim skromnym zdaniem nie warto ryzykowac i potem, odpukać, pluć sobie w brodę. lepiej wysypać więcej ale byc pewnym
-
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Lexxin pisze:dokładnie, nigdy nie znasz przeszłosci tych opon, a opony to inwestycja w bezpieczenstwo, wiec moim skromnym zdaniem nie warto ryzykowac i potem, odpukać, pluć sobie w brodę. lepiej wysypać więcej ale byc pewnym

Szukajcie a znajdziecie.
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Zastanawiam się nad zakupem:
Dunlop SP Sport Bluresponse
Bridgestone Turanza T001
Hankook Kinergy eco K425
które polecacie ?
Dunlop SP Sport Bluresponse
Bridgestone Turanza T001
Hankook Kinergy eco K425
które polecacie ?
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2,0 BMM DSG 2006
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Ja Hankooka zakładam u mnie we firmie 95% klientom i sam z rodziną na nich jeżdżę w różnych rodzajach i są super
oczywiście to tylko moja subiektywna ocena...
no i kilkuset klientów którym je poleciłem i założyłem...
nikt od pięciu lat nic złego na nie nie powiedział i obojętnie czy lato czy zima...
zero reklamacji...

oczywiście to tylko moja subiektywna ocena...
no i kilkuset klientów którym je poleciłem i założyłem...
nikt od pięciu lat nic złego na nie nie powiedział i obojętnie czy lato czy zima...
zero reklamacji...

Jaro-J
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Ma faktycznie dobre parametry. Jeszcze tylko nie mogę się zdecydować na rozmiar.
Bo albo wezmę 195/65/15 albo 205/60/15
Bo albo wezmę 195/65/15 albo 205/60/15
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2,0 BMM DSG 2006
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
205 będą dużo droższe od 195... jak jeździsz "normalnie-rodzinnie" to 195 wystarczą 

Jaro-J
- kriso
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI,BLS,2006
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
No i na paliwie zaoszczędzisztrial70 pisze:205 będą dużo droższe od 195... jak jeździsz "normalnie-rodzinnie" to 195 wystarczą

-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1T0 AVQ 2003
- Imię:: Lukasz
- Kontakt:
Aktualnie mam Uniroyal Rainsport 3, i jakoś mnie ta opona tak średnio przekonuje, w porównaniu do Pzero Nero w drugim aucie o większej mocy, szału nie ma:) Na deszczu poprawnie - ale to Rainsport w nazwie na wyrost, na Pzero, mam wrażenie że na mokrym jedzie lepiej niż na suchym. Rainsport strasznie miękki.
Jeżeli ktoś szuka opon w dobrej cenie może warto zakupić Nexena? np. su1 su4, ja obecnie mam w Touranie zimówki tej firmy i po przebiegu ok. 8000km z czystym sumieniem mogę polecić, kilka wyjazdów na narty w ciężkich warunkach, zero problemów. Przy obecnej pogodzie także bez zarzutów, co więcej spalanie niższe niż na Rainsportach:)? - przynajmniej wg. komputera.
Śmieje się że opony mają bieżnik jak od Kamaza pod kolce, cena śmieszna (665zł - 4szt. nowe) , kupione na szybko bo był wyjazd w góry, ciche, dobrze trzymają .
Reasumując jak ktoś rozważa używkę, bo budżet nie pozwala na markę premium, to lepiej chyba zakupić Nexena:)
Jeżeli ktoś szuka opon w dobrej cenie może warto zakupić Nexena? np. su1 su4, ja obecnie mam w Touranie zimówki tej firmy i po przebiegu ok. 8000km z czystym sumieniem mogę polecić, kilka wyjazdów na narty w ciężkich warunkach, zero problemów. Przy obecnej pogodzie także bez zarzutów, co więcej spalanie niższe niż na Rainsportach:)? - przynajmniej wg. komputera.
Śmieje się że opony mają bieżnik jak od Kamaza pod kolce, cena śmieszna (665zł - 4szt. nowe) , kupione na szybko bo był wyjazd w góry, ciche, dobrze trzymają .
Reasumując jak ktoś rozważa używkę, bo budżet nie pozwala na markę premium, to lepiej chyba zakupić Nexena:)