Witam bardzo serdecznie jeszcze raz Wszystkich forumowiczów. Mam pytanie ,czy jest wielka różnica pomiędze 320nm 350 Nm w tych silnikach? Jestem przed wyborem tych silników , zaznaczm że potrzebuję autka do ciągnięcia przyczepki DMC 1000 kg i a w tej chwili mój passacik jest niestety za slabiutki(1,9,tdi 105Km) . Proszę o pomoc czy touranek 140,KM 320 Nm wysarczy? pozdrawiam pawelwillk
Nie uważasz ze w ten sposób to jedyne co mozna zrobić to sprzęgło zajechać...?
Kolego mój znajomy używa 140 konnego silnika CR do pracy a dokładnie ciągnie za sobą przyczepę od nowości zrobił koło 160000 i odpukać póki co bez niespodzianek.
Tak na marginesie to moj passek jest po chipie 138KM 182NmV-Tech Kraków i sprzęgło już robiłem .Porażka.Niestety moment zbyt mały do ciągniecia przyczepy . Dlatego szukam innego holownika ,myslę że 2.0 touran 170 KM 350Nm bedzie ok . Czas pokaże jak się sprawdzi pozdrawiam Paweł
Ps. a jak z turbinkami nikt nie pisze ile wytrzymują?
Zamówiłem cross 2.0 170 km dsg odbiór około kwietnia
To pochwal się, jakie wziąłeś wyposażenie opcjonalnie, kolor itd. Z ciekawości pytam, bo w styczniu, najpóźniej w lutym również zamawiam i chyba jednak wezmę cross'a zamiast highline.
Mi powiedzieli około 4 do 5 miesięcy. Z uwagi na kwestie rozliczeń podatkowych i leasingowych, czekam z zamówieniem celowo do stycznia albo lutego, gdyż potrzebuję auto odebrać nie wcześniej, niż w maju/czerwcu. Aktualne auto wykupuję właśnie z leasingu i muszę je trzymać na stanie co najmniej 6 miesięcy. Dlatego w zależności od czasu realizacji czekam z zamówieniem. Gdyby nie to, już miesiąc temu bym zamówił. Najprawdopodobniej wezmę jednak Crossa w kolorze czarnym lub szarym - peper, w dieslu DSG i paru dodatkowych opcjach. Jechałem ostatnio testowym autem (co prawda w benzynie) i świetnie się jechało crossem, poza tym jest 2 cm wyższy, a to mi odpowiada. Nie pasuje mi tylko ta kombinacja różnych rozmiarów felg i opon - przód - tył. Wolałbym jednakowy rozmiar.