Problem z UPC

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
stann
Użytkownik
Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
Imię:: Staszek
Podziękował: 55 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Problem z UPC

Post autor: stann »

Panowie i Panie czy ktoś z Was był kiedyś w takiej sytuacji albo może wie jak z niej wyjść z jak najmniejszą stratą.
Chodzi mi o umowę z UPC którą podpisał mój brat 4 stycznia 2013 roku umowa była na dwa lata. Po tym okresie przeszła sama w umowę na czas określony znowu na dwa lata. W warunkach umowy było napisane że trzeba ją wypowiedzieć 30 dni przed upływem terminu aby nie weszła w czas określony. Powiem Wam szczerze że nigdy się nie spotkałem z tym aby umowa na czas określony sama przeszła znowu na czas określony takie coś to mamy chyba tylko w Polsce.
Wiem że zaraz powiecie że trzeba czytać umowy, ale człowiek jest głupi i nie czyta umowy przed podpisaniem która ma z 5 stron A4 małym druczkiem.
Czy ktoś może z Was pracuje w UPC albo wie co zrobić aby wyjść z tego jak najmniej boleśnie.
Awatar użytkownika
A-R-T-U-R
Przeglądacz
Auto:: GOLF VI, 1.4 TSi, CAXA
Imię:: Artur
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy

Re: Problem z UPC

Post autor: A-R-T-U-R »

ja pierdziu... to samo mam. Zawsze było na czas nieokreślony
pozdrawiam,
Artur
Był mk5 TDI jest mk6 TSI
moja Golfina MKVI
Awatar użytkownika
stann
Użytkownik

Jakiś pomysł jak wyjśc z tej sytuacji?? Wiem że można napisać oświadczenie o przeniesieniu usługi na adres gdzie nie ma możliwości założenia UPC wtedy jest szansa że odpuszczą i nie naliczą kary.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Przecież możesz wypowiedzieć umowę ( nie brałeś nic w promocji tak jak przy ambonamencie komórkowym tzn kara finansowa). Jedyny minus jest taki, że przez 3 miesiace nie możesz żadnej z nimi umowy podpisać. Druga kwestia to chyba Netia dostała kare za takie załatwianie klienta. Zadzwoń na infolinie i wybadaj sprawę a jak będą pyszczyc, czego nie podejrzewam bo postrasz skarga do UOKiK.

NzTT
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
stann
Użytkownik

cheles pisze:Przecież możesz wypowiedzieć umowę ( nie brałeś nic w promocji tak jak przy ambonamencie komórkowym tzn kara finansowa). Jedyny minus jest taki, że przez 3 miesiace nie możesz żadnej z nimi umowy podpisać. Druga kwestia to chyba Netia dostała kare za takie załatwianie klienta. Zadzwoń na infolinie i wybadaj sprawę a jak będą pyszczyc, czego nie podejrzewam bo postrasz skarga do UOKiK.

NzTT

Jeszcze u nich nie byłem, wiem że mogę zerwać umowę ale nie wiem ile będę musiał zapłacić kary za zerwanie umowy. Dla mnie kompletnym nieporozumieniem jest zapis w umowie że umowa po 2 latach przechodzi na czas określony czyli kolejne 2 lata. Z tą skargą to masz racje zawsze postraszyć warto, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Nie sadze zebys musiał płacić za zerwanie umowy tak jak przy braniu telefonu w promocji u operatora komórkowego. Co najwyżej bedzie trzeba dekoder oddać. A i pamiętaj wypowiedzenie składasz na piśmie i bierzesz potwierdzenie lub wysyłasz listem poleconym za potwierdzeniem odbioru.

NzTT
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ