Panowie i Panie czy ktoś z Was był kiedyś w takiej sytuacji albo może wie jak z niej wyjść z jak najmniejszą stratą.
Chodzi mi o umowę z UPC którą podpisał mój brat 4 stycznia 2013 roku umowa była na dwa lata. Po tym okresie przeszła sama w umowę na czas określony znowu na dwa lata. W warunkach umowy było napisane że trzeba ją wypowiedzieć 30 dni przed upływem terminu aby nie weszła w czas określony. Powiem Wam szczerze że nigdy się nie spotkałem z tym aby umowa na czas określony sama przeszła znowu na czas określony takie coś to mamy chyba tylko w Polsce.
Wiem że zaraz powiecie że trzeba czytać umowy, ale człowiek jest głupi i nie czyta umowy przed podpisaniem która ma z 5 stron A4 małym druczkiem.
Czy ktoś może z Was pracuje w UPC albo wie co zrobić aby wyjść z tego jak najmniej boleśnie.
Problem z UPC
- A-R-T-U-R
- Przeglądacz
- Auto:: GOLF VI, 1.4 TSi, CAXA
- Imię:: Artur
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
- stann
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
- Imię:: Staszek
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Re: Problem z UPC
Jakiś pomysł jak wyjśc z tej sytuacji?? Wiem że można napisać oświadczenie o przeniesieniu usługi na adres gdzie nie ma możliwości założenia UPC wtedy jest szansa że odpuszczą i nie naliczą kary.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Przecież możesz wypowiedzieć umowę ( nie brałeś nic w promocji tak jak przy ambonamencie komórkowym tzn kara finansowa). Jedyny minus jest taki, że przez 3 miesiace nie możesz żadnej z nimi umowy podpisać. Druga kwestia to chyba Netia dostała kare za takie załatwianie klienta. Zadzwoń na infolinie i wybadaj sprawę a jak będą pyszczyc, czego nie podejrzewam bo postrasz skarga do UOKiK.
NzTT
NzTT
- stann
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
- Imię:: Staszek
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
cheles pisze:Przecież możesz wypowiedzieć umowę ( nie brałeś nic w promocji tak jak przy ambonamencie komórkowym tzn kara finansowa). Jedyny minus jest taki, że przez 3 miesiace nie możesz żadnej z nimi umowy podpisać. Druga kwestia to chyba Netia dostała kare za takie załatwianie klienta. Zadzwoń na infolinie i wybadaj sprawę a jak będą pyszczyc, czego nie podejrzewam bo postrasz skarga do UOKiK.
NzTT
Jeszcze u nich nie byłem, wiem że mogę zerwać umowę ale nie wiem ile będę musiał zapłacić kary za zerwanie umowy. Dla mnie kompletnym nieporozumieniem jest zapis w umowie że umowa po 2 latach przechodzi na czas określony czyli kolejne 2 lata. Z tą skargą to masz racje zawsze postraszyć warto, zobaczymy co z tego wyjdzie.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Nie sadze zebys musiał płacić za zerwanie umowy tak jak przy braniu telefonu w promocji u operatora komórkowego. Co najwyżej bedzie trzeba dekoder oddać. A i pamiętaj wypowiedzenie składasz na piśmie i bierzesz potwierdzenie lub wysyłasz listem poleconym za potwierdzeniem odbioru.
NzTT
NzTT