Kod pin do radia rcd 300
- Gregor
- Zaawansowany
- Auto:: 1T1 AVQ 1.9 tdi
- Imię:: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kod pin do radia rcd 300
niewiem gdzie mogę znaleźć kod pin do radia jarry w swoim manualu dotyczącym wymiany sterownika kierownicy będzie potrzebny. mam książkę serwisową ale gdzie tegfo szukać.
- balikgdansk
- Przeglądacz
- Auto:: Audi A6C7 3,0tdi
- Imię:: Krzysztof
A jestem ciekawy czy jak na czas wymiany licznika by odłączyć radio czy bo to nie pomogło,bo jak już nowy licznik zaadoptujesz to powinien mieć już Twój vin i chyba po tej operacji po podłączeniu ponownym radia sprawdzi ono nr nadwozia w zegarach i powinno się uruchomić.Chyba że się mylę to proszę mnie wyprostować.
A co do kodu to powinna być karta wielkości karty kredytowej w instrukcji radia,poszukaj może masz,albo wyjmij radio i zobacz czy ktoś nie napisał kodu na obudowie radia.
A co do kodu to powinna być karta wielkości karty kredytowej w instrukcji radia,poszukaj może masz,albo wyjmij radio i zobacz czy ktoś nie napisał kodu na obudowie radia.
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 828 razy
hmm, muszę sprawdzić ale wątpię bo:balikgdansk pisze:A jestem ciekawy czy jak na czas wymiany licznika by odłączyć radio czy bo to nie pomogło,bo jak już nowy licznik zaadoptujesz to powinien mieć już Twój vin i chyba po tej operacji po podłączeniu ponownym radia sprawdzi ono nr nadwozia w zegarach i powinno się uruchomić.Chyba że się mylę to proszę mnie wyprostować.
1. zmieniasz licznik na nowy, radio żąda kodu
2. z powrotem wkładasz licznik stary radio się samoistnie odblokowuje i działa
3. znowu wkładasz licznik nowy i znowu żąda kodu...
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
- MarceL
- Użytkownik
- Auto:: 1,9; 2007
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
Przymierzam się do wyjęcia RCD300 w celu włożenia innego radia. Czy gdybym chciał wrócić do RCD300 to będę potrzebował pinu?
Wiem, że gdybym chciał włożyć to radio do innego samochodu to na bank pin będzie potrzebny. Jednak słyszałem, że gdy chodzi o podłączanie radia do bazowego auta to pin potrzebny nie jest bo urządzenia są ze sobą sparowane i się pamiętają.
Pytam bo gdybym potrzebował pinu to musiałbym prawdopodobnie przed wyjęciem oryginalnego radia podjechać do ASO na odczytanie kodu.
Wiem, że gdybym chciał włożyć to radio do innego samochodu to na bank pin będzie potrzebny. Jednak słyszałem, że gdy chodzi o podłączanie radia do bazowego auta to pin potrzebny nie jest bo urządzenia są ze sobą sparowane i się pamiętają.
Pytam bo gdybym potrzebował pinu to musiałbym prawdopodobnie przed wyjęciem oryginalnego radia podjechać do ASO na odczytanie kodu.
- Bzyku
- Specjalista
- Auto:: BKD, 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
jeżeli będzie to radio VW i sparujesz je z autem to raczej już nie będzie pamiętać, ale jeżeli będzie to inne (niefabryczne) to będzie pamiętać
ten drugi wariant przerabiałem sam osobiście, ten pierwszy to mój domysł
ten drugi wariant przerabiałem sam osobiście, ten pierwszy to mój domysł
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?