ZAKUPY AlieXpress KTOS COS ??

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
PTAK
Przeglądacz
Auto:: 1T0 2.0Tdi Bkd 06r DSG
Imię:: Piotr
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy
Kontakt:

Re: ZAKUPY AlieXpress KTOS COS ??

Post autor: PTAK »

jurgeen pisze:czy jak ktoś kto kupował już RCD510 z aliexpress może podzielić się informacją, czy płacił cło/vat? i jaką wysyłkę wybrał
Ja zamawiam tam notorycznie teraz przysżło mi 11szt. rcd/rns

Wysyłkę różnie raz Kurier raz Poczta(jak bierzesz kuriera możesz dokładnie śledzić przesyłkę ,przy poczcie tylko jka jest w chinach )

Koszty cła i podatków są dostępne na stonie kurierów

Dla przykładu za 11szt zapłaciłem 550zł wiec wychodzi średnio 50zł za szt.ale nie za wszystko płacisz cło i podatek jest dużo elektroniki która jest w teorii zwolniona z cła

Co do radia RCD510 poza brakiem rds-u jest wsumie to samo ew. dodatkowo masz wejscie na kamere cofania i usb.

-- Wt sty 27, 2015 19:11 --

Dla wszystkich chętnych :

W Przyszłym tygodniu będę znów zamawiał trochę gratów z AlliExpress jeżeli jest ktoś na coś chętny proszę o info .
Było :
Bmw E36 x 9-od 1.6 do 2,8
e34 x 7 w tym Alpina M62
e32 5.0 V12 M70B50
Opel Corsa 1.2 i 1.4 x2
Cinquecento x 2 hehe
Nissan Sunny 2.0Td
Seat Ibiza Evo2 1.9TDI 150KM
Audi A6 c5 2.5TdI V6 150KM
Skoda Octavia x3 i 4x4
Vw Sharan 2004r (2) 1.9TDI 150KM
Obrazek
Teraz jest w końcu Auto Rodzinne

Vw Touran 2.0Tdi Dsg 06r 7-Os.viewtopic.php?f=9&t=9616:) :)

Jak pomogłem KLIKNIJ " :ok: " ------->>>
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Piotrek powiedz od jakiego sprzedawcy, to może uda się coś podpiąć i podzielić koszty.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
PTAK
Przeglądacz
Kontakt:

Koszty wysyłki o ile nie są darmowe to niestety nie są też podzielne

np.:

Koszt wysyłki 20$ przy jednej szt.
Przy dwóch szt. 39$
3szt. --- 58$

a czasami jest tak że wysyłke 1szt =50$ a przy zakupie 2=200$ ,3=450$

Trzeba uważać i szukać co się chce kupić bo można tez wiele rzeczy kupić u nas za bardzo podobne pieniądze

Sprzedających jest bardzo dużo nie zawsze kupuje u tego samego , zależy czy chce kupić Bielizn do sklepu Calvin Klein czy wizjer do drzwi !

Najważniejsze jest to aby sprzedający był sprawdzony, można to zobaczyć po komentarzach (od Polaków Niemców Anglików itp.)

No i Cło + Podatki nasze kochane :(
Było :
e34 x 7 w tym Alpina M62
e32 5.0 V12 M70B50
Opel Corsa 1.2 i 1.4 x2
Cinquecento x 2 hehe
Nissan Sunny 2.0Td
Skoda Octavia x3 i 4x4
Obrazek

Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: turek »

Możesz kolego podpowiedzieć jak najprościej i tanio płacić na aliexpres albo pomóc w zamówieniu?
Awatar użytkownika
PIOTREL
Expert
Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
Podziękował: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy

Post autor: PIOTREL »

Witaj
Temat jest prosty. Zakładasz konto wyszukujesz sprzęt jak na Allegro. Dla ułatwienia możesz zmienić tłumaczenie strony na nasze. Dokonujesz płatności kartą (najprościej). Bank robi przewalutowanie na walutę w jakiej dokonałeś zakupu. Możesz ustawić sobie wyświetlanie cen w dolarach lub w euro. Potem jak będziesz zalogowany możesz podglądać status swojego zamówienia.(teraz przy tym kursie niezależnie od waluty zakup wychodzi podobnie) Myślę, że trochę pomogłem.
Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: turek »

Ale taką zwykła kartą płatniczą(maestro-visa) tez mozna?
Awatar użytkownika
PIOTREL
Expert
Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
Podziękował: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy

Post autor: PIOTREL »

Tak można pod warunkiem, że masz dodatkowy kod (3 cyfry) z tyłu karty za lub pod miejscem do podpisu.
bogus5marcin
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9 BKC
Imię:: Marcin
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: bogus5marcin »

Ja do siebie dorzucę też 3 grosze.
Po pierwsze to lepiej kupować w dolarach niż w euro. Przy małych zamówieniach jest to naprawdę nie wielka różnica ale jednak juz przy większych widać już tą różnicę.
Po 2 niektóre banki liczą sobie extra opłatę za przewalutowanie więc upewnijcie się żeby nie iść nie potrzebnie w koszta
Po 3 przy niewielkich paczkach do wartości chyba 50 $ zamawiając jako osoba fizyczna i wysyłka też będzie szła od osoby fizycznej oraz przedmiot będzie oznaczony jako prezent można uniknąć płacenia cła jak i Vatu. Przy wartościach do 150$ dolarów jest możliwość uniknięcia opłaty cła jednak Vat już nam pewnie doliczą chociaż z autopsji wiem, że czasem przechodzi bez opłat - jedynie należy złożyć pisemko, że przedmiot jest do własnego użytku.
Dodatkowo należy tez zapoznać sie z wartością cła na przedmioty które nas interesują oraz z możliwością ich dopasowania do innej grupy przedmiotów z mniejszym cłem. Istnieje też możliwość wysłania przedmiotu do innego kraju na terenie EU oclenia go tam a następnie wysyłki do polski ale ten myk opłacalny jest już przy większych zamówieniach.
Istnieje też wiele innych sposobów na ominięcie cła jak i w niektórych przypadkach VATu i nie jest to oszustwo a po prostu dość "dziurawe" Polskie procedury celne dotyczące importu towarów z krajów trzecich. W sieci jest naprawdę dużo na ten temat. I tak jak z PTAKIEM rozmawialiśmy już na ten temat to import dla użytku własnego jest dość fajny lecz w celach zarobkowych to jedna wielka mina i naprawdę czasem trzeba mocno się pilnować i porównywać cenny z krajowymi liczyć się z kursem dolara, kosztamy wysyłki itd....

Co do karty to musi być to karta kredytowa lub debetowo- kredytowa z kodem CSV lub CSS a na chwilę obecną większość banków w PL właśnie takie wydaje.
Awatar użytkownika
PTAK
Przeglądacz
Kontakt:

Zgodzę się w 100% " bogus5marcin " ja ostatnio zacząłem zamawiać coraz to więcej rzeczy i niestety pozbyłem sie Grubej gotówki (nie mam tu na mysli 200 czy 500zł) u naszych kochanych celników !

Niby sie opłacało ale jak ktoś myśli że kupi kilkanaście szt. czegoś sprzeda u nas i będzie milionerem niech lepiej się Grubo zastanowi bo może mieć bardzo niemiłe info z Celnego że jego zarobek np. z 200% od sprzedaży spada do 20% a i jeszcze musi się przy tym nalatać i inwestować dość duże sumy (mówimy tu o kilku tys $ jak ja zainwestowałem i szału niema :(( )

Co do płatności najlepiej założyć sobie konto walutowe ja osobiście mam w Mbanku (dwa konta w jednym i dwie kart jedna zwykła druga tylko i wył. do płatności on line w euro lub dolarach ) Bank nie pobiera prowizji od przewalutowania a konto jest darmowe jedynie wydanie karty kosztowało chyba 15 czy 20zł

Co lepsza przelewasz na tą kartę kasę w ułamku sekundy np.robisz zakupy za 2200 dolarów( ok. 8140zł) przelewasz kasę ze zwykłego konta na walutowe i widzisz zł. bank sam robi przewalutowanie i pobiera zł jeżeli coś ci zostaje przelewasz z powrotem na swoje osobiste

Dlaczego warto mieć konto z możliwością szybkich przelewów i nie korzystać z osobistego ??

żeby się nie okazało ze za kilka msc. znika ci kasa z konta osobistego bo jakiś chińczyk Podbiera ci kasę na " RYŻ "

Jeżeli oczywiście ktoś ma na coś ochotę a nie czuje sie Pewnie , Proszę o kontakt pomogę zamówię !

Biore zawsze od sprawdzonego sprzedawcy u którego naprawdę dużo kupuje Od Osób z Forum nie pobieram Prowizji za zakupy na Aliexpress.com...
Było :
e34 x 7 w tym Alpina M62
e32 5.0 V12 M70B50
Opel Corsa 1.2 i 1.4 x2
Cinquecento x 2 hehe
Nissan Sunny 2.0Td
Skoda Octavia x3 i 4x4
Obrazek

bogus5marcin
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9 BKC
Imię:: Marcin
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: bogus5marcin »

Piotrek uwierz że jak celnicy wcześniej mnie jakoś omijali tak teraz na co 2 paczce pieczątka z dopuszczenia do użytku. Cła i Vat jak na razie doliczyli mi tylko do jednego rzutu radyjek RCD510 i wyszło jakoś mniej niż u ciebie bo ok 44 złotych przy 8 Szt. Nie wiem kad ta różnica.
Awatar użytkownika
PTAK
Przeglądacz
Kontakt:

bogus5marcin pisze:Piotrek uwierz że jak celnicy wcześniej mnie jakoś omijali tak teraz na co 2 paczce pieczątka z dopuszczenia do użytku. Cła i Vat jak na razie doliczyli mi tylko do jednego rzutu radyjek RCD510 i wyszło jakoś mniej niż u ciebie bo ok 44 złotych przy 8 Szt. Nie wiem kad ta różnica.

Marcin wszystko zależy co zamawiasz i w jakich ilościach , moje ostatnie zamówienie opiewa na wartość mojego Tourana :)

-- Śr lut 25, 2015 12:17 --

Jeżeli jest ktoś chętny na coś z ALIEXPRESS PROSZĘ o kontakt ponieważ jutro składam zamówienie :)
Było :
e34 x 7 w tym Alpina M62
e32 5.0 V12 M70B50
Opel Corsa 1.2 i 1.4 x2
Cinquecento x 2 hehe
Nissan Sunny 2.0Td
Skoda Octavia x3 i 4x4
Obrazek

ODPOWIEDZ