Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2015]

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
gregw
Początkujący
Auto:: 1T1, BKC, 2005
Imię:: Grzesiek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2015]

Post autor: gregw »

tezet pisze:Na moje ponowne pytanie o dpf, znowu zapewnił, że go nie miał i nie wycinał. Ktoś się orientuje, jak jest w tych modelach?
Marcin, jesli kupiony w PL, a tak stoi w ogloszeniu, to na 99% silnik BKD, wiec bez DPF, chyba ze sobie zazyczył montaz tego cuda :lol:
popros o kod motoru i wszystko wiesz
pozdr

-- 15 mar 2015, o 00:12 --
tezet pisze:proszę o podpowiedzi, na co zwrócić uwagę
przedni zderzak z prawej strony jakos dziwnie odstaje no i ta wgniotka prawego progu do sprawdzenia - obie rzeczy mogą byc wynikiem jednego zdarzenia, ale nie muszą, no jest jeszcze parkingowe otarcie z lewej przedniego zderzaka
ogólnie na tych marnych fotach widać ładnego hajlajna :D
powodzenia :ok:
BKC Trendline
tezet
Początkujący
Auto:: Punto HLX 1.2 16V
Imię:: Marcin
Podziękował: 7 razy

Post autor: tezet »

Dzięki Grzesiek, masz oko :) na tych dodatkowych fotach, które podesłał, dobrze to widać. Nie ma też spojlera przedniego zderzaka, bo podobno haczył o próg garażu. Jest też parę otarć na krawędziach drzwi i tylnym zderzaku, ale to też chyba do kosmetycznych poprawek. Ogólnie auto wygląda, jakby było traktowane trochę z buta, zwłaszcza wnętrze zaniedbane, ale to chyba do wyprostowania po zakupie ewentualnym.
Najbardziej zastanawia mnie przebieg (raczej prawdziwy, mówi, że jeździł nim tylko do pracy i przedszkola): czy lepiej, żeby na tym dieslu jeździć mało, ale po dziurawych polskich miastach, ciągle odpalać i gasić, czy lepiej jeździć więcej, ale po równych europejskich autostradach, odpalać i gasić po 3h? Czy w takim porównaniu jego 68k przebiegu nie zrównuje się z 200k jakiegoś niemca albo francuza? Pytam o to głównie dlatego, że tak wysoka cena to raczej wynik tego przebiegu. Bo cena naprawdę jest wysoka - to najdroższy turek w tym roczniku na całych internetach...
gregw
Początkujący
Auto:: 1T1, BKC, 2005
Imię:: Grzesiek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: gregw »

tezet pisze:czy lepiej, żeby na tym dieslu jeździć mało, ale po dziurawych polskich miastach, ciągle odpalać i gasić, czy lepiej jeździć więcej, ale po równych europejskich autostradach, odpalać i gasić po 3h?
Każdy diesel woli pracować po uzyskaniu odpowiedniej temp oliwy i podzespolów, czyli po pewnym jednak dystansie od odpalenia.
Ten pojazd, jesli ma prawdziwy przelot, pokonywal kilkanaście kkm/rok, ale moze i ponizej 10 kkm/rok -zalezy kiedy dokladnie w 2009 wyjechal z ASO
Ogólnie to że miało niechlujnego własciciela moze byc na plus dla Ciebie --->patrz na "odpicowane igielki" z importu, maly przebieg moze byc prawdziwy i powinien byc atutem tego auta i TO stara sie wykorzystac sprzedający, zwlaszcza ze ma w pamieci ile za niego w sumie niedawno dał :shock:
Zalecam Ci uważne i skrupulatne ogledziny fury, bez nadmiernej zajafki na pierwszy widok auta i powodzenia i ...byc moze radosci w przyszlym tyg z nowej zabawki :D
BKC Trendline
Awatar użytkownika
Golas
Przeglądacz
Auto:: Touran 1T1 2.0 TDi
Imię:: Adam
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy
Kontakt:

Post autor: Golas »

A Panowie co mozecie powiedzicc jeszcze w spr moich pytan o turki z 15 str tego tematu...
(fot 1 i 2 )Ten co pisales ze niby taxi kolego JEDARO to wlasciciel twierdzi ze bylo to auto firmowe - w 2008 170tys km przebiegu i padla w nim skrzynia - stalo pare lat po czym on to kupil w ramach jakiegos tam przetargu i jeszcze tam zostala wrzucona nowa skrzynia jak i dwumasa... to mozna ponoc z VIN'u wyczytac a za jego kadencji- on sam wymienial przednia szybe jak i cos tam w zawieszeniu + rozrzad...
Image
Image

a co do tego "Tjuna" to bac sie takich aut ?(fot 3 i 4)
Image
Image
moto-zakup
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię:: Jaś
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: moto-zakup »

A wiesz czy robił to w ASO ? - jeżeli tak będzie to w historii serwisowej.
Andy73
Auto:: B 200
Imię:: Jędrzej

Post autor: Andy73 »

Dzięki,że ktoś mi coś odpowiedział!Pomocne forum nie ma co.
zaylhc
Kandydat
Auto:: 2006 1.9 tdi

Post autor: zaylhc »

Hej, co o tym myślicie?
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-1-9 ... 85643.html

Niby serwisowany do końca w aso a w pl od 2 miesięcy, plastiki troche powycierane ale nie mocno.
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert
Auto:: VW Touran Cross
Imię:: Tomasz
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy

Post autor: DLUGI-74 »

zaylhc pisze:Hej, co o tym myślicie?
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-1-9 ... -klimatron -C34285643.html

Niby serwisowany do końca w aso a w pl od 2 miesięcy, plastiki troche powycierane ale nie mocno.
Auto ciekawe ....ze zdjęć za dużo nie widać trzeba by go na żywo zobaczyć w co nie wierzę to w ten przebieg ....kierownica tak wytarta przy 139kkm??? :>
Poproś o vin i sprawdź czy jest ta książka a jak jest to czy oryginalna ??? :cze:
zaylhc
Kandydat
Auto:: 2006 1.9 tdi

Post autor: zaylhc »

Widziałem go na żywo no i to samo stwierdziłem,że przebieg nierealny lecz się oczywiście upierają że jest prawdziwy, książkę też mają czy oryginalna mi trudno stwierdzić.

nr vin mam i kolega tutaj z forum mi na jutro sprawdzi, wtedy może będę więcej wiedział.
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert

Auto z DE więc historia będzie ....jestem ciekaw ile mu kilometrów zbili ....obstawiam że ma 220-250kkm najmniej -kierka zawsze prawdę Ci powie tym bardziej jak zdjęcie z lampą robisz :mrgreen:
Ostatnio zmieniony ndz mar 15, 2015 23:52 przez DLUGI-74, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

Andy73 pisze:Dzięki,że ktoś mi coś odpowiedział!Pomocne forum nie ma co.
A co ci powiedzieć? Że nie ma 10 poduszek, ani czujników w kołach? Wszystko masz napisane w ogłoszeniu, ładny Highline i polskiego salonu.
Sprawdzić czujnikiem grubość lakieru i obejrzeć historię ewentualnych napraw i brać :oki:
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert

Turanek pisze:
Andy73 pisze:Dzięki,że ktoś mi coś odpowiedział!Pomocne forum nie ma co.
A co ci powiedzieć? Że nie ma 10 poduszek, ani czujników w kołach? Wszystko masz napisane w ogłoszeniu, ładny Highline i polskiego salonu.
Sprawdzić czujnikiem grubość lakieru i obejrzeć historię ewentualnych napraw i brać :oki:
Turanek dodam tylko że drogi ;)
Ale ładne rzeczy kosztują...niestety :sorry:
tezet
Początkujący

tezet pisze:Cześć,
bardzo proszę o pilną radę w sprawie ogłoszenia
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-tou ... 22678.html
Auto będę oglądać w poniedziałek - wezmę go na pewno do serwisu na przegląd, proszę o podpowiedzi, na co zwrócić uwagę, o co pytać mechaników itd.
Gdyby ten magiczny przebieg okazał się prawdziwy, to jakie to auto może mieć wady? Czy przy tym przebiegu myślicie, że to jednak drogo? W sumie to 6-latek, bo zarejestrowany w połowie 2009.
Czy roczniki 2008 mają zapasówkę, czy tzw. zestaw naprawczy? Czy ten model ma dpf?
Co myślicie?
Widzę, że forum trochę ożyło, dlatego pozwalam sobie się przypomnieć z moim ogłoszeniem. Jutro oglądam, więc wszystkie dobre rady mile widziane :)
Awatar użytkownika
Golas
Przeglądacz
Auto:: Touran 1T1 2.0 TDi
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy
Kontakt:

Post autor: Golas »

Dokadne trzeba sie upominac o swoje zapytania :p Bo jak widac Nas-poszukujacych Turka jest wielu ;p
Wiec Andy trzeba dbac o "swoje interesy" i sie przypomniec raz poraz, a nie sie obrazac :] Ja 60tys nie mam na auto ale gdybym mial chociaz 40 to bym sie polasil juz na Turka II bo chodza od 35-40tys... Biale takie ladne :p hehe
No ale czesto okazje sa prawdziwymi"okazjami" i czlowiek traci 2x wiecej :] Ale mysle ze za Turka 1 od "handlarza" dac za 2004-2006 Rok 20-23tys zl to za duzo... lepiej dac 15-17tys i roznice dolozyc chociazby do takich rzeczy jak spzeglo,wtryski , remont silnika itp , bo lalka za te 23tys i tak moze sie"wysrac" wiec i tak te 3 tys moemy predzej czy pozniej dołożyć... Od 20-23tys to juz mozna znalezc 1 FL no ale wiadomo jedni wola 1 HL w tych pieniadzach niz 1 FL :] No chyba ze sie myle koledzy...?

I jak to jest z tymi snieznobialymi? Kazda z DE to koniecznie taxi? jak to spr. tylko po VIN?
Ten z miejscowosci Lobez mial ponoc zmieniana skrzynie jak i sprzęgło przez serwis -jutro roozkodujeVIN i bede wiedzial cos wiecej. A czy trzeba miec imie i nazwisko osoby na ktora obecnie jest zarejestrowane auto by rozkodowac VIN?
Pozdrawiam
tezet
Początkujący

Golas_306team pisze: Ja 60tys nie mam na auto ale gdybym mial chociaz 40 to bym sie polasil juz na Turka II bo chodza od 35-40tys...
Dokładnie mam taką rozkminkę. Czy w moim wypadku te 38k PLN to jednak nie za dużo i czy za tę kasę nie szukać Tourana II, np. 2010. Ale różnicę robi przebieg. Czy ten przebieg jest tyle wart?
Czy ktoś może przy okazji podpowiedzieć, co z tym kablem po prawej stronie silnika? Normalnie jest odcięty i tyle :/
Zablokowany