Wpisywanie historii przez serwisy

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
siemion22
Użytkownik
Auto:: Touran 2006 2.0 TDI BMM
Imię:: Błażej
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Wpisywanie historii przez serwisy

Post autor: siemion22 »

Szukam auta dla żony i znalazłem fajnego Golfa V z 2008,autko fajne bo ma DSG ,a na tym mi zależało.Auto na liczniku ma 96000 km , i jest po lekkiej kolizji.Jest książka serwisowa i wpisy do połowy 2011 r.Ostatni wpis w książce to ok.87000 km.Oczywiście wizyta u znajomego w ASO i weryfikacja.Według ASO ostatni serwis na 98700 w pażdzierniku 2011,ok myślę auto przekręcon jak zwykle,ale po wydrukowaniu raportu i wgłębieniu się w lekturę wyczytałem że we wpisach jest herezja.Przykład np wpis w kwietniu 2011 87887 a w maju 2011 87510 km????,a w pazdzierniku 98700,no i tak kilka razy.Wnioskuję że niektórzy wpisując przebiegi nie zwracają uwagi na cyferki ,no i potem przez takie błędy nie wiesz jak podejść do auta.Może ktoś z was czytając historię aut miał podobne przypadki?
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Re: Wpisywanie historii przez serwisy

Post autor: admin »

Tak się zdarza, a to cyferki przekręcą, albo na równo wpiszą np 87 000km i później takie kwiatki wychodzą.
Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: turek »

Wałki na gwarancji też się zdarzają(kolega załatwił sobie wymianę wtrysków w audi na jakiegoś passata bo audi się nie załapało na gwarancje) ,i dziwne wpisy też np. mój 60.000-70.000-80.000 i wszystko się zgadza z datami w książce i ostatni wpis 98.000 czerwiec 2012 a ja byłem właścicielem od 92.000 luty 2012 :mrgreen: i nie robiłem żadnego przeglądu :haha: i moje auto już dawno nie jest na gwarancji,żeby coś pod niego podpiąć także :?: :?: :?:
Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2015 19:49 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy.
moto-zakup
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię:: Jaś
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: moto-zakup »

A znajomy z ASO co Ci powiedział na ten temat ?
Widziałem sporo historii VAG - czasami zdarzają się błędy to fakt ale polegają one bardziej na przestawionej cyferce natomiast kilku przebiegów niepoprawnych jeszcze nie widziałem.
Auto sprowadzane czy krajowe ?
Co było wymieniane podczas tych ,,dziwnych serwisów,, jeżeli żarówka, wycieraczki itp. to nie wróżyłbym pomyłki ale musiałby to robić jakiś hmmmm nawet nie amator ...
siemion22
Użytkownik
Auto:: Touran 2006 2.0 TDI BMM
Imię:: Błażej
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: siemion22 »

moto-zakup pisze:A znajomy z ASO co Ci powiedział na ten temat ?
Widziałem sporo historii VAG - czasami zdarzają się błędy to fakt ale polegają one bardziej na przestawionej cyferce natomiast kilku przebiegów niepoprawnych jeszcze nie widziałem.
Auto sprowadzane czy krajowe ?
Co było wymieniane podczas tych ,,dziwnych serwisów,, jeżeli żarówka, wycieraczki itp. to nie wróżyłbym pomyłki ale musiałby to robić jakiś hmmmm nawet nie amator ...
Znajomy powiedział że dziwna sprawa z tymi wpisami ,ostatnie wpisy to naprawa silników szyb,i to ciekawe że w odstępie dwóch tygodni ten sam wpis i ten sam przebieg 98700,i to byl pazdziernik 2011,a poprzedni serwis z maja z przebiegiem 87700 km ,kilka dni wcześniej 87510,jeszcze wcześniej 87700 i znowu wcześniej 87510 ,i weż bądz mądry .Ato jest to auto http://auto.plius.lt/skelbimai/volkswag ... 25629.html
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

moto-zakup pisze:natomiast kilku przebiegów niepoprawnych jeszcze nie widziałem.
To mało widziałeś. Najbardziej rzetelne informacje są z rynku niemieckiego, im dalej od tego kraju tym gorzej z treścią wpisów, stanem licznika. W DE częściej też korzystają z pomocy konsultantów - to wynika z zaszłości historycznych organizacji ASO w Niemczech. Od niedawna rynek DE ma taką samą organizację jak inne rynki, tzn. ma status importera.
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
ODPOWIEDZ