Skradziono VW Touran - dyskusja

Problemy ogólne, które nie pasują do innych tematów.
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Re: Skradziono VW Touran - dyskusja

Post autor: Turanek »

Nie będę tu rozwijał dyskusji nie w temacie - zastanów się tylko dlaczego, z jakiego powodu masz tracić zniżki po próbie kradzieży? Czy ty złodziejowi to ułatwiłeś, że masz tracić zniżki? To jest chore..
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

spiochu pisze:Sęk w tym, że likwidator techniczny w wycenie nie uwzględnił początkowo w ogóle wyposażenia dodatkowego, które było doubezpieczone, a mam je wyszczególnione w polisie. Teraz po odwołaniu zrobił korektę wyceny, ale oczywiście nie uwzględnił wszystkiego - w tym przede wszystkim RNS-510. Taka zabawa w kotka i myszkę: "może klient nie zauważy i machnie ręką"...
Nie mogą żądać faktur, wypłaty muszą dokonać tylko i wyłącznie na podstawie zawartej polisy. Co z tego, że mogę mieć fakturę na zakup i montaż np ogrzewania postojowego, skoro nie było tego w polisie - pieniądze się nie należą.
Takim właśnie sposobem nie oczekuję pieniędzy za webasto, koło dojazdowe, foteliki dziecięce, belki bagażnika, bagażniki rowerowe, bo tego nie zdążyłam doubezpieczyć.
A sprawa i tak już idzie przez kancelarię.
Niestety... z ubezpieczycielami tylko przez prawnika.... kiedyś dojdzie do tego, że do sklepu po bułki będziemy chodzić z papugą...
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: tomix »

Turanek pisze:Nie będę tu rozwijał dyskusji nie w temacie - zastanów się tylko dlaczego, z jakiego powodu masz tracić zniżki po próbie kradzieży? Czy ty złodziejowi to ułatwiłeś, że masz tracić zniżki? To jest chore..
Z takiego powodu ze bedzie korzystal z AC. To jak ukradna wyposażenie pojazdu to nie leci zniżka, wiem na własnym doświadczeniu ze leci, chyba ze masz wykupione właśnie ochronę zniżki w PZU kosztuje to na AC 250 zł, na oc 10 zł. Po za tym nawet jak nie ma wykupionego ochrony zniżki to tragedi tez nie ma zapewne 10% trzeba bedzie zapłacić wiecej.
spiochu
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9TDI BLS 2009
Imię:: Ola
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: spiochu »

tomix pisze: Po za tym nawet jak nie ma wykupionego ochrony zniżki to tragedi tez nie ma zapewne 10% trzeba bedzie zapłacić wiecej.
to byś się zdziwił - przed szkodą miałam 60% zniżki, przy ubezpieczaniu kolejnego samochodu Uniqa i Generali zaproponowały mi AC ze "zwyżką" 150% z racji zgłoszenia szkody kradzieżowej. Jedynie PZU obcięło zniżkę o te 10% do 50%.
zrobił się całkiem OT, więc może warto zrobić wątek o samych ubezpieczeniach..albo podpiąć pod istniejący..
tomix
Zaawansowany

spiochu pisze:
tomix pisze: Po za tym nawet jak nie ma wykupionego ochrony zniżki to tragedi tez nie ma zapewne 10% trzeba bedzie zapłacić wiecej.
to byś się zdziwił - przed szkodą miałam 60% zniżki, przy ubezpieczaniu kolejnego samochodu Uniqa i Generali zaproponowały mi AC ze "zwyżką" 150% z racji zgłoszenia szkody kradzieżowej. Jedynie PZU obcięło zniżkę o te 10% do 50%.
zrobił się całkiem OT, więc może warto zrobić wątek o samych ubezpieczeniach..albo podpiąć pod istniejący..
No bym sie zdziwił bo mi dwa razy ukradli i nie było żadnego 150 % , ja mówię o PZU , a inne firmy mnie nie interesują, kiedyś bardzo dawno to mnie interesowały jakieś firmy typu bo najtaniej, wszystko pózniej wychodziło jak były szkody itp. Pozdrawiam
spiochu
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9TDI BLS 2009
Imię:: Ola
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: spiochu »

tomix pisze:No bym sie zdziwił bo mi dwa razy ukradli i nie było żadnego 150 %
dwa razy Ci ukradli auto? to faktycznie wyjątkowy pech... bo ja mówię o szkodzie kradzieżowej całkowitej...
tomix pisze: ja mówię o PZU , a inne firmy mnie nie interesują[...]
a ja podałam informację o wycenie trzech różnych firm ubezpieczeniowych - może komuś się to przyda w przyszłości - nie wszyscy tak ślepo wierzą w nieomylność PZU.
tomix
Zaawansowany

spiochu pisze:
dwa razy Ci ukradli auto? to faktycznie wyjątkowy pech... bo ja mówię o szkodzie kradzieżowej całkowitej...
tomix pisze: ja mówię o PZU , a inne firmy mnie nie interesują[...]
a ja podałam informację o wycenie trzech różnych firm ubezpieczeniowych - może komuś się to przyda w przyszłości - nie wszyscy tak ślepo wierzą w nieomylność PZU.
Nie chodzi o nieomylnosc PZU, tylko jak stoją uszkodzone w warsztacie auta to dziwnym trafem te z PZU kosztorys najpoważniej zrobiony, przykład auto z PZU uderzyło lekko w drzewo w zimę a właściciel nie miał opon zimowych, PZU żadnego problemu firma krzak jakieś 10% pomniejsza co dziwne bo w Polsce nie ma obowiązku opon zimowych, interwencje itp, naraz już 10% nie pomniejszaja. Ostatnio z linkdireckt przyjechał likwidator do uszkodzonego auta to tez pomniejszyli szkodę bo uszkodzenia wskazywały ze klient jechał o wiele szybciej niż była dopuszczalna prędkość na tym odcinku drogi, czy komuś PZU pomniejsza odszkodowanie z tego tytułu. Mógł bym wymieniać mnóstwo przykładów z warsztatu. Pozdrawiam

-- 26 mar 2015, o 11:02 --
spiochu pisze:

Oczywiście szkoda całkowita kradziezowa audi a6 allroad 09 rok, nacieszylem sie 2 miesiące , za auto dałem 50 tys. Przy ubezpieczeniu w eurotaxie ze stala wartoscia wyszło mi 85 tys zł.
Dla odmiany kradzież częściowa wyposażenia tez miałem jak rns i kilka innych czesci ukradli z turana.
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Szwedziu
Przeglądacz
Auto:: Touran 1T2, 2007, 2.0 BMM
Imię:: Michał
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Post autor: Szwedziu »

Rauko pisze:Co na niego spadło?!
Przecież zaliczył rów (a raczej obniżone pobocze:))
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" Albert Einstein

Moja Kochanica
Awatar użytkownika
wkpwojtek
Zaawansowany
Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
Imię:: Wojtek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: wkpwojtek »

Myślę, że da rade wyklepać i pójdzie jako bezwypadkowy! Ja go na straty bym jeszcze nie spisywał ;-)
Wojtek
Awatar użytkownika
rzutnik
Specjalista
Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 133 razy

Post autor: rzutnik »

wkpwojtek pisze:Myślę, że da rade wyklepać i pójdzie jako bezwypadkowy! Ja go na straty bym jeszcze nie spisywał ;-)
Ewentualnie dospawają przód z takiego z rozwalonym tyłem i tez będzie bezwypadkowy. :)
Awatar użytkownika
wkpwojtek
Zaawansowany
Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: wkpwojtek »

rzutnik pisze:
wkpwojtek pisze:Myślę, że da rade wyklepać i pójdzie jako bezwypadkowy! Ja go na straty bym jeszcze nie spisywał ;-)
Ewentualnie dospawają przód z takiego z rozwalonym tyłem i tez będzie bezwypadkowy. :)
A tył z takiego z rozwalonym przodem :-D
Wojtek
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

Jak to faktycznie ukradziony w Niemcowni to raczej nie pójdzie do wyklepania. Chyba ze właściciel zna jakiegoś polaczka. Tylko nasz naród jest tak "mądry".
Kradną kradną Tourany na potęgę.
Na tvn24 regularnie są informacje o jakich poscigach za Touranem.
Tu ciekawostka że policja nie mogła ich dogonić.
Nie wiem jakie motory mają np. w Kia Ceed, ale pewnie z 2.0 tdi szansę marne.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

W kia 2.0 CRDi 136km
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
tomix
Zaawansowany

Ciapek pisze:Jak to faktycznie ukradziony w Niemcowni to raczej nie pójdzie do wyklepania. Chyba ze właściciel zna jakiegoś polaczka. Tylko nasz naród jest tak "mądry".
Kradną kradną Tourany na potęgę.
Na tvn24 regularnie są informacje o jakich poscigach za Touranem.
Tu ciekawostka że policja nie mogła ich dogonić.
Nie wiem jakie motory mają np. w Kia Ceed, ale pewnie z 2.0 tdi szansę marne.
Bo nie chciała ryzykować dlatego nie mogła dogonić. Mój brat tam właśnie pracuje i jak zawsze mówi nie ma co ryzykować i jechać jak wariat, w imię czego, ma dla kogo żyć.
ODPOWIEDZ