Witam
Witam
Witam i z gory sorrki ale jestem nowy i chciałbym sie zapytac na co zwracac uwage przy kupnie auta touran i najlepiej jaki silnik tdi.Jakie tdi 1.9 czy te 2.0 który z nich lepszy bo słyszałem rózne opinie.dzieki z góry
-
katan
- Początkujący
- Auto:: Lift 1,9 TDI BLS 2010
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Witam
Czytaj czytaj czytaj. 1.9 ma przewagę ale zależy od rocznika, modelu, użytkowania. Czytaj czytaj czytaj.Kubol pisze:Witam i z gory sorrki ale jestem nowy i chciałbym sie zapytac na co zwracac uwage przy kupnie auta touran i najlepiej jaki silnik tdi.Jakie tdi 1.9 czy te 2.0 który z nich lepszy bo słyszałem rózne opinie.dzieki z góry
- leszeklen
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 340 razy
- Otrzymał podziękowań: 42 razy
- Kontakt:
Z tą przewagą 1.9 nad 2.0 bym polemizował,
Ja mam 2.0 kod silnika BMM z 2010 (8zaworowy) i jest OK.
Unikaj 16zaworowych nie pamiętam kodu do 2007.
Moim zdaniem 1.9 105 KM trochę słaby a Touran trochę waży ale decyzja należy do Ciebie. Jak mój przedmówca zaznaczył jest to wszystko na forum dokładnie wyjaśnione. Szukaj a znajdziesz odpowiedź. Powodzenia
Wysłane z mojego GT-I9305N przy użyciu Tapatalka
Ja mam 2.0 kod silnika BMM z 2010 (8zaworowy) i jest OK.
Unikaj 16zaworowych nie pamiętam kodu do 2007.
Moim zdaniem 1.9 105 KM trochę słaby a Touran trochę waży ale decyzja należy do Ciebie. Jak mój przedmówca zaznaczył jest to wszystko na forum dokładnie wyjaśnione. Szukaj a znajdziesz odpowiedź. Powodzenia
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Hehehe Gdzieś dzwonią ale nie wiadomo gdzieleszeklen pisze:Unikaj 16zaworowych nie pamiętam kodu do 2007.
Skrót silnika w moim profilu pod avatarem.
Kolego leszeklen też uzupełnij, to na przyszłość nikt nie będzie się pytał jaki masz silnik, gdy będziesz oczekiwał diagnozy lub pomocy....
A tak na serio to przepychanki będą zawsze. wady zależą od użytkowników.... Taka jest moja opinia....
Jeden ma DPF, drugi ma głowicę, trzeci panewki, czwarty wadliwe wtryski, a piąty DSG, wszystkie mają dwumasę i turbinę
Powtarzam wszystko zależy od użytkowania chociaż myślę, że od 200-250tykm trzeba się już liczyć z każdą, a i tak to dla niektórych z krótkimi trasami jest to optymistyczna wersja....
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Temat byl walkowany wiele razy. Ja powiem ci jedno jako uzytkowanik 2.0 ze nie wazne czy to 1.9 czy 2.0 albo i 5.0 silnik jest ale wazne kto tym jezdzil i jak bdal o jednostke napedowa. Trafisz dobrze bedziesz zadowolony, trafisz na padake bedziesz psiakoczyl. Kazdy silnik ma swoje plusy i minusy 
- Tomczyk
- Przeglądacz
- Auto:: Touran BKD 2006
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 41 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Też jeżdżę 2.0 , i jestem bardzo zadowolony. Dynamika/spalanie dla mnie rewelacja. A jeśli awaryjność, to tak jak napisali koledzy, wszystko zależy jak ktoś użytkował i dbał. No i kupując z wyższym przebiegiem możesz się spodziewać wszystkiego. Pancerne silniki to Volkswagen produkował piętnaście lat temu.
- leszeklen
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 340 razy
- Otrzymał podziękowań: 42 razy
- Kontakt:
Ja też jestem posiadaczem Tourana 2.0 140 bmm 2010, kupiłem auto z Niemiec poleasingowe z przebiegiem 195 tysięcy km,przejechałem nim na razie 15 tysięcy i odpukać Nic.
Jestem zadowolony z wyboru.
Licznik nie kręcony przez trzy i pół roku w Niemczech przejechał prawie 200 koła, to uwaga dla tych co szukają auta 10 letniego z przebiegiem poniżej magicznego 200000.
Jestem zadowolony z wyboru.
Licznik nie kręcony przez trzy i pół roku w Niemczech przejechał prawie 200 koła, to uwaga dla tych co szukają auta 10 letniego z przebiegiem poniżej magicznego 200000.
-
Dommel
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9 TDI BLS 2007
- Imię:: Dominik
- Podziękował: 35 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
jak tylko dodam od siebie ,jak bolidu szukasz to skorupa 1.9 i 2.0 waży tyle samo a 35 koni z fabryki , przy tej opływowe
Ostatnio zmieniony pt kwie 10, 2015 23:34 przez Dommel, łącznie zmieniany 1 raz.