jak nie są głębokie to da rade wypolerować...niko02 pisze:No i teraz mam dwie piekne symetryczne rysy na wysokości oczu... zastanawiam się, czy da radę coś z tym zrobić.
Szafirek na sprzedaż :-(
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Wygląd
Wygląda super ale ciężko dostać w dobrej cenie... Chyba dla siebie będę musiał coś innego wynaleźć.
[ Dodano: Sob Sty 07, 2012 12:03 ]
Apropo halogenów, to obeznie są na alle dwa kpl. po 260 zł. Zastanawiam się nad kupnem..., rowik, pomógł byś przy podłączeniu, jeżeli bym kupił? w sensie wymiany informacji na zasadzie korespondencji, ew. jakichś zdjęć?
[ Dodano: Sob Sty 07, 2012 12:03 ]
Apropo halogenów, to obeznie są na alle dwa kpl. po 260 zł. Zastanawiam się nad kupnem..., rowik, pomógł byś przy podłączeniu, jeżeli bym kupił? w sensie wymiany informacji na zasadzie korespondencji, ew. jakichś zdjęć?
-
- Przeglądacz
- Auto:: HGL 1.9 BLS DSG 2006
- Imię:: BOGUSLAW
wszystko fajnie, ładnie to wygląda... tylko że te lampki są z zastosowaniem jako postojowe i do jazdy dziennej. Ta zwiększona moc niby, to tak naprawdę jest dla świateł dziennych, a te które u Ciebie są dziennymi, to powinny być postojowymi.Rowik pisze:Światła zapalają się automatycznie po włączeniu silnika i gasną (również automatycznie) po zapaleniu się świateł postojowych -> mijania.jeżu pisze:No dobra cena.... Czyli po poprawnym podłaczeniu działają podwójnie? Jako przeciwmgła i swiatła dzienne?
Oryginalnie nie posiadałem halogenów przednich i przełącznik jest z funkcją przeciwmgłowych tylnych zatem jeśli jadę na światłach mijania we mgle i włączam przeciwmgłowe (tylne) to "zapalają się" przeciwmgłowe tylne i aktywują się dzienne ale o zwiększonej mocy świecenia.
Konstrukcyjnie są one przystosowane to takiego zastosowania. Ok, ok jutro wrzucę ładne zdjęcia (o ile nie będzie padać) i filmik jak całość działa aby zobaczyć różnice dzienne -> halogeny -> dzienne.
Jeśli ktoś kiedyś będzie chciał podłączyć sobie takie światła to służę pomocą np. typu: dzienne mają 3 wyjścia z czego środkowy jest masą a dwa boczne kolejno: dziennymi i halogenami.
Właśnie jestem po zakupie takich lampek, no i teraz przede mną droga podłączenia pod BN zamiast pmg w trybie NA, ale wszystko dopiero po sprawdzeniu "live" jak świecą.
-
- Przeglądacz
Re: Gdzie, co i jak?
a ja myślałem, że to Ty kupiłeś ten pierwszy komplet na alledrogo... były za 260, ale pewnie mogą się pojawić od tego samego gościa, bo to pepik sprzedaje.niko02 pisze:Bozzio, gdzie to kupileś? Jaka cena?
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
bozzio pisze:wszystko fajnie, ładnie to wygląda... tylko że te lampki są z zastosowaniem jako postojowe i do jazdy dziennej. Ta zwiększona moc niby, to tak naprawdę jest dla świateł dziennych, a te które u Ciebie są dziennymi, to powinny być postojowymi.Rowik pisze:Światła zapalają się automatycznie po włączeniu silnika i gasną (również automatycznie) po zapaleniu się świateł postojowych -> mijania.jeżu pisze:No dobra cena.... Czyli po poprawnym podłaczeniu działają podwójnie? Jako przeciwmgła i swiatła dzienne?
Oryginalnie nie posiadałem halogenów przednich i przełącznik jest z funkcją przeciwmgłowych tylnych zatem jeśli jadę na światłach mijania we mgle i włączam przeciwmgłowe (tylne) to "zapalają się" przeciwmgłowe tylne i aktywują się dzienne ale o zwiększonej mocy świecenia.
Konstrukcyjnie są one przystosowane to takiego zastosowania. Ok, ok jutro wrzucę ładne zdjęcia (o ile nie będzie padać) i filmik jak całość działa aby zobaczyć różnice dzienne -> halogeny -> dzienne.
Jeśli ktoś kiedyś będzie chciał podłączyć sobie takie światła to służę pomocą np. typu: dzienne mają 3 wyjścia z czego środkowy jest masą a dwa boczne kolejno: dziennymi i halogenami.
Właśnie jestem po zakupie takich lampek, no i teraz przede mną droga podłączenia pod BN zamiast pmg w trybie NA, ale wszystko dopiero po sprawdzeniu "live" jak świecą.
Tak? Zatem znajomy w nowej Octavi Scout ma też źle podłączone? Działają na takiej samej zasadzie jak moje i są montowane oryginalnie

Poza tym jeśli moje dzienne są "postojówkami" to ja jeszcze na oczy tak je* posotjówek nie widziałem...
P.S: Jeśli tylko będę mógł pomóc w temacie pomogę.
-
- Przeglądacz
Rowik, nie chodzi o to abyś się irytował (bo czuję taki ton w treści), lampy mają swoje oznaczenia, które odpowiadają przeznaczeniu i na naszych lampkach jest oznaczenie 02A i 00RL - tak? Chyba, że masz inaczej, ale jeśli tak jest, to odpowiada to A - postojowe, RL - dzienne.
Poczytaj proszę tu: http://jaguarclubpoland.net/forum/index ... 544.0;wap2
a tu jest fotka wnętrza: http://man-diesel.users.photofile.ru/ph ... 421515.jpg na której widać oznaczenia 02A i 00RL, co rozszyfrować możesz wg opisu z linka powyżej.
Zastanawiam mnie, czy da się podłączyć te lampki, aby wykorzystać ich pełne możliwości (3 piny), np. w taki sposób: pin ze świeceniem słabym pod okablowanie oryginalne przeciwmgielnych i kodowanie PN, natomiast pin ze świeceniem mocnym osobnym kabelkiem bezpośrednio pod wyłącznik przeciwmgielnych przednich (potrzebny byłby schemat połączeń przełącznika).
Proszę o sugestie speców.
Poczytaj proszę tu: http://jaguarclubpoland.net/forum/index ... 544.0;wap2
a tu jest fotka wnętrza: http://man-diesel.users.photofile.ru/ph ... 421515.jpg na której widać oznaczenia 02A i 00RL, co rozszyfrować możesz wg opisu z linka powyżej.
Zastanawiam mnie, czy da się podłączyć te lampki, aby wykorzystać ich pełne możliwości (3 piny), np. w taki sposób: pin ze świeceniem słabym pod okablowanie oryginalne przeciwmgielnych i kodowanie PN, natomiast pin ze świeceniem mocnym osobnym kabelkiem bezpośrednio pod wyłącznik przeciwmgielnych przednich (potrzebny byłby schemat połączeń przełącznika).
Proszę o sugestie speców.
-
- Użytkownik
Eh tam bozzio ważne jak to mówią "żeby gęba się cieszyła!"
Co by nie było "suchego" pisania jedno zdjęcie pstryknięte telefonem z wypadku (jeszcze przedświątecznego) na lotnisko. Śnieżek i wypad na lotnisko od daawna wyczekiwany z kumplem. Rano sms: wkońcu śnieg! na lotnisko!, odpowiedź: alleluja!. Urwaliśmy się z wykładów, zatankowaliśmy V-power diesel na shellu za kosmiczne pieniądze i pojechaliśmy poszaleć. ESP -> OFF, ogień na tłoki, ręczny i po całej szerokości pasa
Zdjęcie pstryknięte po owym szaleństwie z odśnieżonymi lampami i rejestracją i....

Muti: To jest dopiero snow foam!

Co by nie było "suchego" pisania jedno zdjęcie pstryknięte telefonem z wypadku (jeszcze przedświątecznego) na lotnisko. Śnieżek i wypad na lotnisko od daawna wyczekiwany z kumplem. Rano sms: wkońcu śnieg! na lotnisko!, odpowiedź: alleluja!. Urwaliśmy się z wykładów, zatankowaliśmy V-power diesel na shellu za kosmiczne pieniądze i pojechaliśmy poszaleć. ESP -> OFF, ogień na tłoki, ręczny i po całej szerokości pasa

Muti: To jest dopiero snow foam!
-
- Użytkownik
Re: Fotka bokiem?
Może w tym miejscu taka mała zapowiedź. Szykuje się sesja z ludźmi, którzy focą zawodowo. Ich specjalizacją nie jest co prawda działka motoryzacyjna ale.... Czekamy na nowy śnieg i troszkę wolnego czasu!niko02 pisze:Jakaś fota bokiem?