Pisk po puszczeniu sprzęgła ale tylko po wrzuceniu 5 biegu
-
dziamot
- Początkujący
- Auto:: 2.0 BKD
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Pisk po puszczeniu sprzęgła ale tylko po wrzuceniu 5 biegu
Witajcie nie znalazłem podobnego tematu jeśli chodzi o ten przypadek na forum więc postanowiłem założyć nowy. Wiem że temat o problemach z 6 biegiem są, ale trochę mają się nijak do mojego problemu. Żeby nie przedłużać wstępu opisze pokrótce o co chodzi, mianowicie przy wrzuceniu 5 biegu i puszczeniu sprzęgła występuje krótki pisk, nawet jeśli już 5 jest wbita i wcisnę sprzęgło po czym go puszcze też piszczy. Czytałem podobne tematy na forach VW i czego się doszukałem to że w skrzyni wysiada łożysko i wałek wyciera obudowę ale tam opisane do tego były inne objawy takie jak metaliczny hałas po puszczeniu gazu,a u mnie takich rzeczy nie ma. Może któryś z was przerabiał podobny temat w swoim Touranie i podzieli się swoimi przygodami, Moja skrzynia to manual 6 biegów o oznaczeniu GNE
- winetu_vip
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0, AZV+, 2004
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Re: Pisk po puszczeniu sprzęgła ale tylko po wrzuceniu 5 bie
Skrzynia GNE ma wadę w postaci wyjącego 5-tego biegu i kolego jesteś kolejnym użytkownikiem który tego doświadczył...
W tej skrzyni nie wysiada łożysko tylko łożysko wyrabia gniazdo obudowy wzdłużnie... Jest temat na forum o wyjącym 5-tym biegu.
Dobry frezer tokarz ogarnie temat i skrzynia będzie jak nówka bo nic innego się tam nie psuje. Lub podmiana na skrzynię z passata KDS.
W tej skrzyni nie wysiada łożysko tylko łożysko wyrabia gniazdo obudowy wzdłużnie... Jest temat na forum o wyjącym 5-tym biegu.
Dobry frezer tokarz ogarnie temat i skrzynia będzie jak nówka bo nic innego się tam nie psuje. Lub podmiana na skrzynię z passata KDS.