Obieg powietrza wewnątrz, niesprawny

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
TomekGlon
Początkujący
Auto:: 2.0 TDI BKD 2004r.
Imię:: Tomek
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Obieg powietrza wewnątrz, niesprawny

Post autor: TomekGlon »

Mam problem z zamykaniem dopływu powietrza z zewnątrz a konkretnie do z otwarciem dopływu powietrza z wewnątrz pojazdu. Po naciśnięciu na panelu klimatronica zamknięcia dopływu powietrza z zewnątrz nie otwiera się dopływ powietrza z wewnątrz co powoduje jakby mielenie się powietrza wewnątrz układu wentylacji a przez kratki wylotowe nic nie wylatuje ani na nogi, szybę czy też na "twarz". Oglądałem ten układ w Etce i wygląda na to, że odpowiedzialne są za poprawne działanie tego układu dwa silniczki nastawcze V71 (1K0.907.511D) oraz V113 (1K0.907.511G). Skoro mój układ działa tak, że zamyka wlot powietrza z zewnątrz a nie otwiera dojścia powietrza z wewnątrz to podejrzewam, że nie działa silniczek V113 (1K0.907.511G). Czytam Często forum i wiem, że są tu ludzie dysponujący ogromną wiedzą w tych tematach. Proszę o opinię czy moje rozumowanie jest poprawne. Nie chciałbym nakupić niepotrzebnych silniczków.
Za wszelkie opinie z góry bardzo dziękuję. :uklon:
Tomek
VW Touran 2,0 TDI BKD 2004 r.
Awatar użytkownika
Miki76
Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
Imię:: Damian
Podziękował: 89 razy
Otrzymał podziękowań: 194 razy

Re: Obieg powietrza wewnątrz, niesprawny

Post autor: Miki76 »

wyciągasz schowek pasażera włącz adaptacje i będziesz widział co się dzieje z zamykaniem i otwieraniem klapki od obiegu może silniczek zdechł
Awatar użytkownika
JEDARO
Expert
Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
Imię:: Darek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy

Re: Obieg powietrza wewnątrz, niesprawny

Post autor: JEDARO »

Dokładnie najprostszy sposób sprawdzenia działania silniczków przy okazji pozostałe zobacz jak się zachowują
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Jest i Tiguan :)
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
ODPOWIEDZ