podpowiedzcie jakie powinny być obroty na biegu jałowym 1.9 tdi BKC (DSG) ?
Pytam, bo ostatnio zauważyłem, że mój kochany Budyń przy puszczeniu pedału gazu potrafi szarpnąć (na niskich biegach - 1, 2) coś jakby w manualu za szybko sprzęgło puścić
Ostatnio miałem problem z komputerem silnik i Koleś mi go naprawiał, po tej naprawie pojawiły mi się znowu problemy z odpalaniem na ciepłym, a wcześniej miałem zwiększoną dawkę rozruchu i było okiej (zmieniłem i jest gitara), a teraz jeszcze widzę, że obroty (według licznika) mam około 800/min, a wcześniej jestem pewien, że pokazywał mi koło 900/min
Do tego wszystkiego zauważyłem, że zaczął mi lekko terkotać zewnętrzny przegub - może on też jest (BYĆ ??) przyczyną szarpnięć ??
Czemu ta kochana Franca zaczeła szarpać (to takie dwa max trzy szarpnięcia)
Kuźwa, a może powodem jest DSG (mechatronik), którą miałem robioną w listopadzie ale z uwagi na włączający się tryb awaryjny oddałem do poprawy jakiś miesiąc temu
KURCZE ZIELENIEJE ... ma 440 tysi kilometrów, auto pali chodzi i jest bardzo oszczędne ale czemu ta Franca szarpie ... głupio troszkę przed ludźmi których wożę
Aaaaa ... on szarpie nie zawsze zależy jak dynamicznie puszczę pedał gazu (chyba)
Może ktoś coś, co szczytać, gdzie zajrzeć jakieś podpowiedzi
P.s. POZDRAWIAM ŚWIĘTUJĄCYCH ŚWIĘTO TOURANA na IV ZLOCIKU