Obroty na jałowym, szarpnięcia.

Awatar użytkownika
marcelid
Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
Imię:: Marceli
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Obroty na jałowym, szarpnięcia.

Post autor: marcelid »

Witam,
podpowiedzcie jakie powinny być obroty na biegu jałowym 1.9 tdi BKC (DSG) ?

Pytam, bo ostatnio zauważyłem, że mój kochany Budyń przy puszczeniu pedału gazu potrafi szarpnąć (na niskich biegach - 1, 2) coś jakby w manualu za szybko sprzęgło puścić :> .
Ostatnio miałem problem z komputerem silnik i Koleś mi go naprawiał, po tej naprawie pojawiły mi się znowu problemy z odpalaniem na ciepłym, a wcześniej miałem zwiększoną dawkę rozruchu i było okiej (zmieniłem i jest gitara), a teraz jeszcze widzę, że obroty (według licznika) mam około 800/min, a wcześniej jestem pewien, że pokazywał mi koło 900/min :/ - może to jest powodem ???
Do tego wszystkiego zauważyłem, że zaczął mi lekko terkotać zewnętrzny przegub - może on też jest (BYĆ ??) przyczyną szarpnięć ??
Czemu ta kochana Franca zaczeła szarpać (to takie dwa max trzy szarpnięcia) :?: :?: :?:
Kuźwa, a może powodem jest DSG (mechatronik), którą miałem robioną w listopadzie ale z uwagi na włączający się tryb awaryjny oddałem do poprawy jakiś miesiąc temu :idea: :?: - sam już nie wiem ...
KURCZE ZIELENIEJE ... ma 440 tysi kilometrów, auto pali chodzi i jest bardzo oszczędne ale czemu ta Franca szarpie ... głupio troszkę przed ludźmi których wożę :P
Aaaaa ... on szarpie nie zawsze zależy jak dynamicznie puszczę pedał gazu (chyba) :>

Może ktoś coś, co szczytać, gdzie zajrzeć jakieś podpowiedzi :?: :?: :?: :?:

P.s. POZDRAWIAM ŚWIĘTUJĄCYCH ŚWIĘTO TOURANA na IV ZLOCIKU :piwo: :bry: :oki: - żałuje, że mnie znowu niema, bo pewnie rozwiązał bym problem :D
161GD030, SQ6KBO
Mój MAJONEZIK ... a to JA
ODPOWIEDZ