Telefon w touranie...
- QQRYDZA
- Expert
- Auto:: 1,9tdi
- Imię:: dar
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... nge_view=1
tu zobacz,słyszałem że nie które bury robią też za zestawy zastępcze w vw,ale nie jestem pewny.
tu zobacz,słyszałem że nie które bury robią też za zestawy zastępcze w vw,ale nie jestem pewny.
- PanBambaryla
- Przeglądacz
- Auto:: VW Touran, BMN, 2008
- Imię:: PanBambaryla
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
To nie jest prawda!Piotr1979 pisze:Bury system 9. VW to montował w Touran'ach.
http://www.bury.com/cms/pl/produkty/kat ... m-9-9.html
Owszem, BURY produkuje te zestawy do VW ale są one oryginalne i nie łączą się z innymi.
System 9 wyglądem i gniazdami jest podobny do oryginałów VW lecz posiada inną elektronikę. Uchwyty nie pasują do oryginalnego okablowania oraz uchwytu VW i nie będą z nimi współpracować. Trzeba wymienić/zrobić nowe okablowanie - całe od BURYego lub dostosować uchwyt do VW, co jest dosyć skomplikowane.
-
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
I to jest odpowiedź. A miało być tak pięknie.
PanBambaryla pisze:To nie jest prawda!Piotr1979 pisze:Bury system 9. VW to montował w Touran'ach.
http://www.bury.com/cms/pl/produkty/kat ... m-9-9.html
Owszem, BURY produkuje te zestawy do VW ale są one oryginalne i nie łączą się z innymi.
System 9 wyglądem i gniazdami jest podobny do oryginałów VW lecz posiada inną elektronikę. Uchwyty nie pasują do oryginalnego okablowania oraz uchwytu VW i nie będą z nimi współpracować. Trzeba wymienić/zrobić nowe okablowanie - całe od BURYego lub dostosować uchwyt do VW, co jest dosyć skomplikowane.
Szukajcie a znajdziecie.
-
- Przeglądacz
- Auto:: HGL 1.9 BLS DSG 2006
- Imię:: BOGUSLAW
czy jest jakaś opcja, aby po BT działały dwa telefony?
bo jak domniemam, jak telefon się połączy z BT za 1. razem, to gdy moduł znajdzie się za 2. razem w pobliżu telefonu, to automatycznie się sparuje z nim? czyli zablokuje dostęp do modułu z 2. telefonu? może dałoby się podłączyć dwa moduły?
Teraz kwestie techniczne. Mam Turka z początku 2006 z multi i full FIS, stary moduł z UHV, Navi RNS300.
Co z tym zrobić?
1. wymienić moduł na obsługujący BT - jaki model, najlepiej bez rSAP?
2. czytałem, że trzeba coś przelutowywać - co?
3. stare łącze pozostanie tylko jako szpecący bezużyteczny gadżet, czy też musi być jakoś podłączony, aby BT działał?
proszę o więcej szczegółów instalacji. dzięki.
P.S. znalazłem info o nowszych modułach: http://www.myturbodiesel.com/1000q/a5/V ... th-FAQ.htm , który z nich by najlepiej pasował?
bo jak domniemam, jak telefon się połączy z BT za 1. razem, to gdy moduł znajdzie się za 2. razem w pobliżu telefonu, to automatycznie się sparuje z nim? czyli zablokuje dostęp do modułu z 2. telefonu? może dałoby się podłączyć dwa moduły?
Teraz kwestie techniczne. Mam Turka z początku 2006 z multi i full FIS, stary moduł z UHV, Navi RNS300.
Co z tym zrobić?
1. wymienić moduł na obsługujący BT - jaki model, najlepiej bez rSAP?
2. czytałem, że trzeba coś przelutowywać - co?
3. stare łącze pozostanie tylko jako szpecący bezużyteczny gadżet, czy też musi być jakoś podłączony, aby BT działał?
proszę o więcej szczegółów instalacji. dzięki.
P.S. znalazłem info o nowszych modułach: http://www.myturbodiesel.com/1000q/a5/V ... th-FAQ.htm , który z nich by najlepiej pasował?
Ostatnio zmieniony ndz sty 22, 2012 13:51 przez bozzio, łącznie zmieniany 4 razy.
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
mi się zdaje, że to sprawa Tourana i radia jeśli posiada bluetooth.
Ostatnio w innej dyskusji nawet ktoś pisał o tym.
Skoro radio ma odbiornik bluetooth to może połączyć się z telefonem. Chyba logiczne, a czy takowy telefon zadziała w aucie jako głośnomówiący to o to właśnie pytam.
Wtedy adaptery i inne bazy nie byłyby potrzebne. Oczywiście nie piszę o tym jako pomysł na rozwiązanie problemu z podłączaniem telefonów bo nikt przecież nie będzie kupował radia dla telefonu, ale może być to miła informacja i kolejny argument dla zastanawiających się nad zmianą radia.
Ostatnio w innej dyskusji nawet ktoś pisał o tym.
Skoro radio ma odbiornik bluetooth to może połączyć się z telefonem. Chyba logiczne, a czy takowy telefon zadziała w aucie jako głośnomówiący to o to właśnie pytam.
Wtedy adaptery i inne bazy nie byłyby potrzebne. Oczywiście nie piszę o tym jako pomysł na rozwiązanie problemu z podłączaniem telefonów bo nikt przecież nie będzie kupował radia dla telefonu, ale może być to miła informacja i kolejny argument dla zastanawiających się nad zmianą radia.
Pozdrawiam!