Wolny czas- urlopy, odpoczynek
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Wolny czas- urlopy, odpoczynek
Wszystkim zainteresowanych tematem proponuje podawac warte do zwiedzenia miejsca dokąd można wyjechac (nie tylko Touranem).O ile możliwe podawajcie dodatkowe linki.
Moje propozycje na wycieczki Touranem:
Zima:
Paseky nad Jizerou - dla kogos kto lubi pojeździć np. na nartach (z lubuskiego blisko)
www.holidayinfo.cz
Lato:
Węgry - blisko z lubuskiego i śląskiego... Swietna alternatywa zamiast polskiego zimnego morza, temp.ok świetne jedzenie, ceny ok
www.hungaria.pl
polecam miejscowość siofok, można wynająć całe domki ceny ok.60 euro za domek. Babka bedąca właścicielka strony mówi po Polsku
Moje propozycje na wycieczki Touranem:
Zima:
Paseky nad Jizerou - dla kogos kto lubi pojeździć np. na nartach (z lubuskiego blisko)
www.holidayinfo.cz
Lato:
Węgry - blisko z lubuskiego i śląskiego... Swietna alternatywa zamiast polskiego zimnego morza, temp.ok świetne jedzenie, ceny ok
www.hungaria.pl
polecam miejscowość siofok, można wynająć całe domki ceny ok.60 euro za domek. Babka bedąca właścicielka strony mówi po Polsku
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Sarbinowo? hm, gdzieś już o tym słyszalem
Na mazurach tez jest OK, np w Pieckach niedaleko Mrągowo no i jezeli ktos lubi takie atrakcje to Wilczy Szaniec i Mamerki...
A z zagranicy polecam Hiszpanie - Alicante byłem tam 2 lata pod rząd wczesna jesienia (wrzesień-Pazdziernik) nie ma juz tylu turystów, ceny spadaja a temperatury wciaż +25 albo i lepiej... generalnie zycie codzienne tańsze jak w Polsce
Na mazurach tez jest OK, np w Pieckach niedaleko Mrągowo no i jezeli ktos lubi takie atrakcje to Wilczy Szaniec i Mamerki...
A z zagranicy polecam Hiszpanie - Alicante byłem tam 2 lata pod rząd wczesna jesienia (wrzesień-Pazdziernik) nie ma juz tylu turystów, ceny spadaja a temperatury wciaż +25 albo i lepiej... generalnie zycie codzienne tańsze jak w Polsce
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- andrz3j
- Specjalista
do tego jeszcze polecam mosty w Stanczykach i grobowiec o nachyleniu scian jak w piramidzie... i augustow... jako dodatkowa atrakcje polecam wycieczke na Litwe... szczegolnie dla kawalerowmarynarz75 pisze:Sarbinowo? hm, gdzieś już o tym słyszalem![]()
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
ja niestety mogę♥ tylko w wakacje bo żona pracuje w szkole i na uczelni więc ma wolne tylko w wakacje
cos mi sie zdaje ze w tym roku odpuscimy wypad bo mnei szlag trafia jak widze te ceny
nad polskim morzem bylismy w tam tym roku i jak zawsze sie nie okapałem bo nie było jak
wiec to raczej napewno odpada
tu podobno rewelka: http://www.zoover.pl/turcja/wybrzee-ege ... otel/hotel
cos mi sie zdaje ze w tym roku odpuscimy wypad bo mnei szlag trafia jak widze te ceny
nad polskim morzem bylismy w tam tym roku i jak zawsze sie nie okapałem bo nie było jak
wiec to raczej napewno odpada
tu podobno rewelka: http://www.zoover.pl/turcja/wybrzee-ege ... otel/hotel
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
no to faktycznie troche lipa... a ceny no cóż, taniej juz było...LYJO pisze:ja niestety mogę♥ tylko w wakacje bo żona pracuje w szkole i na uczelni więc ma wolne tylko w wakacje
Ja w tym roku tez raczej nie bede mial wakacji wyjazdowych bo mieszkanie (własciwie jeszcze dziure w ziemi) kupiłem (znaczy dostałem kredyt) a teraz trzeba zbierac na wykończenie...
EDIT:
Jest jeszcze opcja www.eurocamp.pl no i mozna / trzeba zabrac TOURANA
Ostatnio zmieniony czw sty 26, 2012 00:01 przez Cesarz, łącznie zmieniany 1 raz.
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
- andrz3j
- Specjalista
Jeśli Turcja to polecam Bodrum.LYJO pisze:ja szukam cos w hiszpanii lub turcji
niestety dla rodziny 5 osobowej w tym roku wczasy to masakra
ceny oscyluja w granicach 14-22 tysiace !!!
jedyna ewentualnosc to wynajecie apartamentu
Stoje przed tym samym dylematem w maju lece do Egiptu tylko z księgową, a księgowa mówi już o Korfu w lipcu aby córka się w piasku pobawiła..Ceny tak poszły w górę że lepiej mega dużą piaskownicę kupie.
LYJO byłeś na Węgrzech? zawsze coś innego ale na pewno ciepła woda i temp ok.
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
nigdy w życiu ! po opowieściach szwagierki jak była tam w tamtym roku to nigdy do Bodrum sie nie wybiorę - smród, bród i ubóstwo w krótkim podsumowaniuandrz3j pisze:Jeśli Turcja to polecam Bodrum.
tylko Alanya i Antalya w Turcji
ceny poszły bardzo w góre, ale w tak ciepłe kraje jak Egipt sie nie będe wybierał bo mam roczne dziecko więc to nie wskazaneandrz3j pisze:Stoje przed tym samym dylematem w maju lece do Egiptu tylko z księgową, a księgowa mówi już o Korfu w lipcu aby córka się w piasku pobawiła.
nie byłem i niestety nie mam nikogo kto by mi coś tam fajnego poleciłandrz3j pisze:LYJO byłeś na Węgrzech? zawsze coś innego ale na pewno ciepła woda i temp ok.