Mam pytanie jest ktoś wstanie powiedzieć mi czy po oznaczeniu na sprężynie jest możliwość ocenienia jaki stopień obniżenia ma.
Pacjentem jest kpl sprężyn Eibacha wyjętych z Altei .
W mojej aukcji są te sprężyny
http://allegro.pl/altea-golf-v-a3-octav ... 91581.html
Sprężyny
- Adamos_20
- Auto:: |Touran 2008 1.9tdi
- Imię:: Adam
Re: Sprężyny
z doswiadczenia wiem ze pewnie beda -30mm, znajomy zakladal eibachy do jego auta i na oko roznica jest minimalna, jak chcesz zejsc nizej to polecam gwint najlepiej z regulacja tlumienia, sam mam taki i jezdzi sie bardzo fajnie... no ale koszt tez wiekszy. Co do sprezyn to polecam KONI, bardzo dobra jakosc i caly czas w miare komfortowe.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 AZV Highline
- Imię:: Przemek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Schodzić nie chcę niżej gdyż drogi jakie pokonuje są różne i niezbyt komfortowe .Co do gwintu to powiem tak mam już dość . 4 auta które miałem były na gwincie i już nie chcę.Adamos_20 pisze:z doswiadczenia wiem ze pewnie beda -30mm, znajomy zakladal eibachy do jego auta i na oko roznica jest minimalna, jak chcesz zejsc nizej to polecam gwint najlepiej z regulacja tlumienia, sam mam taki i jezdzi sie bardzo fajnie... no ale koszt tez wiekszy. Co do sprezyn to polecam KONI, bardzo dobra jakosc i caly czas w miare komfortowe.
Jeśli chodzi o sprężyny to nie chcę kupować skoro mam te eibachy, do kpl kupię amory mtsa i jakoś bedzie latał.
Wbiłem oznaczenia w wujka google i wyszło że faktycznie jest -30/-30Muti pisze:Strona eibach.pl i porównać numery i nośności.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Patrz na obciążenia osi! Co ci da -30mm informacj jak w altei masz nośność tylnej 950kg, a w touranie 1150? Już nie będzie 30mm, a 45..
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy