Witam wszystkich

Zamierzam zamontować instalację LPG do Tourana z silnikiem 1.6 kod BSE z 2008 roku. Jedyną przeszkodą jest 7 foteli,tzn.te dwa z trzeciego rzędu

temat już był rozkminiany na forum jednak rozbity na kilka tematów. Chciałbym zebrać to wszystko do tzw.kupy aby i inni mogli z tego skorzystać

Więc mam kilka istotnych pytań do Was.... czy ktoś już montował gaz w tym modelu (7os., 1.6 BSE), po wymontowaniu tych foteli jaką butlę można tam włożyć, jak ta przeróbka wyglądała, czy trzeba kupić nowy wkład do bagażnika w miejsce wymontowanych foteli, jaki jest koszt przeróbki i samej instalacji LPG, jaka instalacja jest najlepsza do tego silnika, jak sprawuje się ten silnik(spalanie, awaryjność), na co trzeba zwrócić uwagę przy montowaniu LPG.
Pojazd, który posiadał zakupiłem w Niemczech, wiedziałem że ma to być "prosta" benzyna, trafił się egzemplarz w BD stanie technicznym i stosunkowo niskim przebiegu jak na ten rok 87500 tys.....jednak posiadający trzeci rząd siedzeń... dla mnie w ogóle nieprzydatne w tej liczbie. I właśnie taki pojawił się problem....Panie i Panowie proszę o podpowiedzi jak ten temat rozwiązać....z góry dziękuje
Pozdrawiam wszystkich Touranomaniaków :-) :-) :-) Paweł