Montaż CB radia
- a_lehr
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 1.9 BLS
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Montaż CB radia
Wie ktoś może ile jest miejsca za popielniczką? Zastanawiam się czy jest możliwość zamontowania tam CB radia tak żeby dało się go chować za klapką od popielniczki. Już jedno radio mi ukradli
a jak nie widać to nie kusi

- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Zobacz temat o moim touranie i dwóch Turanka (czarnuchu i bialasie). Są tam foty z montażu. Miejsca jest bardzo mało.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Witam. Kombinujecie z tym CB, a przecież jest sprawdzony sposób montażu urządzenia - podłokietnik. Przy zastosowaniu radyjka typu Johnny III, słynnych nielegalnych Unidenów czy nawet mniejszych Yosanów oraz złącz kątowych do anteny i gruchy (Allegro) nic nie wystaje, nic nie zagraża zdrowiu i życiu w czasie wypadku i nie kusi złodzieja bo ani radia ani osprzętu nie widać. Jedynie sugerowałbym inwestycję w dodatkowy głośnik, bo przy schowku ustawionym w pozycji roboczej może być z a cicho.
Pozdrawiam znad Adriatyku.
Szukajcie a znajdziecie.
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Ale nie wszyscy maja tam miejscePiotr1979 pisze:Witam. Kombinujecie z tym CB, a przecież jest sprawdzony sposób montażu urządzenia - podłokietnik. Przy zastosowaniu radyjka typu Johnny III, słynnych nielegalnych Unidenów czy nawet mniejszych Yosanów oraz złącz kątowych do anteny i gruchy (Allegro) nic nie wystaje, nic nie zagraża zdrowiu i życiu w czasie wypadku i nie kusi złodzieja bo ani radia ani osprzętu nie widać. Jedynie sugerowałbym inwestycję w dodatkowy głośnik, bo przy schowku ustawionym w pozycji roboczej może być z a cicho.

----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO

- a_lehr
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 1.9 BLS
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Ale czy w podłokietniku jest tak bezpiecznie podczas jazdy włączać radio czy też kanały zmieniać (może nie często ale czasami się zmienia)?Piotr1979 pisze:sprawdzony sposób montażu urządzenia - podłokietnik
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
niektóre radia mają sterownie gruszką w moim radyjku mogę sobie zmieniać kanały a kolega FreeStyle (wrzucał foty strona 9) ma wszystko już razem z wyświetlaczem itd. i wolny podłokietnik wszystko od radia zależy 

- Zyndram
- Użytkownik
- Auto:: CFJA, 2.0, 2011
- Imię:: Zyndram
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
A ja wam powiem tak (i pewnie ameryki nie odkryłem), nie ma dobrego miejsca na cb
Przejrzałem cały temat, sam stoję przed montażem cb i każdy schowek by się przydał (albo inaczej, skoda go). Ale chyba jeden pomysł jest trafiony, by wykorzystać schowek w desce rozdzielczej, a przenieść tylko samą gruszkę w podłokietnik.
Jak by kupić radio z automatycznym SQR czy jak to tam się nazywa, podłączyć pod zapłon i ustawić raz pokrętła, to by się tego schowka nie otwierało. Chyba żeby tylko przyciszyć.
A wiszące kable opok tunelu nie wchodzą w grę.

Przejrzałem cały temat, sam stoję przed montażem cb i każdy schowek by się przydał (albo inaczej, skoda go). Ale chyba jeden pomysł jest trafiony, by wykorzystać schowek w desce rozdzielczej, a przenieść tylko samą gruszkę w podłokietnik.
Jak by kupić radio z automatycznym SQR czy jak to tam się nazywa, podłączyć pod zapłon i ustawić raz pokrętła, to by się tego schowka nie otwierało. Chyba żeby tylko przyciszyć.
A wiszące kable opok tunelu nie wchodzą w grę.
- Maxpl
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI
- Imię:: MAX
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 21 razy
Sądzę iż umiejscowienie radyjka CB zależy od wielkości radyjka i podejścia wtyczki gruszki (bok lub przód).
- SeeSoon
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 BKC, 2004
- Imię:: Dawid
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Hej przymierzam się do przełożenia CB radia ze starego auta, posiadam radio Midland Alan 199a, i pytanko czy wejdzie mi to w popielniczkę, czy ciężko będzie przeciągnąć antenę, tak żeby kabla nie widać? Może macie inne propozycje zamontowania CB radia?
1. Ford Focus Mk1 Vagon 1.8 TDDI 90KM
2. VW Touran 1.9 TDI BKC 105 KM

2. VW Touran 1.9 TDI BKC 105 KM

-
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 TDI/BMM/DSG/140KM/06r
- Imię:: jacek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Witam.
Zamierzam zabrać się za zrobienie dziurki w dachu.
Czy któryś z kolegów wie w jakim miejscu wypadają wzmocnienia dachu?
Wstępnie zdemontowałem lampkę sufitową ale wkładając rękę niegłęboko nic nie wyczułem.
Zamierzam zabrać się za zrobienie dziurki w dachu.
Czy któryś z kolegów wie w jakim miejscu wypadają wzmocnienia dachu?
Wstępnie zdemontowałem lampkę sufitową ale wkładając rękę niegłęboko nic nie wyczułem.
Moje światła dzienne: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4DlGrSXOJZ0[/youtube]
Radio: Icom IC-7000, Magnum S9, Yaesu VX-7R, Baofeng GT-3TP, Uniden 520XL, Uniden 310E
Antena: Santiago 1200. Sirio 1000 Turbo, Nagoya MAG-79E
Γεια σας παιδια!
Radio: Icom IC-7000, Magnum S9, Yaesu VX-7R, Baofeng GT-3TP, Uniden 520XL, Uniden 310E
Antena: Santiago 1200. Sirio 1000 Turbo, Nagoya MAG-79E
Γεια σας παιδια!