Problem z odpaleniem, nie da się przekręcić kluczyka...
-
keysor
- Auto:: Touran 1,9 TDI 2005
- Imię:: Łukasz
Problem z odpaleniem, nie da się przekręcić kluczyka...
Witam. Nie wiem czy dobrze że to tu pisze ale mam problem z Touranem 1,9 2004r, dziś pojechałem do pracy, stacyjka działała jakby nigdy nic, nie zauważyłem żeby coś sie psuło a tu nagle po pracy wkładam kluczyk i nie moge go przekręcić żeby odpalić, auto otwiera się zapalają się światła, tablica też i po chwili gaśnie... po włożeniu kluczyka nie podświetla się zupełnie nic na zegarach i ekranie. Kluczyk ma z centymetr luzu można nim kręcić ale nie przeskakuje do kolejnego trybu, nie podświetla się nic, co dziwne blokada kierownicy też się nie załącza. Może wiecie co może być? Czy to immobilaizer/ stacyjka czy cos jeszcze innego? Pomóżcie ...
- magic
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 MPI 2008
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 48 razy
Re: Problem z odpaleniem, nie da się przekręcić kluczyka...
Widzę ze pochodzisz z Działdowa, a w Działdowie urzęduje nasz doktor JEDARO skontaktuj się zanim a będziesz zadowolony ;-)
never ever give up
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Stacyjka najprawdopodobniej do wymiany. Przerabialem takowe cosik w skodzie octavi znajomego. Wymienilismy stacyjke i smiga.
- TOMASZ PLUTA
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 tdi 2015
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Dzisiaj dopadła mnie tez awaria stacyjki
Nie można było przekręcić kluczyka a blokada kierownicy nie załączyła sie kierownica można było kręcić
Posikałem wd40 i trochę na sile udało sie przekręcić kluczyk i zapalić auto by dojechać do do domu
Blokada kierownicy nadal nie działa i czasami jak wyciągam kluczyk to nie gaśnie radio
Wiec teraz czeka mnie wymiana stacyjki i tu pytanie do znawców
-jaki jest numer katalogowy stacyjki
-co z immobilizerem czy da sie go przełożyć do nowej stacyjki
Z tego co zauważyłem wkładka jes dobra wiec chyba da sie ja wykorzystać by pozostać przy starym kluczyku
dzisiaj rozebralem stacyjke i okazalo sie ze ulamal sie malenki kawalek obudowy
o ktory opieral sie jakis koleczek z sprezynka
auto jest mi bardzo potrzebne na codzien wiec wyjalem caly mechanizm blokowania kierownicy poskladalem bez blokady i dziala tylko nie ma blokady
teraz moge urzytkowac auto i zajac sie szukaniem stacyjki
I czy w domowych warunkach da sie taka stacyjkę wymienic
Nie można było przekręcić kluczyka a blokada kierownicy nie załączyła sie kierownica można było kręcić
Posikałem wd40 i trochę na sile udało sie przekręcić kluczyk i zapalić auto by dojechać do do domu
Blokada kierownicy nadal nie działa i czasami jak wyciągam kluczyk to nie gaśnie radio
Wiec teraz czeka mnie wymiana stacyjki i tu pytanie do znawców
-jaki jest numer katalogowy stacyjki
-co z immobilizerem czy da sie go przełożyć do nowej stacyjki
Z tego co zauważyłem wkładka jes dobra wiec chyba da sie ja wykorzystać by pozostać przy starym kluczyku
dzisiaj rozebralem stacyjke i okazalo sie ze ulamal sie malenki kawalek obudowy
o ktory opieral sie jakis koleczek z sprezynka
auto jest mi bardzo potrzebne na codzien wiec wyjalem caly mechanizm blokowania kierownicy poskladalem bez blokady i dziala tylko nie ma blokady
teraz moge urzytkowac auto i zajac sie szukaniem stacyjki
I czy w domowych warunkach da sie taka stacyjkę wymienic