Witam.
Mam połamaną ramkę climatronika i chce go wymienić.
Zastanawiam się czy mogę mój stary zepsuty climatronik który ma funkcje AUTO, AC, DUAL, nawiew na szybę, podgrzewanie szyby i coś tam jeszcze na taki z opcją ECON zamiast AC.
Będzie trzeba kodować climatronik czy będzie P&P?
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
Volkswagen Touran 1.9 TDi 2007r kiedyś było 105KM a teraz w górę .
Volkswagen Touran 2.0 TDi 2011r kiedyś było 170KM DSG a teraz w górę
W przypadku wymiany sterownika Climatronic na nowy (Jako części zamienne są dostępne jedynie sterowniki wersji SW 0600/HW 120 1Z0 907 044 AB, AC, AD, AE przeznaczone do układów klimatyzacji z 5 silniczkami nastawczymi) w samochodzie, w którym była zamontowana klimatyzacja z 6 silniczkami nastawczymi trzeba wykonać dopasowanie sterownika według poniższego opisu sposobu postępowania:
- wybrać 08 – układ klimatyzacji i ogrzewania;
- wybrać funkcję 12 – dopasowanie/adaptacja;
- w kanałach 1 i 2 wpisać wartość 0.
• Wyłączyć i włączyć zapłon.
• wykonać nastawy podstawowe silniczków nastawczych.
• Skasować błędy zapamiętane w sterowniku Climatronic
Witam Panowie,
Mam u siebie w Turku climatronika, ostatnio zaczął mi odpadać ten plastik przy wyświetlaczu temperatury. Postanowiłem wymienić go na nowszy model, podobają mi się panele z białym podświetleniem i trzema pokrętłami. Gdzieś na forum przeczytałem że muszę szukać panelu o numerze 3aa907044, ale taki trudno znaleźć z webasto, dużo łatwiej o panel z sharana o numerze 7n0907044 i są one w przystępnej cenie. Czy taki panel będzie pasował i wszystko będzie działało jak należy? Pozdrawiam
passacik pisze:Witam Panowie,
Mam u siebie w Turku climatronika, ostatnio zaczął mi odpadać ten plastik przy wyświetlaczu temperatury. Postanowiłem wymienić go na nowszy model, podobają mi się panele z białym podświetleniem i trzema pokrętłami. Gdzieś na forum przeczytałem że muszę szukać panelu o numerze 3aa907044, ale taki trudno znaleźć z webasto, dużo łatwiej o panel z sharana o numerze 7n0907044 i są one w przystępnej cenie. Czy taki panel będzie pasował i wszystko będzie działało jak należy? Pozdrawiam
ja u siebie mam ten najnowszy panel z sharana 7N0 907 044 H kolega Muti też i wszystko działa jak należy nawet jest działająca funkcja REST której w touranach nie było jedynie w vcds występuje błąd tylnej klimatyzacji ale to w żaden sposób nie wpływa na jego działanie