PRODUKTY MEYLE

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.
Awatar użytkownika
WROC1975
Użytkownik
Auto:: Touran 1.9 1T1 105KM 2004
Imię:: Robert
Podziękował: 74 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

PRODUKTY MEYLE

Post autor: WROC1975 »

Koledzy - parokrotnie widziałem pytania o części - na ogół przeguby firmy Meyle - ja osobiście potrzebuję amorki na tył i rozważam zakup produktów tej firmy . Kilka opinii na ich temat czytałem - z reguły pozytywne. Czy ktoś miał do czynienia z amorkami tej firmy ew innymi jej wyrobami i czy możecie polecić ?
wszystko ma swoje priorytety ...
Awatar użytkownika
Mefju
Użytkownik
Auto:: OCTAVIA III CKFC
Imię:: Mateusz
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy

Re: PRODUKTY MEYLE

Post autor: Mefju »

WROC1975 pisze:Koledzy - parokrotnie widziałem pytania o części - na ogół przeguby firmy Meyle - ja osobiście potrzebuję amorki na tył i rozważam zakup produktów tej firmy . Kilka opinii na ich temat czytałem - z reguły pozytywne. Czy ktoś miał do czynienia z amorkami tej firmy ew innymi jej wyrobami i czy możecie polecić ?
pracowałem w sklepie z częsciami do vw/audi/skoda/seat/opel. Generalnie Meyle sprzedawało się sporo, ale też były na to reklamacje (najczęściej na podzespoły elektryczne). Amortyzatorów Meyle sprzedawaliśmy bardzo mało, częściej sprzedawały się takie marki jak Kayaba, Bilstein, Sachs lub totalny chłam na życzenie klienta.

Natomiast z innych elementów zawieszeń Meyle bardzo często sprzedawaliśmy wahacze, sworznie, końcówki drążków itp, generalnie jeśli były jakieś reklamacje to znikome, jak już była wada to bez problemu dystrybutor wymieniał na nowe lub oddawał gotówkę.

jaka różnica między Meyle a Kayaba??
Skoda Octavia III 2.0 TDI CKFC 2013
VW Golf V 1.9 TDI BXE 2008 Obrazek
Awatar użytkownika
WROC1975
Użytkownik
Auto:: Touran 1.9 1T1 105KM 2004
Imię:: Robert
Podziękował: 74 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Post autor: WROC1975 »

Mefju pisze:
WROC1975 pisze:Koledzy - parokrotnie widziałem pytania o części - na ogół przeguby firmy Meyle - ja osobiście potrzebuję amorki na tył i rozważam zakup produktów tej firmy . Kilka opinii na ich temat czytałem - z reguły pozytywne. Czy ktoś miał do czynienia z amorkami tej firmy ew innymi jej wyrobami i czy możecie polecić ?
pracowałem w sklepie z częsciami do vw/audi/skoda/seat/opel. Generalnie Meyle sprzedawało się sporo, ale też były na to reklamacje (najczęściej na podzespoły elektryczne). Amortyzatorów Meyle sprzedawaliśmy bardzo mało, częściej sprzedawały się takie marki jak Kayaba, Bilstein, Sachs lub totalny chłam na życzenie klienta.

Natomiast z innych elementów zawieszeń Meyle bardzo często sprzedawaliśmy wahacze, sworznie, końcówki drążków itp, generalnie jeśli były jakieś reklamacje to znikome, jak już była wada to bez problemu dystrybutor wymieniał na nowe lub oddawał gotówkę.

jaka różnica między Meyle a Kayaba??
Kolega , który trochę handluje częściami polecał mi te amorki , że firma solidna i że właśnie Kayaba się od jakiegoś czasu popsuła - dlatego pytam co o tym uważacie bo pewnie część z Was użytkuje lub też handluje częściami i ma swoje zdanie i właśnie za nie będę bardzo wdzięczny ;)
wszystko ma swoje priorytety ...
Awatar użytkownika
Mefju
Użytkownik
Auto:: OCTAVIA III CKFC
Imię:: Mateusz
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy

Post autor: Mefju »

WROC1975 pisze:kayaba się od jakiegoś czasu popsuła
mam kontakt z chłopakami dalej i nic mi na ten temat nie wiadomo, sam ostatnio brałem od nich manele do Ibizy i wziąłem Kayabę.
WROC1975 pisze:i ma swoje zdanie
amortyzatorów bym nie kupił :)

Jedyną rzeczą jaką kupiłem z meyle były odboje amortyzatorów tylnich do Tourana, nic więcej i raczej zawsze unikałem tej marki.

Czasem jak jest 50 zł różnicy na amortyzatorze nie warto szukać oszczędności - to wyjdzie w eksploatacji.

w poprzednich autach (Vectra B i Golf IV) jak wymieniałem komplet amorków wsadzałem Kayabę i nigdy nie miałem problemu.
Skoda Octavia III 2.0 TDI CKFC 2013
VW Golf V 1.9 TDI BXE 2008 Obrazek
ODPOWIEDZ