Diesel, internet vs rzeczywistość
-
snale
- Początkujący
- Auto:: T1 BMN 2006
- Imię:: Waldek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Diesel, internet vs rzeczywistość
Witam, nie chce, żeby był to kolejny temat z serii który silnik jest lepszy.
Interesuje mnie ile z tych awarii o których można wyczytać w necie jest tak na prawdę realnych, ilu osobom posypały się panewki w BXE, ilu obniżyła się lub pękła głowica w 2.0 tdi. Znam sporo osób które jeżdżą i z1.9 i z 2.0 i nikomu nic takiego się na stało.
Interesuje mnie ile z tych awarii o których można wyczytać w necie jest tak na prawdę realnych, ilu osobom posypały się panewki w BXE, ilu obniżyła się lub pękła głowica w 2.0 tdi. Znam sporo osób które jeżdżą i z1.9 i z 2.0 i nikomu nic takiego się na stało.
- Tomczyk
- Przeglądacz
- Auto:: Touran BKD 2006
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 41 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Re: Diesel, internet vs rzeczywistość
W internecie nikt nie piszę ze jeździ się fajnie i bezawaryjnie. Jak pisze to o problemach i szuka rozwiązania tych problemów. Osobiście mam 2.0 BKD od kilku lat i złego słowa nie powiem. Bardzo przyjemny w użytkowaniu 
-
jackq
- Auto:: touran 1.9 bxe 2006
- Imię:: jackq
Hey no ja mam bxe 2006 200tys. Był idealny i ....... nagle - post "160 i zdechł......."
Wlasnie szukam wałka rozrządu. Wytarte krzywki. Sprzedaja kiche złodzieje z vw. Jak pomysle o panewkach i korbowodzie i predkosci 160 ...... czy komus zablokowalo kola??? Albo inne numery???
Jackq
Wlasnie szukam wałka rozrządu. Wytarte krzywki. Sprzedaja kiche złodzieje z vw. Jak pomysle o panewkach i korbowodzie i predkosci 160 ...... czy komus zablokowalo kola??? Albo inne numery???
Jackq
- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Kolego jackq ostre słowa. Jak ze wszystkim nie ma reguły. Nie ma nic wiecznego. Wszystko (trwałość) zależy od stylu jazdy od przebiegu (realnego a nie licznikowego) no i od częstości i jakości wymienianych płynów ustrojowych. Czyli jak ktoś dba/ dbał tak ma.
- wkpwojtek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Mam też BKD, przebieg 230 tys chodzi jak ta lala. Słyszałem, że z 2.0 BKD jest najlepszy ;-)Tomczyk pisze:W internecie nikt nie piszę ze jeździ się fajnie i bezawaryjnie. Jak pisze to o problemach i szuka rozwiązania tych problemów. Osobiście mam 2.0 BKD od kilku lat i złego słowa nie powiem. Bardzo przyjemny w użytkowaniu
Wojtek
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Internet mąci w głowach, dla chcącego nie problem zajechać auto..... Jak to mówią papier wszystko przyjmie a ludzie interpretują to po swojemu.
Fakt były roczniki w których były wady i mniejsza wytrzymałość materiałów ale nie jest to regułą która musi ciagnac się latami bo vw z czasem w kolejnych rocznika usterki usunął.
Myślę, naprawiać na zapas nie należy , jednak jak wiemy, że rocznik auta pokrywa się z występującymi usterkami to nie zaszkodzi rozebrać i sprawdzić czy nic się nie dzieje.
Fakt były roczniki w których były wady i mniejsza wytrzymałość materiałów ale nie jest to regułą która musi ciagnac się latami bo vw z czasem w kolejnych rocznika usterki usunął.
Myślę, naprawiać na zapas nie należy , jednak jak wiemy, że rocznik auta pokrywa się z występującymi usterkami to nie zaszkodzi rozebrać i sprawdzić czy nic się nie dzieje.
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Mój AZV kupiony 3 lata temu przy pewnym 159 kkm przebiegu czyli teoretycznie głowica do wymiany i nie długo dwumas powinien iść na złom a tu niespodzianka ostatnio wyskoczyło 220 kkm i wszystko działa. Jakiś prezent w postaci bezawaryjnego AZV od VW ? Oczywiście kolejny Touran będzie z silnikiem

-
radek19
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię:: radek
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowań: 31 razy
Mój BXE 2006 rok 280 tyś.przelatane, wirus na 149KM i jest OK, tylko turbinka do roboty , jutro stawiam na warsztat u Jacy.
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Wyglaskam Ci Radku turbinkę na ideał 
Jacek V-TEC Łowicz
tel.509963064
tel.509963064
-
radek19
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię:: radek
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowań: 31 razy
Czuje ,że będzie sporo głaskania. 
-- N sie 30, 2015 18:50 --
Wracając to tematu jak wyżej koledzy pisali, to twardej reguły nie ma ale zasada jest jedna ,że z turbodieslem trzeba szczególnie umiejętnie się obchodzić.
-- N sie 30, 2015 18:50 --
Wracając to tematu jak wyżej koledzy pisali, to twardej reguły nie ma ale zasada jest jedna ,że z turbodieslem trzeba szczególnie umiejętnie się obchodzić.
- Przemekpw
- Początkujący
- Auto:: Taxi 1,9 tdi 2008
- Imię:: Przemek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Nie ma reguły tak naprawde na żaden silnik, czy to benzyna czy diesel, wcześniej miałem audi a6 z podobno niechlubnym 2.5tdi i co, i dwa lata śmigałem bez żadnej naprawy a podobno tak sie strasznie psują, teraz kupiłem turana z zatartym silnikiem 1.9
105km, czyli jakiemus niemcowi padł, może go nie szanował, może za duzy przebieg 340000, lecz powymieniałem w tym silnku co się da i mam nadzieje że troche z tym silnikiem pośmigam po mimo tego przebiegu. Także nie ma reguły, wszystko zależy jak ktoś wcześniej dbał i jak ty będziesz dbał, pozdrawiam