No tyle to ja w twoim profilu widzę. Popatrz na wklejkę do zeszytu obsługi albo do bagażnika. Tam pod numerem VIN znajdziesz 6-cio znakowy typ handlowy. W nim jest zakodowana wersja, silnik i skrzynia
Ostatnio zmieniony wt lis 15, 2011 21:25 przez Turanek, łącznie zmieniany 1 raz.
H jak Highline, czy C jak CROSS . Co zamówić, nadal nie wiem . Oba są świetne. Jeśli komfort jazdy jest zbliżony jeśli chodzi o zawieszenie, to bym bardziej dylemat jest.
A ma ktoś może nowego tourana z opcją zawieszenia sportowego? Kosztuje 700 pln. Jest dużo twardziej faktycznie?
Co do zawieszenia sportowego, to przez 2 lata jeździłem Jettą Sportline. Jak zamawiałem to mi mówili, że taczka będzie. Na 16-stkach nie było problemu, siedziała nieco niżej, co w Touranie jeszcze bardziej będzie widoczne.
Jak brałem Białasa miał być ze sportowym, ale starczyło na DCC więc wziąłem
Ciekawe, jak to wygląda przy remontach. Wiadomo - nowe, śmiga super. Ciekawe jaki jest koszt wymiany np amortyzatorów, tzn ich zakupu, bo to już skomplikowane ustrojstwo to DCC. Jak się okaże, że amorek jest 5 razy droższy, to bez sensu zabawa, zwłaszcza na przepięknej polskiej drodze.
Mam Crossa i mam R-LINE-a powiem tak, Cross ma miększe zawieszenie niż R-LINE, w zakrętach troszku czuć minimalne przechyły ale nie ma źle. Jak dla mnie Cross i R-ka są OK, i świetnie się prowadzą jak i trzymają drogi.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.