Witam Wszystkich. Jestem tutaj nowy więc proszę wybaczyć za wszystkie błędy Kupiłem Tourana z radiem RCD300 i chciałbym skasować stare stacje radiowe które poprzedni właściciel zaprogramował i chciał bym tylko kilka swoich zapisać. Prosiłbym o pomoc Z góry dziekuje!
Jak jesteś nowy to zapraszamy do Powitalni, bo widzę, że nie byłeś
Ustawiasz stację, która Cię interesuje, naciskasz i trzymasz dłużej jeden z przycisków pod którym chcesz mieć ją zaprogramowaną, to tyle. O kasowaniu hurtem wszystkich zaprogramowanych stacji osobiście nic nie wiem.
Ok juz tam sie udaje. No właśnie tu jest ten problem bo np. chce tylko 6 swoich stacji zapisać, a reszta mi nie potrzebna więc chciałbym ją usunąć i mieć tylko te 6
No to programujesz je na FM1 i dwa razy (jak dobrze pamietam) przycisku FM nie naciskasz i żeby na FM2 się nie przełączyć. A na FM1 możesz zaprogramować właśnie 6 stacji, bo masz 6 przycisków. Skasować tych na FM2 się chyba nie da. Ale może ktoś z kolegów jeszcze coś podpowie.
Tak jak kolega mówi programujesz trzymając dłużej wykasować wszystkich raczej się nie da ustawiasz swoje jako pierwsze a reszta cię poprostu nie interesuje i już, z tego co pamietam to na FM1 masz właśnie 6 możliwości
ja mam RNS300 ale to właściwie to samo jesli chodzi o radio - jesli dobrze zauważyłem to radio samo sprawdza co chwilę co akurat w danym miejscu jest dostępne i odejmuje i dodaje nowe stacje - jesli się mylę to mnie poprawcie