awaria podgrzewania siedzenia pasażera

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
satoshi
Auto:: Touran
Imię::

awaria podgrzewania siedzenia pasażera

Post autor: satoshi »

Witam,
Czy mieliście kiedyś sytuacje, albo słyszeliście o tym aby w wyniku podgrzewania zajęło się siedzenie w aucie???!!
Mnie to zdarzyło się wczoraj. Moja małżonka siedząc na siedzeniu pasażera odczuła na własnej skórze przypalenie się siedzenia. W wyniku tej sytuacji w siedzeniu jest dziura wielkości palca wskazującego. Podgrzewanie było ustawione na 2 stopień i w życiu bym nie pomyślał że może to być tak niebezpieczne. Takie awarie nie mogą się zdarzać w żadnym aucie nawet najstarszym z podgrzewanymi siedzeniami!! Dziwi mnie że nie zadziałało żadne zabezpieczenie w tym przypadku. Przecież do tej instalacji powinien być podpięty odpowiedni bezpiecznik i w razie awarii nie powinien pozwolić uruchomić procedury podgrzewania...
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

Witamy na forum TKP. Z wszystkimi możesz przywitać się w Powitalni.

Jest to miejscowe przepalenie maty grzewczej, nie powoduje ono podniesienia temperatury przy czujniku i nie powoduje przepalenia bezpiecznika, bo prąd aż na tyle nie wzrasta. Tapicerka wygląda jak po przypaleniu papierosem. Zgłoś się do ASO z tym problemem.

Uzupełnij profil o rocznik samochodu
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
satoshi
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: satoshi »

Hej, dzięki za info, ale czy podjechanie do ASO oznacza że będe musiał wywalić kase na naprawę? sam przy pomocy elektryka tego nie naprawie? Auto nie jest nowe i nie chce dać serwisowi zarobić, dzięki
ODPOWIEDZ