Witam,
Czy mieliście kiedyś sytuacje, albo słyszeliście o tym aby w wyniku podgrzewania zajęło się siedzenie w aucie???!!
Mnie to zdarzyło się wczoraj. Moja małżonka siedząc na siedzeniu pasażera odczuła na własnej skórze przypalenie się siedzenia. W wyniku tej sytuacji w siedzeniu jest dziura wielkości palca wskazującego. Podgrzewanie było ustawione na 2 stopień i w życiu bym nie pomyślał że może to być tak niebezpieczne. Takie awarie nie mogą się zdarzać w żadnym aucie nawet najstarszym z podgrzewanymi siedzeniami!! Dziwi mnie że nie zadziałało żadne zabezpieczenie w tym przypadku. Przecież do tej instalacji powinien być podpięty odpowiedni bezpiecznik i w razie awarii nie powinien pozwolić uruchomić procedury podgrzewania...
awaria podgrzewania siedzenia pasażera
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Witamy na forum TKP. Z wszystkimi możesz przywitać się w Powitalni.
Jest to miejscowe przepalenie maty grzewczej, nie powoduje ono podniesienia temperatury przy czujniku i nie powoduje przepalenia bezpiecznika, bo prąd aż na tyle nie wzrasta. Tapicerka wygląda jak po przypaleniu papierosem. Zgłoś się do ASO z tym problemem.
Uzupełnij profil o rocznik samochodu
Jest to miejscowe przepalenie maty grzewczej, nie powoduje ono podniesienia temperatury przy czujniku i nie powoduje przepalenia bezpiecznika, bo prąd aż na tyle nie wzrasta. Tapicerka wygląda jak po przypaleniu papierosem. Zgłoś się do ASO z tym problemem.
Uzupełnij profil o rocznik samochodu