W lipcu przymierzam się do zakupu VW TOURANA mam zamiar kupić auto z 2007r.(na 80%) może uda się z 2008r. z silnikiem 2,0TDi 103kW (140KM). Auto będzie pochodziło z Niemiec. Proszę o podpowiedzi, na co zwracać uwagę przy zakupie takiego auta. Chodzi mi szczególnie o sprawy techniczne. Czytałem temat "2,0TDi i jego niedociągnięcia" z działu Technika/Silnik. Proszę o jakieś konkretne odpowiedzi w sprawie silnika 2,0TDi. Za pomoc serdeczne dzięki.
Najlepiej będzie jak już będziesz miał upatrzone ogłoszenie to wrzuć je na forum w tym dziale, na pewno jakieś niedoskonałości userzy wypatrzą już na zdjęciach
To nie będzie możliwe, ponieważ jadę do Niemiec szukać na miejscu Tourana tam jest tego na pęczki, dlatego moje zapytanie do ludzi jeżdżących tymi samochodami, na co zwracać uwagę.
Touranek , ciekawe ile Twój CR pochodzi.... oczywiscie 1mil km Dobry silnik to 140KM BMM 8 zaworowy , jakos o tym nie słyszy się, w przeciwieństwie do BKD. A do 170KM mozna to śmiało podciagnąc mając przy tym pompowtryski Bosch.
Noob jestem niestety, ale rozglądając się popytałem trochę (jakieś naście osób- mechanicy, handlarze) słyszałem tylko jedno 2,0 nie bierz...
Mam z silnikiem 1,9 i naprawdę sobie chwalę.
Kermit8 pochwal się na co padło!
Opinie ma zla wersja 2.0TDI 16V. Od grudnia 2005 byla tez wersja 2.0TDI 8V - czyli tak jak 1.9. I ta wersja z tego co widze po forach ma opinie jak 1.9, ale jak ktos nie jest swiadomy roznic to skresla ogolnie silniki 2.0
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Jak pisałem w pierwszym poście zakup będzie dopiero w lipcu najprawdopodobniej będę szukał rok 2008, 2,0 TDi (140km) BMM. Chyba, że macie jakąś lepszą propozycję to chętnie wezmę pod uwagę.
Hm, od 2,5 roku ujezdzam 2,0 TDI 16V BKD z marca 2005 i nie mam z nim zadnych problemów. Zakupiony w Niemczech z przebiegiem 160 tys. km. obecnie ma 191 tys. Wymienilem tylko EGR. Wiec to chyba zalezy jaka konkretna sztuka sie trafi...
W poniedziałek oddaje na odgrzybianie i napełnianie klimy.
Przy okazji zobaczą co TamNieGra.
O 2 rzeczach wiem (trzeci wtrysk i prawy drążek) , a zobaczę co ONI zobaczą...