Problem z zamknieciem przednich drzwi oraz nie dzialajace ki
-
Nulla
- Auto:: VW touran 1,9 tdi 2005
- Imię:: Agnieszka
Problem z zamknieciem przednich drzwi oraz nie dzialajace ki
Witam. Tak jak w temacie mam problem z zamkami oraz kierunkami ale tylko w przednich drzwiach. Tyl oraz bagaznik zamyka sie normalnie.
-
Piotr1979
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Re: Problem z zamknieciem przednich drzwi oraz nie dzialajac
Witaj.
Sprawdź sobie czy masz właściwe kodowanie sterowników w drzwiach, bo to może dużo namieszać w elektryce.
Wiem z autopsji, że sterownik pasażera (VCDS kanał: 52-Door Elect, Pass.) rzutuje na całą elektrykę wszystkich 4 drzwi.
Fachowcy z ASO kazali zakupić nowy sterownik gdy nie składało mi się prawe lusterko - śmiechu warte. Wystarczyło zakodować inną cyfrę.
Może też być uszkodzony sterownik, albo zwarcie lub przerwa obwodu. Sprawdzić wiązkę w gumowej harmonijce pomiędzy drzwiami a słupkiem.
PZDR
Sprawdź sobie czy masz właściwe kodowanie sterowników w drzwiach, bo to może dużo namieszać w elektryce.
Wiem z autopsji, że sterownik pasażera (VCDS kanał: 52-Door Elect, Pass.) rzutuje na całą elektrykę wszystkich 4 drzwi.
Fachowcy z ASO kazali zakupić nowy sterownik gdy nie składało mi się prawe lusterko - śmiechu warte. Wystarczyło zakodować inną cyfrę.
Może też być uszkodzony sterownik, albo zwarcie lub przerwa obwodu. Sprawdzić wiązkę w gumowej harmonijce pomiędzy drzwiami a słupkiem.
PZDR
Szukajcie a znajdziecie.
-
Nulla
- Auto:: VW touran 1,9 tdi 2005
- Imię:: Agnieszka
Dziekuje. To wydarzylo sie po naprawie halogenow. Czy to moze miec zwiazek?
- sony69
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 1,9TDI 2009
- Imię:: Robert
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Ja mam to samo w przednich lewych, i chyba go po prostu wymienię. Przedwczoraj naprawiłem zamek, i klamkę bagażnika, ale drzwi to inna bajka. Przy zamykaniu nie migają kierunki, i mimo że zamek się zamyka i otwiera, to nie ma sygnału do kompa, z tych drzwi że się zamknęły.
With VW to THE END !