Czujnik wielofunkcyjny g419

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
szmuglot
Auto:: Touran, 2.0TDI,r. 2008
Imię:: Radosław

Czujnik wielofunkcyjny g419

Post autor: szmuglot »

Witam, na wstępie wszystkich pozdrawiam. Jestem od roku użytkownikiem Tourana cross 2.0 DTI 140 KM. Samochód ma wszystko powymieniane zgodnie z serwisem poza jednym elementem a mianowicie pali się esp i komputer pokazuje błąd g419 czyli jest to czujnik wielo funkcyjny o nr 7P0 907 652. Chcialbym go wymienić ale nie wiem gdzie mam go szukać w trzech miejscach gdzie gdzie powinien byc czyli kolumna kierowcy, siedzenie kierowcy i tunel od ręcznego go nie ma, moze ktoś wymieniał go i by mi jakoś pomógł bym był wdzięczny. Pozdrawiam Radek
dexter23pl
Expert
Auto:: Golf 5
Imię:: Dexter
Podziękował: 43 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy

Re: Czujnik wielofunkcyjny g419

Post autor: dexter23pl »

za schowkiem pasażera z przodu.
Raczej stawiam na uwaloną pompę abs
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

Pewnie chodzi o DuoSensor, ale skąd nr 7P0 907 652 ? przeciez to do Tourega ;) szukaj raczej nr 7H0 907 655A lub jesli masz pompe MK60-AT 7H0 907 652A, a najlepiej wklej autoscan :D
szmuglot
Auto:: Touran, 2.0TDI,r. 2008
Imię:: Radosław

Post autor: szmuglot »

Auto zakupiłem od kuzyna już tym preblemem i auto bylo caly czas serwisone i w serwisie mu z diagnozowali co jest walniente i powiedzieli ze ten ster. kosztuje 2500 plus robota wie sobie odpuscił i tak z trzy lata jeździł wiec ja bylem u mechanika i sprawdził mi jeszcze błąd w pokazało mu czijnik g419 więc poszedłem do vw i podałem mu numer nadwozia auto by mi podał dokĺadny nr sterownika i podał mi właśnie ten 7P0 907652 a gdzie jest juz zamontowany to nie zdradzili. Z tego co wiem to kolumna kier, fotel kier, i w tunelu ale tam go nie ma . Oczywiście nie mam sto procent pewności czy dobry kupiłem bo mogli podać mi zły. Pozostałe elementy auta sprawne i działają. Jak macie jakąś wiedzę to proszę pisać. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

Wiedze to nie jeden ma na forum i to nie byle jaka, niestety z fusow nikt tu jeszcze wrozyc nie potrafi :D podjedz do kogos kto posiada VCDS, zrob autoscan i wklej tu na forum :P

Jesli to faktycznie DuoSensor i masz pompe MK60 to np. kolega Tajpej wystawił za 10 zl ;)

... uzupelnij profil, bo nie wiadomo nawet, z ktorego rocznika auto
ODPOWIEDZ