trucha0 pisze:Poczytaj najpierw o 1,4TSI i nieszczęsnym napędzie rozrządu zanim rozważysz zakup tej jednostki
Już swoje przeczytałem, z tego co się orientuję największy problem jest z wersją 180 km tej nie biorę pod uwagę, w sumie zainteresowałem się tym autem głowie dlatego że można znaleźć wersje TSI z już założoną instalacją gazową wiec to mnie trochę skusiło... mimo tego ze bierze trochę benzyny do chodzenia to spalanie wychodzi całkiem ciekawie...
trucha0 pisze:do kompletu DSG i spokojnych snów życzę ale wątpię że będziesz spał spokojnie mając taki zestaw pod maską,dwumasa w tej kombinacji to pikuś...
właśnie się staram wszystko skleić w całość, o tsi jest trochę w sieci ale o DSG chciałem się czegoś tu dowiedzieć jak na razie bez konkretów, szkoda.
Damian15 pisze:Jezeli przed zakupem auta zakladasz ze cos w nim ma sie zepsuc i zakladasz ile bedzie Cie to kosztowac to kup sobie starego poczciwego Miecia W124 300D
Każdy kupuje wymienia auto wg własnych upodobań, wymagań, itp.
Kupując auto używane oczywiście ze to zakładam, sprawdzam co się najdziecinniej psuje i jakie są tego koszta, nie wiem co jest w tym dziwnego ? gdybym tak nie robił to może bym sie nawet na jakąś alfę skusił
U mnie jest czas na zmianę auta ale przy zakupie biorę pod uwagę również a może i przede wszystkim koszta napraw tego auta, co wydaje mi się rzeczą normalną przy zakupie auta zwłaszcza używanego.
Ale już mi się chyba odechciało tej skrzyni mimo tego że zmiana biegów to wygoda, komfort i super przyjemność z jazdy ale jak tu ktoś napisał ze wymiana skrzyni i rozrządu to koszt ponad 8 tyś. to chyba nie dla mnie, ja chce mieć auto do jazdy a nie do wizyt u mechanika, sorki za ten wylewny text ale sami zacieliliście ja
chciałem tylko wiedzieć przy jakich przebiegach zaczynają się problemy ze skrzynią.
Co do Miecia pewnie fajny sprzęt ale niestety potrzebuję coś pokroju tourana, zafiry.