touran lift 2008 immo jaki transponder
-
matkocpolska
- Początkujący
- Auto:: 1t2 bmm 2007
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
touran lift 2008 immo jaki transponder
witam mam nadzieje ze ktoś rozwieje moje wątpliwości postanowiłem dorobić klucz do swojego tourana 1t2. ponieważ handlarz który sprowadzał go ze Szwajcarii już rok obiecuje,a ja straciłem nadzieje.
Posiadam vcds i pin z immo ale nie wiem jaki transponder dokupić i gdzie czytalem troche na ten temat prawdopodobnie ma być prekodowany MEGAMOSCRYPTO id48 tp23 albo MEGAMOS ID48 UM1 i UM2, SOKYMAT ID8E tylko nie wiem gdzie takie ustrojstwo dorwać czy ktoś wie coś na ten temat proszę o pomoc.
Posiadam vcds i pin z immo ale nie wiem jaki transponder dokupić i gdzie czytalem troche na ten temat prawdopodobnie ma być prekodowany MEGAMOSCRYPTO id48 tp23 albo MEGAMOS ID48 UM1 i UM2, SOKYMAT ID8E tylko nie wiem gdzie takie ustrojstwo dorwać czy ktoś wie coś na ten temat proszę o pomoc.
-
Mobilek
- Początkujący
- Auto:: Audi A3 BKD
- Imię:: Adam
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: touran lift 2008 immo jaki transponder
Kiedyś taka stronka wpadła mi w przeglądarkę http://www.transpondery.pl/katalog-transponderow.html
- malesiak
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9Tdi BXE / 2008
- Imię:: Jakub
- Podziękował: 58 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy
Zmartwie Ciematkocpolska pisze:witam mam nadzieje ze ktoś rozwieje moje wątpliwości postanowiłem dorobić klucz do swojego tourana 1t2. ponieważ handlarz który sprowadzał go ze Szwajcarii już rok obiecuje,a ja straciłem nadzieje.
PIN - to jest dobry do 2005 roku
potem to PIN możesz sobie powiesić razem z kostkami pluszowymi na lusterku
Więc szkoda wywalac kase na transpondery bo i tak nic Ci on nie da.
A chcąc dobrze to zrobic , to powinieneś wykasowac zgubiony kluczyk z IMMo i pilot z modułu komfortu tak by np handlarz od ktorego masz nie znalazł przypadkiem kluczyka i go sobie nie użył
-
matkocpolska
- Początkujący
pilot z modułu komfort wykasowałem, z immo nie próbowałem bo nie mam transpondera a to sie robi przy kodowaniu ,podejrzewam ze muszę kogoś znaleźć kto wstępnie koduje i potrzebne dane mi wrzuci w pestkę aby ja przyjęło jeśli się mylę to proszę popraw mnie
- spacewalker
- Władca postów
To potraktuj licznik PIN-em i zrób tak jak bys chciał tylko jeden kluczyk dodac, bo jeden kluczyk masz, PIN masz , więc naucz licznik tylko 1 kluczyka.matkocpolska pisze:pilot z modułu komfort wykasowałem, z immo nie próbowałem bo nie mam transpondera a to sie robi przy kodowaniu ,podejrzewam ze muszę kogoś znaleźć kto wstępnie koduje i potrzebne dane mi wrzuci w pestkę aby ja przyjęło jeśli się mylę to proszę popraw mnie
Skoro chcesz się bawić PIN-em, to cos musisz o tym wiedziec, więc do dzieła.
W najgorszym wypadku wywalisz IMMO i nie odpalisz auta.
-
matkocpolska
- Początkujący
kodowałem klucze w swojej małyszówce 2003r i nic nie uwaliłem touran jest nowszy i wole zapytac i poczytac zanim wezme sie za niego. wiem jak się posługiwać pinem chcialem to zrobic to za jednym zamachem kodowanie i usuniecie starych.
- spacewalker
- Władca postów
porównanie 2003 z immo 3 do 2007 Immo 4C ma się nijakmatkocpolska pisze:kodowałem klucze w swojej małyszówce 2003r i nic nie uwaliłem touran jest nowszy i wole zapytac i poczytac zanim wezme sie za niego. wiem jak się posługiwać pinem chcialem to zrobic to za jednym zamachem kodowanie i usuniecie starych.