Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2016]
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2016]
Ogólnie fajny samochodzik braki:spryskiwacze reflektorów przód,czujnik deszczu-zmierzchu,włącznik świateł bez auto,podgrzewane siedzenia przód,bixenony,parktronic tył-przód przebieg o ile oryginalny to ładny pomyśl co z tych rzeczy które wymieniłem są Ci zbędne i kupuj ewentualnie wszystko można dołożyć po zakupie zwróć uwagę na rzeczy które są opisane kilka postów wyżej dotyczy to każdego silnika BMM 140KM czy BMN 170KM co do ceny to sporo sobie liczy ale to już pozostawiam do przemyślenia dla każdego indywidualnie....
-
- Początkujący
- Auto:: 1T2 2.0 140 BMM DSG
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Cena wysoka, ponieważ wymieniony jest olej w skrzyni, olej w silniku, filtry, rozrząd. Sprzedający tłumaczył się, że jest mu za mały ponieważ prowadzi działalność gospodarcza. Jak dla mnie trochę dziwne tłumaczenietrucha0 pisze:Ogólnie fajny samochodzik braki:spryskiwacze reflektorów przód,czujnik deszczu-zmierzchu,włącznik świateł bez auto,podgrzewane siedzenia przód,bixenony,parktronic tył-przód przebieg o ile oryginalny to ładny pomyśl co z tych rzeczy które wymieniłem są Ci zbędne i kupuj ewentualnie wszystko można dołożyć po zakupie zwróć uwagę na rzeczy które są opisane kilka postów wyżej dotyczy to każdego silnika BMM 140KM czy BMN 170KM co do ceny to sporo sobie liczy ale to już pozostawiam do przemyślenia dla każdego indywidualnie....

Czytałem artykuł o oznaczeniach silnika, ale przyznaje się jest to dla mnie magia. Nie wiem jak z nr vin wyczytać jaki to silnik oraz które są najmniej awaryjne

- Mefju
- Użytkownik
- Auto:: OCTAVIA III CKFC
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
sam tego nie zrobisz, musisz poprosić kogoś na forum albo zadzwonić do ASO i podać im numer vin.mateuszmati pisze:Nie wiem jak z nr vin wyczytać jaki to silnik
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
z tym wyposażeniem to też popłynął, tempomat aktywny ? poduszka powietrzna chroniąca kolana ?
-
- Użytkownik
W rocznikach 2007-2010 nie masz do wyboru nic innego z silników 2.0 TDI jak BMM i BMN więc skup się na tych 2 silnikach.Tłumaczenie jak tłumaczenie każdy może coś wymyślić...sprawdź go dobrze nawet miernikiem lakieru,najlepiej też zadzwonić do ASO podać VIN i zapytać czy wymieniali już w nim wtryski Siemensa bo jak nie to ja bym go nie brał...a wyposażenie w aktywny tempomat albo poduszkę kolan to niezły kicior najlepiej weź kogoś kto wie gdzie spojrzeć i co sprawdzić bo jak piszesz jesteś początkujący nie wierz mu w kity że wymiana oleju w skrzyni ja płaciłem z filtrem 500zł,silniku z filtrami oleju i paliwa Mann 250zł,rozrząd 500zł z pompą wody podnosi cenę tak znacząco za tyle to można dorwać ładnego Crossa albo zwykłego w okolicy 2010r.
Co o silników czy to BMM czy BMN mają dwumasę,turbinę,DPF,EGR,pompowtryski i inne dobrodziejstwa współczesnego diesla,ogólnie panuje taka opinia że BMM mniej wysilony i mniej awaryjny bo to 140KM ,turbina GTB1646V mniejsza i mniej podatna na chipy ale przy DSG zapomnij o wysokich chipach,8 zaworów,pompki Bosch na BMN znów zauważyłem więcej negatywnych opinii nawet na tym forum ale nie tylko...
Co o silników czy to BMM czy BMN mają dwumasę,turbinę,DPF,EGR,pompowtryski i inne dobrodziejstwa współczesnego diesla,ogólnie panuje taka opinia że BMM mniej wysilony i mniej awaryjny bo to 140KM ,turbina GTB1646V mniejsza i mniej podatna na chipy ale przy DSG zapomnij o wysokich chipach,8 zaworów,pompki Bosch na BMN znów zauważyłem więcej negatywnych opinii nawet na tym forum ale nie tylko...
- kubbus5
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI 2009
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Moim zdaniem cena jak najbardziej ok jak za takie auto. Ja swój sprzedałem 2007r za 30 tysi bezwypadek wszystkie szyby ori i też miałem dużo rzeczy zrobionych serwis w ASO, rozrząd itp itd. A kupujący moje auto oglądał już 9 z kolei to mi powiedział jakie śmietniki ludzi sprzedają. Wziął i nawet nie jęknął żeby chociaż 1zł opuścić z ceny. Druga sprawa że na pewno nie kupisz Crossa ani 2010 roku w tej cenie jak piszesz. Wejdż sobie na mobile.de i zobacz po ile chodzą auta w Niemczech chyba że kombinowany u nas w Polsce od handlarza!trucha0 pisze: co do ceny to sporo sobie liczy ale to już pozostawiam do przemyślenia dla każdego indywidualnie....
-
- Użytkownik
Każdy swoje ceni wiadomo ale tu rozmawiamy o samochodzie od handlarza z opisem jak widać jeżeli miałby być pewny to ok ale ta cena uważam że jest spora ja kupiłem Crossa w DSG od Niemca 2008r. za niecałe 30 tys. i jako ciekawostka samochód sklada się z jednego kawałka i ma nic nie malowane okazje tez się zdarzają...
- Mefju
- Użytkownik
to auto raczej nie jest od handlarza, jesli rozmawiamy o Touranie z Żórawiny.trucha0 pisze:rozmawiamy o samochodzie od handlarza
-
- Użytkownik
Yyy
nie wiem co mi się udumało że opisuję auto z Augustowa a to międzyczasie przecież jeszcze jedno było...faktycznie od osoby prywatnej...

- chr
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 BXE 139KM 2006
- Imię:: Chr
- Podziękował: 5 razy
Drodzy forumowicze, co sądzicie o tym egzemplarzu? http://olx.pl/i2/oferta/vw-touran-1-9-t ... 8f9413c68b Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
Keep Ya Head Up
- Mefju
- Użytkownik
ze zdjęć nie wiele widać bo robione chyba komórką?chr pisze:Drodzy forumowicze, co sądzicie o tym egzemplarzu? http://olx.pl/i2/oferta/vw-touran-1-9-t ... 8f9413c68b Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
Zdjęcia robione zaraz po umyciu auta więc średnio będzie widać jakiekolwiek defekty lakieru itp.
Cena 16500 za 2005 rok 1.9 tdi po wymianie olejów i filtrów oraz z nowymi oponami wydaje się być dziwnie podejrzana.
włącznik ładnie wytarty więc może mieć te 240k albo i więcej.
ciekawi mnie od czego są te alufelgi, bo chyba nie od VW?
Widać też, że Pan ma drugiego Tourana po lifcie w garażu.
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
koła od sharana.Mefju pisze:ze zdjęć nie wiele widać bo robione chyba komórką?chr pisze:Drodzy forumowicze, co sądzicie o tym egzemplarzu? http://olx.pl/i2/oferta/vw-touran-1-9-t ... 8f9413c68b Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
Zdjęcia robione zaraz po umyciu auta więc średnio będzie widać jakiekolwiek defekty lakieru itp.
Cena 16500 za 2005 rok 1.9 tdi po wymianie olejów i filtrów oraz z nowymi oponami wydaje się być dziwnie podejrzana.
włącznik ładnie wytarty więc może mieć te 240k albo i więcej.
ciekawi mnie od czego są te alufelgi, bo chyba nie od VW?
Widać też, że Pan ma drugiego Tourana po lifcie w garażu.
-
- Użytkownik
Ze zdjęć faktycznie mało widać co ma na pokładzie...licznik chyba z 1/2FIS,włącznik wytarty ładnie czyli może mieć więcej najechane bo u siebie w innym samochodzie przy 240kkm miałem włącznik w stanie idealnym bez auto czyli codziennie był dotykany i przekręcany,szyby raczej 4 elektryczne,felgi przypominają mi wzór z BMW,climatronik,jeżeli wymienione wszystko jak w opisie rozrząd,filtry,oleje,opony to warto się zainteresować obowiązkowo sprawdzić pod wzg.wypadkowości...
- sony69
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 1,9TDI 2009
- Imię:: Robert
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Jeżeli ma w garażu po lifcie, to znaczy że był zadowolony z przedlifta . Jeśli faktycznie zainwestował w rozrząd i całą resztę, to ja też bym się zainteresował. Gdyby chciał wydębić od kupującego ostatni grosz,to chyba darował by sobie taki wydatek. No ale oczywiście przed kupnem na kanał 

With VW to THE END !
- chr
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 BXE 139KM 2006
- Imię:: Chr
- Podziękował: 5 razy
Dziekuję za podpowiedzi ale nie nie zdążyłem - już nieaktualne.
-- Pt lut 19, 2016 09:59 --
Drodzy forumowicze a ten przypadek ---> http://olx.pl/oferta/volkswagen-touran- ... 8e9c929c39
Z góry dziękuję.
PS. Nie ma ktoś z forum jakiegoś touranika 1.9tdi 105 km do 19 tysi na sprzedaż?
-- Pt lut 19, 2016 09:59 --
Drodzy forumowicze a ten przypadek ---> http://olx.pl/oferta/volkswagen-touran- ... 8e9c929c39
Z góry dziękuję.
PS. Nie ma ktoś z forum jakiegoś touranika 1.9tdi 105 km do 19 tysi na sprzedaż?

Keep Ya Head Up