prawe tylne drzwi nie zamykają się

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
kriso
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9 TDI,BLS,2006
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Re: prawe tylne drzwi nie zamykają się

Post autor: kriso »

Darek myślałem o twoim manualu a wrzuciłem linka co mi pietwsze wpadło
Awatar użytkownika
yogicc
Użytkownik
Auto:: Touran 1,9TDI AVQ 2003r
Imię:: Daniel
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Post autor: yogicc »

a ja mam pytanie o zamek od drzwi kierowcy, zamykają i otwierają się z pilota. Kiedy chcę zamknąć z kluczyka to też się zamykają, ale już pozostałe nie. Gdzie może być przyczyna?
Halooooo Straż pożarna??? Ukradli mi rower!! Zróbcie coś !!!
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
Awatar użytkownika
Nidhhogg
Początkujący
Auto:: Touran 2.0 TDI AZV, 2003
Imię:: Michał

Post autor: Nidhhogg »

yogicc pisze:a ja mam pytanie o zamek od drzwi kierowcy, zamykają i otwierają się z pilota. Kiedy chcę zamknąć z kluczyka to też się zamykają, ale już pozostałe nie. Gdzie może być przyczyna?
Ja bym sprawdził najpierw z VCDSa czy masz odpowiedź od sterowników w drzwiach, szyby jeżdżą normalnie czy świrują, nie domykają się itd.? Ja miałem podobnie w Borze tylko, że z tylnymi drzwiami, same się otwierały podczas jazdy albo się nie zamykały z blokady w środku a z pilota już tak. Okazało się, że w jednych drzwiach z wiązki jeden przewód wypadał i nie było dobrego styku a na drugich przewód był lekko przetarty i dotykał blachy xD po naprawie przewodów i prze lutowaniu zamków (wszystkich, nawet w bagażniku) wszystko zaczęło pięknie śmigać :) A jak sie opaliłem, jako, że był to lipiec i robiłem wszystko na dworze bez koszulki :brawa: ale za to piwko było do miłej pracy :mrgreen:
Awatar użytkownika
yogicc
Użytkownik
Auto:: Touran 1,9TDI AVQ 2003r
Imię:: Daniel
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Post autor: yogicc »

Szyby zamykają się normalnie nawet domykanie z pilota działa. Brak jest tylko reakcji na kluczyk w zamku
Ostatnio zmieniony wt lut 16, 2016 21:38 przez yogicc, łącznie zmieniany 1 raz.
Halooooo Straż pożarna??? Ukradli mi rower!! Zróbcie coś !!!
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
Awatar użytkownika
Nidhhogg
Początkujący
Auto:: Touran 2.0 TDI AZV, 2003
Imię:: Michał

Post autor: Nidhhogg »

No to bym w wolnym czasie wymontował zamki i sprawdził luty na mikro przełącznikach jak i same mikro przełączniki. Jest ich tam chyba cztery, dwa pozycja krańcowa zamknięty/otwarty i dwa do kluczyka właśnie otwórz/zamknij. Z tyłu w zamkach są chyba tylko dwa przełączniki ale nie jestem teraz pewny. Będzie Tobie potrzebna dłuższa chwila żeby to zrobić samemu, w Borze trzeba było wyciągać szyby z drzwi itd. W Touranie jeszcze nie wiem ale też mnie czeka temat z lewymi drzwiami z tyłu... Pewnie przelecę się po wszystkich :)
ODPOWIEDZ