Przejściówki do RCD510
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2005 Trendline 1.9
- Imię:: Marcin
Przejściówki do RCD510
Kupiłem sobie radyjko RCD510 china w miejsce takiego badziewnego starego sony które siedziało w moim turanie. Tutaj pojawił się mały problem jakie zastosować przejściówki żeby je podłączyć? Mam do radia 3 wtyczki, ta kolorowa to chyba do telefonu, 2 do anteny, właśnie nie bardzo wiem od czego jest ta mała.
Bardzo bym prosił o jakieś info jakie i gdzie zakupić przejściówki, bo u mnie w mieście usłyszałem tylko " powiedz jakie to ci zamówię". Jakaś pinologia też mile widziana. Z góry dziękuję za każdą pomoc.- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Re: Przejściówki do RCD510
A nie leży gdzieś z tyłu pod deską stara oryginalna wtyczka? Tak samo z antenami?
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Początkujący
Wygląda na to że te wtyczki na 1 zdjęciu są oryginalne, innych nie wydłubałem. Najbardziej zależy mi na pinologii wtyczek w aucie. Nie bardzo wiem jakie było oryginalne radio, bo kupiłem już z takim dziadoskim.
- Muti
- Władca postów
Jedna antena wygląda, ze ma oryginalną końcówke tylko bez obudowy. Sprawdź jak wygląa wiązka,czy jest ori ew. gdzie jest inaczej otaśmowana itp.

-
- Początkujący
Te wtyki do anteny są 2, bo jeden jest chyba FM a drugi AM. Do anteny znalazłem coś takiego
Cała instalacja wygląda na nie przerabianą, kable od radia idą w lewą stronę i raczej nie ma tam nic schowanego, żadnej przejściówki. Antenowe idą w stronę schowka pasażera.- Muti
- Władca postów
Jak dla mnie to nawet na zdjęciach nie wygląda to na fabryczne tasmowanie... A kostki to zwykle ISO.
NzTT
NzTT

-
- Początkujący
Właśnie zajrzałem głębiej i więcej nie ma żadnych przejściówek, od tych wtyczek przewody idą do większej wiązki i znikają gdzieś nad pedałami. Wygląda tylko że ten wtyk antenowy był przerabiany.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- markoos
- Początkujący
- Auto:: Touran MY2006 1.9 TDI BKC
- Imię:: Marek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Czesc,
na 100% przerobka, ale nie jest az tak zle, piny sa takie same jak w oryginale, wystarczy przelozyc do oryginalnej wtyczki (ktora musisz nabyc), sprawdz tylko czy sa tam dwa przewody z ''+'' caly czas, pozatym trzeba miec nadzieje ze przewody CAN sa zachowane. Z tego co pamietam to w czarnej wtyczce jest zasilanie, masa itd a w brazowej przewody od glosnikow.
M.
na 100% przerobka, ale nie jest az tak zle, piny sa takie same jak w oryginale, wystarczy przelozyc do oryginalnej wtyczki (ktora musisz nabyc), sprawdz tylko czy sa tam dwa przewody z ''+'' caly czas, pozatym trzeba miec nadzieje ze przewody CAN sa zachowane. Z tego co pamietam to w czarnej wtyczce jest zasilanie, masa itd a w brazowej przewody od glosnikow.
M.
-
- Początkujący
Właśnie tak podejrzewałem że niemiec przerobił wtyczki żeby dopiąć stare radio jakieś. Zdobyłem przejściówkę do anteny. Znalazłem taką wtyczkę, tylko pytanie czy załatwi sprawę bez kombinowania z przewodami?
masterantena.soteshop.pl/adapter-plug-play-audi-rns-e.html
masterantena.soteshop.pl/adapter-plug-play-audi-rns-e.html
- markoos
- Początkujący
- Auto:: Touran MY2006 1.9 TDI BKC
- Imię:: Marek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Ta ze zdjecia bedzie ok, ale... za radiem jest bardzo malo miejsca, pewnie to upchasz ale lepszym rozwiazaniem byl by original..c 

-
- Początkujący
Zamówiłem zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak nie ruszy do będę przekładał kabelki. Narazie dziękuję wszystkim za pomoc.