Warsztat samochodowy w okolicach Elbląga.

Problemy ogólne, które nie pasują do innych tematów.
Ordan89
Auto:: VW Touran 1.9TDI 2007r.
Imię:: Damian
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Warsztat samochodowy w okolicach Elbląga.

Post autor: Ordan89 »

Pytanie do mieszkańców Elbląga. Poszukuję dobrego mechanika w okolicy. Czy znacie jakiegoś? A może macie dla mnie rady kogo unikać.
Starałem się szukać po innych forach i jedyne warsztat godne polecenia to:
- Piórkowskiego Auto Diesel na Łęczyckiej 29
- ELCAR na Łęczyckiej
- Ul.Grunwaldzka 110A Diesel Service Pan Witek

Proszę o ocenę powyższych i wskazanie innego godnego polecenia mechanika.
Do Elbląga wprowadziłem się przed 3 miesiącami i dotychczas nie korzystałem z usług żadnego z okolicznych warsztatów.

-- So mar 05, 2016 19:14 --

Znalazłem kilka opinii na forum bmw. Głównie wypowiadają się o warsztatach ze względu na tę markę, ale trochę też można się dowiedzieć. Wrzucam kilka opinii:
Odradzam szanownego pana MACKA Z DABROWY pajac jeden !!!!!!! trzymaja auto tydzien z czego naprawa 2 godziny moze nie pokazuja rachunkow za czesci brat jego nawet cisnienia w cylindrach nie potrafi porzadnie zmierzyc nie chce im sie robic potrafia tylko powiedziec ze glowica do remontu lub prosze wymienic silnik kasuja jak im sie podoba!!!!! wrrrrrrrr ZOMER GRUNWALDZKA 77 polecam uczciwy nie zdziera kasy jak nie wie co jest to mowi wprost DOMINIK NA MORSZYNSKIEJ zna sie na BMW ale kasuje duzo i nigdy czasu nie ma trzeba go przycisnac :wink: ale jak na Elblag zna sie na rzeczy KOLEDZY JA MOGE PISAC I PISAC ZNAM JUZ 90% WARSZTATOW W ELBLAGU !!!!!!! OGOLNIE ZENADA mechanicy leniwi nie chce im sie robic trzeba stac im nad glowa i pilnowac zeby przy okazji naprawy nie popsuli czego innego
Warsztat na ul. Polnej dwoch miskow niby sie znaja na bmw ....sami jezdza 7 e38 znaja sie owszem na wymianie klockow oleju itd..... jeden z braci jeszcze ogarnia temat drugi strasznie leniwy trzeba ryknac zeby sie ruszyl. :shock: jak uciekal mi plyn z ukladu chlodzenia to 3 razy zostawialam im auto i za kazdym razem CENZURA nie wiedzieli skad cieknie :x masakra zeby tacy spece nie potrafili odkryc ze z pompy wody cieknie!!!!!!!!! a ja im to sugerowalam ale mowili to nie to.... :shock: nie odkryli tajeminicy wycieku ..... kolega po 3 minutach patrzenia zlokalizowal wyciek pompa.... kasuja tez niezle
NE ul. Paslecka Wymiana szyby przedniej.

Po odbiorze auta (na szczescie padal deszcz) wycieraczka od strony kierowcy zaczela trzec o szybe robiac ryse!!!!! Koledzy probowali podkladac jakies smieszne podkladki, a okazalo sie ze poprostu zamienili wycieraczki!!!!!!
Rysa pozostala na nowej szybie, uparlem sie ze 20zl upustu, to wielka obraza i pogrozki bysmy sie w innych okolicznosciach nie spotkali.
Lipa totalna!!!!!!!!! Syf w aucie po starej uszczelce, nic nie sprzatniete!!!!

Nie polecam!!!!!!!

Sztum. Zaklad jadac od strony Sztumu w kierunku Kwidzyna tuz przed ostatnim Rondem w miescie. Duzo rzeczy zrobil dobrze, ale tez pakuja najtansze zamienniki.
Po wymianie amortyzatorow z tylu te wylazly po przejechaniu 60km przebijajac wykladzine w bagazniku. Nie chcial mnie scholowac...kazal samemu przyjechac......rozebralem, jakos wetknelem spowrotem i pojechalem....zrobili, lecz po 20 km to samo. Wziolem sie za to sam, i okazalo sie ze brakowalo tam po jednym sporym talerzyku na strone tz. takiej podkladki!!!!!
Serwis Bosha ul Leczycka masakra gosc gada gada gada gada bajki opowiada umie tylko zedrzec kase za diagnostyke jak to on nazywa czyli podlaczenie pod kompa i......... dalej nic ..... gada gada gada ........ a auto stoi dzien dwa :twisted: to sie nazywa serwis :shock: dalej.......... mechanik na grunwaldzkiej kolo MYJNI RECZNEJ to to dopiero AS kiedys dawno temu jak mialam e34 pojechalam do niego bo cos mi halasowalo w silniku (podejrzewalam pompe wody albo wiskoze)a on sluchal 15 minut silnika po czym stwierdzil ze to klima mi halasuje NA 100% :shock: ja na to po zlapaniu oddechu !!!!!! PANIE ALE JA NIE MAM KLIMY!!!!!!! :shock: :shock: :shock: dobry co :lol:
-- So mar 05, 2016 19:15 --

Opinie o warsztatach wymienionych na początku:
witam polecam Piórkowskiego Auto Diesel na Łęczyckiej 29 specjalizuje sie w dieslach ale benzyniaki tez robi. Robi porzadnie i kasuje nawet malo zna sie na rzeczy BOSH podrzuca mu samochody jak nie wiedza jak zrobic. polecam to jeden z ostatnich mechanikow bo nie wymienia odrazu wszystkiego tylko co moze to stara sie naprawic.
Ja osobiście polecam ELCAR na Łęczyckiej. Zaliczyłem kilka warsztatów w Elblągu i dopiero u niego usuneli usterkę. A do tego nie dużo zapłaciłem.
Skoki na wolnych obrotach, brak mocy, kopcenie na czarno. Wymieniłem wszystkie filtry, przepływkę i sterownik egr zgodnie z tym co wyświetlał komp w innym warsztacie. dopiero w ElCarze gość znalazł chip o którego istnieniu nie miałem pojęcia. To on był przyczyną problemów. Pogrzebał trochę i gotowe. Po 3 dniach oddał auto i zapłaciłem tylko 150. Narazie jeżdżę bez problemów.
Ul.Grunwaldzka 110A Diesel Service Pan Witek. Miły, uczciwy, bardzo rzetelny fachowiec! Mojego tds-a ogarnął w 2 dni (cieknąca pompa wtryskowa, czujnik temperatury silnika, ustawienie i regulacja pompy i rozrządu). Jego perłą w koronie są pompy wtryskowe! Facet jest specem. Oczywiście robi też pozostałą mechanikę. Nigdzie nie chcieli mi nawet dotykać pompy a on kazał podjechać rano i na drugi dzień po 16 odbiór auta. Skasował za to 350 zł, gdzie w Jegłowniku za samą wymianę uszczelek kasują 250-300 zł, a wyjęcie, zamontowanie i regulacja komputerowa? O ile ktokolwiek się zgodzi tego podjąć to kasuje od 500 do 900 zł i nie ma pewności że będzie ok. Ja z czystym sumieniem polecam Pana Witka.
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
Imię:: Jacek
Podziękował: 213 razy
Otrzymał podziękowań: 233 razy
Kontakt:

Re: Warsztat samochodowy w okolicach Elbląga.

Post autor: JacaTouran »

A co Cię tam w tym aucie boli kolego. Może chociaż wstępnie wprowadzisz....
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).

O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Ordan89
Auto:: VW Touran 1.9TDI 2007r.
Imię:: Damian
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Warsztat samochodowy w okolicach Elbląga.

Post autor: Ordan89 »

Głównie pytalem przyszlościowo, ale w chwili obecnej mam do wymiany 2 świece żarowe i od wczoraj zaczęła migać mi kontrolka świec, więc musze wybrać się na diagnostykę, gdyż własnego kabla nie posiadam. Pomijam fakt, że powoli zbliża się czas na wymianę rozrządu, ale z tym mam jeszcze czas.
Poszukuję informacji o warsztatach, gdyż nie chcę oddawać auta w ręce jakiegoś psuja.
ODPOWIEDZ