dexter23pl pisze:spalnie lpg miasto ok 12L trasa 9-10L

prędkość ok 120 10L, 190km/h - ok 14L LPG
przy prędkości ok 100km w góre zalecany vol w radiu na ok 12 lub stopery do uszu

mnie wychodzi przy 120 8,5lpg ,miasto 10,4lpg . Bez przesady z decybelami.
Jak czytam nie które opinie to aż mnie dziwi dlaczego maja te samochody. To może lepiej kupić porównywalne (pod gaz) Zefire (problemy z elektryka ,branie oleju, częsty czek) a może Toyote Avensiis verso byle nie silnik na wtrysku bezpośrednim, może 1,8 (lubia brać olej) i poregulować zawory płytkami poz tym ok. co mamy jeszcze- Ford s-max(niestety nie ma w nich starych dobrych silników forda) bardzo fajny przestronny jak się dobrze trafi to może nie być problemów ,ale jak nie to w silnikach benzynowych Forda od czasu wprowadzenia tych z produkcji z mazdą niespodziewanie moga pobierać znacznie olej. Honda Fr-V cudowny samochód z silnkiem 2,0 bomba ,mnie się podoba 6 miejsc praktycznie bezawaryjny bez problemu na gazie jedynie nie każdy lubi taki wygląd i jeszcze kwestia mogącej wystepować korozji. Galaxy MKII 2,3 jak zadbany to super samochód spalanie miasto ok15lpg trasa 10lpg silnik nie do zajechania ogólnie dobry samochód. Galaxy MKIII bardzo ladny przestronny (silniki podobnie jak s-max)
Touran prosty silnik tanie części nowe i używanie(czesto takie same jak w innych samochodach VW grup) ,niskie opłaty OC (a te teraz wzrosły),ogólnie brak korozji nawet w starszych rocznikach, może trochę brak mocy
o drobnych usterkach to śmiech pisać bo ma je każdy samochód