No i poległem. Oprócz obłamanie zaczepu wtyczki nic się nie zmieniło
Znalazłem jakiś serwis Webasto w Raszynie (dane dla potomnych - mają też oddziały w innych miastach):
AUTO+ RASZYN
AL.KRAKOWSKA 109
05-090 RASZYN
tel. (022) 424 20 10
KOM 607 350 350
specjalizacja: C,H
i powiedzieli, żeby im dostarczyć sam piec to go za 100PLN zdiagnozują. Ceny części mają raczej przytłaczające, więc wątpię żebym tam naprawiał, ale też nie chce kupować wszystkiego po kolei i wymieniać - nie mam na to czasu, bo zima ma wrócić
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Wyciągnąłem, rozkręciłem i wysypało się trochę sadzy. Resztę przylegającej wyczyściłem gdzie sięgnąłem - tylko tyle. Teraz czekam na info co się zepsuło z serwisu Auto+.
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Ostatnio pisałem post dotyczący Dogrzewacza.
Dostałem dziś informacje od mechanika że sam Dogrzewacz sie załącza jesli sie podłączy go pod komputer. Jednak kiedy ma wystartowac sam jest jakiś problem ( problem związany jest z połączeniem między elektroniką a dogrzewaczem).
Czy miał ktoś podobny problem?
I czy ktos jest zorientowany jaki jest koszt płytki sterującej?
Dziękuje i Pozdrawiam
Nie czyściłem, bo nie chciałem czegoś uwalić przy wyciąganiu.
W serwisie powiedzieli, że muszą wymienić coś w komorze spalanie, ale nie kołek i nie powiedzą co bo zajęło im kupę czasu dojść czemu te piece Thermo Top V mają ten problem z NoFlame i to jest ich tajemnica - pewnie jakaś pierdoła, ale wymieniają na nowe i dają gwarancję, że będzie działało.
no to jak dostaniesz z powrotem piec to OGLĂDZINY
mnie coraz więcej rzeczy wskazuje na układ paliwowy, czyli wtedy by wymieniali zwężkę Venturiego albo zaworek albo... no właśnie, to twoje zadanie teraz
On mówił coś o komorze spalania, a ja mam jakiś opór przed jej rozbiorem, ale to co umiem to sprawdzę - chyba, że jakoś plombę założą, bo dają gwarancję (zobaczę jak odbiorę).
Witam
Dziękuję za szybkę odpowiedż jerry. Mimo to mam jeszcze jedno pytanie czy np może to być uszkodzony czujnik dogrzewacza, ponieważ niby pokazuje 220 stopni C na plusie. Czy może jesteś zorientowany gdzie on jest i ile ewentualnie kosztuje nowy czujnik.
Dziękuję i Pozdrawiam
Robert
Robertaku pisze:Mimo to mam jeszcze jedno pytanie czy np może to być uszkodzony czujnik dogrzewacza, ponieważ niby pokazuje 220 stopni C na plusie. Czy może jesteś zorientowany gdzie on jest i ile ewentualnie kosztuje nowy czujnik.
Dziękuję i Pozdrawiam
miałem to samo u siebie... uszkodzony był własnie ten czujnik temperatury...musisz rozebrac piecyk żeby go wymienić bo ten czujnik znajduje sie w środku... w sumie to są dwa czujniki na jednym kablu - czujnik temperatury i czujnik przegrzania... za używke na allegro dałem 100 zł...
Robertaku pisze:Mam nadzieję, że to właśnie ten czujnik.
z tego co piszesz to powinien być ten czujnik bo ja miałem takie same objawy... czujnik pokazuje za duża temperaturę i czujnik przegrzania nie pozwala włączyć piecyka...
Dzieki Dodi
Znalazłem taki czujnik na allegro http://allegro.pl/czujnik-temperatury-p ... 27170.html w granicach 100zł i mam ptanie czy ten czujnik jest uniwersalny czy w pierwszej kolejności rozebrac dogrzewacz i sprawdzić że ten czujnik będzie pasował.
Pozdrawiam Robert