Muszę zrobić te 1500km na spokojnym bucie...marcinde pisze:Hmm, sporo, spodziewałbym się mniejszej wartości od 1,8 przy spokojnej jeździe.pkk pisze:Spokojna jazda po za miastem, 100-120km/h -> 8,5l.
Miałeś może możliwość porównania elastyczności 1,8 vs 1,4?
TOURAN 2015 (5T1)
- pkk
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.8 TSI 2016
- Imię:: PKK
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: TOURAN 2015
-
- ____________________
- Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Juz jest
, stoi przed domem
, jak narazie satysfakcja 100%
silnik 1.4 dsg daje rade nie ma tragedii
sprawa kola zapasowego wpisana w protokół odbioru i ruszona przez dealrea i przeze mnie zobaczymy co z tego będzie.
Wersja HL 1.4 TSI DSG 5os
pakiet easy open.biznes.zima.led top.lusterka.szklany dach felgi 17. i jeszcze jakies inne jak mi minie pierwszy szok zrobie temat

pakiet easy open.biznes.zima.led top.lusterka.szklany dach felgi 17. i jeszcze jakies inne jak mi minie pierwszy szok zrobie temat

- Gandalf
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
To nie do końca tak jest.balbina76 pisze:Panowie jak czytam wasze rozczarowania nowym Touranem
to bardzo chore te dziecię po narodzinach
Pozdr.i
życzę cierpliwości nad dilerami
Z samochodu jestem zadowolony.
Natomiast kilka detali niedopieszczonych przez VW mnie irytuje:
- brak oświetlenia bagażnika pod roletą (lampki w suficie nie wystarczają - zresztą są skierowane w niewłaściwą stronę tj w głąb samochodu a nie w stronę tyłu; zgodnie z opisem w katalogu powinna być w bagażniku lampka/latarka a jej nie ma - tylko jest zaślepka; nie było o tym braku mowy przy zamawianiu); przy samochodzie za 100 tys zł takie coś nie powinno mieć miejsca
- praktyczny brak możliwości obniżenia podłogi w bagażniku (trzeba koło i narzędzia ze styropianem wyjąć - i co z nimi wtedy?)
- koło dojazdowe powinno być zwykłą dojazdówką wtedy prawdopodobnie podłogę bagażnika dałoby się obniżyć bez problemu
- gołe blachy pod podłogą bagażnika - bez położenia dodatkowej wykładziny szybko się zniszczą a przewożone tam rzeczy będą hałasowały
- tylko jeden haczyk do wieszania toreb w bagażniku - w octavii miałem dwa podwójne, w passacie są 4, w golfie 2; a to przecież touran jest samochodem rodzinnym
- niedopracowane oprogramowanie - zawieszająca się kamera cofania
-- So kwi 23, 2016 08:48 --
Gratulacje zakupu!terex pisze:Juz jest, stoi przed domem
, jak narazie satysfakcja 100%
silnik 1.4 dsg daje rade nie ma tragedii
![]()
sprawa kola zapasowego wpisana w protokół odbioru i ruszona przez dealrea i przeze mnie zobaczymy co z tego będzie.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No to dawaj foty i pisz jakie wrażenia

-
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 150KM '16
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja mam latarkę. Nie jest to też jakieś szczególnie mocne źródło światła, ale wystarczające. Zawsze można ją wyjąć i doświetlić sobie konkretne miejsce.Gandalf pisze:- brak oświetlenia bagażnika pod roletą (lampki w suficie nie wystarczają - zresztą są skierowane w niewłaściwą stronę tj w głąb samochodu a nie w stronę tyłu; zgodnie z opisem w katalogu powinna być w bagażniku lampka/latarka a jej nie ma - tylko jest zaślepka; nie było o tym braku mowy przy zamawianiu); przy samochodzie za 100 tys zł takie coś nie powinno mieć miejsca
To, zapewne, jest decyzja do podjęcia raz w garażu, a nie w dowolnej chwili...- praktyczny brak możliwości obniżenia podłogi w bagażniku (trzeba koło i narzędzia ze styropianem wyjąć - i co z nimi wtedy?)
Też mam zwykłe koło. Nie przeszkadza mi to o tyle, że choćby było koło dojazdowe, to przestrzeń dookoła i tak jest mniej "czysta" niż nad podłogą, a jednak trochę i tam da się upchnąć.- koło dojazdowe powinno być zwykłą dojazdówką wtedy prawdopodobnie podłogę bagażnika dałoby się obniżyć bez problemu
Jest jeden haczyk, ale też jest siatka na szynach.- tylko jeden haczyk do wieszania toreb w bagażniku - w octavii miałem dwa podwójne, w passacie są 4, w golfie 2; a to przecież touran jest samochodem rodzinnym
Jeszcze nie doświadczyłem.- niedopracowane oprogramowanie - zawieszająca się kamera cofania
-
- ____________________
- Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
qrczak to ty masz latrkw i siatke na szynach???czyli masz pakiet Cargo dostales go z autem czy dokupiles????
-
- Przeglądacz
Bez żadnego pakietu.
Ale jak sie przyjrzysz wyposażeniu, o którym wspominałem parę postów wyżej, zorientujesz się na czym polaga myk. Podpowiem - spróbuj wybrać konfiguratorze te opcje wyposażenia mojego egzemplarza, które wymieniłem kilka postów wcześniej (link), dla wersji Comfortline.
Wnioski są nieco smutne.
Ale jak sie przyjrzysz wyposażeniu, o którym wspominałem parę postów wyżej, zorientujesz się na czym polaga myk. Podpowiem - spróbuj wybrać konfiguratorze te opcje wyposażenia mojego egzemplarza, które wymieniłem kilka postów wcześniej (link), dla wersji Comfortline.
Wnioski są nieco smutne.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran, 1.8 TSI, 2016
- Imię:: Łukasz
Na stronie VW pojawił się nowy cennik:
Cennik Nowy Touran (Rok produkcji 2016, rok modelowy 2017)
Z ciekawych rzeczy jakie zauważyłem to:
System dźwięku - DYNAUDIO Contour tylko dla Highline za 3 220 zł
Wybór profilu jazdy w standardzie dla Highline
Z ciekawych rzeczy jakie zauważyłem to:
System dźwięku - DYNAUDIO Contour tylko dla Highline za 3 220 zł
Wybór profilu jazdy w standardzie dla Highline
- Maciej_F
- Expert
- Auto:: Alhambra 7N
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
He he to se zajrzałem co wy tam macie w nowych tourankach :Tabek pisze:Na stronie VW pojawił się nowy cennik:
Pakiet Oświetlenie Ambiente
..........
- podświetlenie w listwach wykończeniowych w drzwiach
A ma ktoś to na żywo ? jak to wygląda ???
-
- Przeglądacz
Wszystkie highline'y mają. Nie robi szczególnego wrażenia, ale to kwestia gustu. Spróbuję zrobić zdjęcie w garażu, to może będzie cos widać, przy swietle dziennym praktycznie niezauwazalne.
- pkk
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.8 TSI 2016
- Imię:: PKK
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
nocą robi wrażenie. nie miałem tego w comfortline, teraz mam i widzę ogromną różnicę w wyglądzie środka po zmroku
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4 TSI 150KM
- Podziękował: 4 razy
Cześć,
Znalazłem ciekawy kanał na YouTube hubomo na którym świeżo upieczony właściciel nowego Tourana wrzuca filmiki dotyczące poszczególnych funkcjonalności / opcji samochodu. Np. chyba jako jedyny na YT pokazał siatkę oddzielającą przestrzeń pasażerską od bagażowej.
Inne ciekawe filmiki z nowym Touranem są już pewnie wszystkim znane:
* AutoCentrum.pl
* Marek Drives
* Autogefühl
* Ausfahrt.tv
* Autozurnal
Znalazłem ciekawy kanał na YouTube hubomo na którym świeżo upieczony właściciel nowego Tourana wrzuca filmiki dotyczące poszczególnych funkcjonalności / opcji samochodu. Np. chyba jako jedyny na YT pokazał siatkę oddzielającą przestrzeń pasażerską od bagażowej.
Inne ciekawe filmiki z nowym Touranem są już pewnie wszystkim znane:
* AutoCentrum.pl
* Marek Drives
* Autogefühl
* Ausfahrt.tv
* Autozurnal