Przepalające się żarówki
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Przepalające się żarówki
Witam, mam dziwny problem, może ktoś z forumowiczów spotkał się z podobnym i wie jak pomóc..., a więc. Posiadam mojego tourana od roku, zrobiłem około 30tyś. i ogólnie jest ok, gdyby nie to, że żarówkę świateł mijania od strony pasażera wymieniłem już 4 razy. to samo dzieje się z tyłu od strony pasażera. wie ktoś, jak pomóc? Auto garażowane, nie stoi na deszczu, nie zalane wodą podcas mycia itp itd. Co się może dziać? Auto 2.0 Tdi BKD z 2004r. Żarówki z wyższej półki, dałem za nie 70 zł ale teraz już takich nie kupie do momentu odnalezienia usterki, bo szkoda pieniądzy.
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
U mnie podobny problem... mam mojego VW od 5 miesięcy a już 2x wymieniałem żarówkę.
Raz tylną i przednią postojową, trochę mnie to dziwi bo auto ma 3 lata...
Może po prostu zbyt duże napięcie podaje..
Raz tylną i przednią postojową, trochę mnie to dziwi bo auto ma 3 lata...
Może po prostu zbyt duże napięcie podaje..
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ
- Maciej_F
- Expert
- Auto:: Alhambra 7N
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Re: Przepalające się żarówki
Dokładnie to samo mamniko02 pisze: ogólnie jest ok, gdyby nie to, że żarówkę wymieniłem ......Auto 2.0 Tdi BKD z 2004r. Żarówki z wyższej półki, dałem za nie 70 zł ale teraz już takich nie kupie do momentu odnalezienia usterki, bo szkoda pieniądzy.
Ten sam typ samochodu , jeździ dobrze , tylko te żarówy

W autoscanie nic nie wykazuje , nie ma zapisanych skoków napięcia , innych niesprawności elektryki .NIC .
Ten typ tak ma i już
Wymieniając ksenony tak często to se odpuściłem tanie czy drogie .
Maciej_F
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Nie wiem czy tak ma czy nie. Mi problem z zarówkami znikł z tyłu jak wymieniłem lampy od LIFT-a. Tamte lekko parowały. W między czasie zmieniłem tez Bordnetz ale to z innych powowdów. Od ponad roku nie padła mi zadna zarówka. Mozesz się pokusisc o wymiane sterownika, choc nie moze on dac więcej napięcia niz pobiera, no chyba ze regulator w alternatorze szfankuje. Te sterowniki nie mają stabilizatorów - tak ma dopiero 1T3. Tu sterownik tylko wykrywa skoki poza górna lub dolną wartośc zadana. Ile to jest - to mozna zobaczyc jak się pojawi bład, pytanie czy zarówka wtedy to pociagnie.
-
- Początkujący
Miałem podobny problem z żarówkami "wzmacnianymi" (OSRAM H7 NIGHT BREAKER). Żarówki z przodu H7 paliły się minimum raz na 45 dni. Jak czytałem w internecie to znawcy tematu pisali, że konstrukcja żarówki H7 sprawia iż jest ona bardzo awaryjna. Żarówka "wzmacniana" pracuje w jeszcze bardziej niesprzyjających warunkach. Potwierdzają to również moje doświadczenia z żarówką H7 w Mercedesie A klasa, gdzie też często się przepalały. Pół roku temu zakupiłem żarówki OSRAM H7 NIGHT BREAKER - PLUS i muszę przyznać, że od tamtej pory jeszcze pracują. Myślę, że przepalanie się żarówek H7 to problem konstrukcyjny, a szybsze przepalanie prawej strony to wina pokonywania większej ilości dziur w drodze przez prawe koło. Proponuję spróbować OSRAM H7 NIGHT BREAKER - PLUS, może zmniejszy się częstotliwość wymiany.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
OSRAM H7 NIGHT BREAKER - PLUS koledzy macie doświadczenia - stoję przed zakupem H7 nie ma już żadnej w zapasie więc czas na zakup.mirek1966 pisze:Miałem podobny problem z żarówkami "wzmacnianymi" (OSRAM H7 NIGHT BREAKER). Żarówki z przodu H7 paliły się minimum raz na 45 dni. Jak czytałem w internecie to znawcy tematu pisali, że konstrukcja żarówki H7 sprawia iż jest ona bardzo awaryjna. Żarówka "wzmacniana" pracuje w jeszcze bardziej niesprzyjających warunkach. Potwierdzają to również moje doświadczenia z żarówką H7 w Mercedesie A klasa, gdzie też często się przepalały. Pół roku temu zakupiłem żarówki OSRAM H7 NIGHT BREAKER - PLUS i muszę przyznać, że od tamtej pory jeszcze pracują. Myślę, że przepalanie się żarówek H7 to problem konstrukcyjny, a szybsze przepalanie prawej strony to wina pokonywania większej ilości dziur w drodze przez prawe koło. Proponuję spróbować OSRAM H7 NIGHT BREAKER - PLUS, może zmniejszy się częstotliwość wymiany.
- Misiek8010
- Użytkownik
- Otrzymał podziękowań: 6 razy