otrzymujesz karnego ..... za takie parkowanie
- Zaboll
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1,9 TDI AVQ, 2003
- Imię:: Darek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
otrzymujesz karnego ..... za takie parkowanie
Czy ktoś kto ma odpowiedni sprzęt, wiedzę i chciałby podrukować trochę takich naklejek?
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 701 razy
Re: otrzymujesz karnego ..... za takie parkowanie
Powiem tak, raz musiałem stanąć na chodniku , bo nie było jak , a miałem chorego w aucie ze złamaną nogą, i jakieś fleje mi okleiły auto w ten sposób.
Nie wiesz kto , nie wiesz po co , więc zastanów się zanim ocenisz
tyle z mojej strony , bo nie popieram tego.
-
ArkuS
- Przeglądacz
- Auto:: Touran '09 BKC(BLS GEAR)
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 12 razy
Gorzej jak typowy kierowca BMW ładuje się na miejsce dla niepełnosprawnych w poprzek i z duma kroczy na zakupy do marketu ze swoja plastikowa koleżanka u boku.
Wtedy nie mam żadnych skrupułów i obdarowuje takich kozaków naklejka jak jest pod ręka.
Wtedy nie mam żadnych skrupułów i obdarowuje takich kozaków naklejka jak jest pod ręka.
- Zaboll
- Przeglądacz
temat nie jest łatwy i na pewno niektórzy doświadczyli takiego oklejania na własnej skórze ale sam kilka razy widziałem artystów takich, którym taczki bym nie powierzył do prowadzenia nie mówiąc o samochodzie, aut mamy coraz więcej więc nie będzie łatwiej ...
co do taniości to raczej zależy mi na upierdliwości naklejki (powiedzmy że naklejka była by jeszcze ponacinana na 30 elementów) niech się zastanowi jeden z drugim
co do taniości to raczej zależy mi na upierdliwości naklejki (powiedzmy że naklejka była by jeszcze ponacinana na 30 elementów) niech się zastanowi jeden z drugim
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Przypadków takich jak twój pewnie będzie 1 na 1000 albo jeszcze więcej. Większość przypadków to tak jak ArkuS napisał. Najczęściej są to "prostaki" w super brykach którzy uważają że skoro mają taki samochód to im wszystko wolno.spacewalker pisze:Powiem tak, raz musiałem stanąć na chodniku , bo nie było jak , a miałem chorego w aucie ze złamaną nogą, i jakieś fleje mi okleiły auto w ten sposób.
Osobiście zawsze parkuję tak aby innym nie utrudniać życia a jak nie ma miejsca to jadę gdzieś dalej - proste i logiczne ale część kierowców tego nie ogarnia.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- leszeklen
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 340 razy
- Otrzymał podziękowań: 42 razy
- Kontakt:
Sorry, takich mamy kierowców bez kultury na parkingu w tym przypadku akurat przodują panie to tylko denerwuje na szczęście ale brak kultury na drodze jest już niebezpieczny.
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
kierowców mamy coraz gorszych bo szkolenia są coraz gorsze.
auto coraz bardziej naszpikowane elktronika i złudne poczucie bezpieczeństwa.
ile razy widzę "L" na lewym pasie, bez świateł, albo z dodatkowo włączonymi halogenami.
rozumiem, że każdy sie kiedys uczył, ale instruktorzy mają w dupie to co się dzieje na drodze tłumaczać, że przeciez jedzie "L".
prawko reku i potem setka przez miasto to norma. ale żaden podcas jazdy L-ka nie miał awaryjnego hamowania ze 100 do zera. może ledwo z 40 i to na pasie wyłaczonym z ruchu.
a potem to sie wszystko odpija na drodze, brak pojecia, brak kultury.
niestety, tutaj moge wywołac burzę, wychodzi brak znajmości poruszania się po duzych miastach - bo to również sa braki szkoleniowe.
to że ktoś zajmie 4 misjca postojowe na parkingu jednym autem, to mały pikuś i taki karny kutas niestety nic nie da.
ja bardziej ubolewam na brak wiedzy o poruszaniu sie na drogach dwu i trzy pasmowych, brak wiedzy o poruszaniu sie na rondzie, umiejetności płynnego właczania się do ruchu, zmiany pasów i wpuszczania pojazdów z sasiednicj pasów - krótko mówiąc, płynności ruchu.
auto coraz bardziej naszpikowane elktronika i złudne poczucie bezpieczeństwa.
ile razy widzę "L" na lewym pasie, bez świateł, albo z dodatkowo włączonymi halogenami.
rozumiem, że każdy sie kiedys uczył, ale instruktorzy mają w dupie to co się dzieje na drodze tłumaczać, że przeciez jedzie "L".
prawko reku i potem setka przez miasto to norma. ale żaden podcas jazdy L-ka nie miał awaryjnego hamowania ze 100 do zera. może ledwo z 40 i to na pasie wyłaczonym z ruchu.
a potem to sie wszystko odpija na drodze, brak pojecia, brak kultury.
niestety, tutaj moge wywołac burzę, wychodzi brak znajmości poruszania się po duzych miastach - bo to również sa braki szkoleniowe.
to że ktoś zajmie 4 misjca postojowe na parkingu jednym autem, to mały pikuś i taki karny kutas niestety nic nie da.
ja bardziej ubolewam na brak wiedzy o poruszaniu sie na drogach dwu i trzy pasmowych, brak wiedzy o poruszaniu sie na rondzie, umiejetności płynnego właczania się do ruchu, zmiany pasów i wpuszczania pojazdów z sasiednicj pasów - krótko mówiąc, płynności ruchu.
- Zaboll
- Przeglądacz
masz 105 % racji swimmer ale od czegoś trzeba zacząć - nie od razu Rzym zbudowano 
- Zyndram
- Użytkownik
- Auto:: CFJA, 2.0, 2011
- Imię:: Zyndram
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Nie mam osobiście styczności z typowo miejskim ruchem, ale jak każdy z nas, jeżdżę do marketów typu "biedronka, żabka, Piotr Paweł" i jest parking wyznaczony. Od drzwi do pierwszego miejsca parkingowego jest taka szerokość zostawiona że trzy auta równolegle mogą stanąć.
I co ... oczywiście ludzie (i to nie młodzi kierowcy) stają sobie w tej części bez skrupułów (bo blisko drzwi i nie musi chodzić). A pierwsze dwa miejsca parkingowe zajęte i trzecie wolne i już ..uj za daleko.
Jak widzę takie sytuacje, to aż mam ochotę poczekać aż pierwsze miejsce parkingowe się zwolni i wtedy tak zaparkować by klient nie mógł wejść do auta od strony kierowcy.
Raz tak zrobiłem, ale od pasażera. I oczywiście do mnie dąsy co ja robię. A ja spokojnie "pan se staje gdzie chce, to i ja tak se stanę gdzie chce". I żona chłopa nie wysiadła. Została w aucie a kierowca poszedł na zakupy.
Także tak, są pewne sytuacje gdzie pod jakimś szpitalem, przychodnią ktoś stoi pod drzwiami, bo akurat zasłabł albo o kulach. I nawet pod tym je*... marketem taka osoba się może zdarzyć. O kulach, kulejący, to ok, nie mam pytań. Ale jak wychodzi pierdziel po 50 w skórkach i sygnetem do całowania, to takiemu to .........
edit:
nawet na googlu widać tą porażkę
(czarne linie wyznaczają miejsca parkingowe i widać jak już dwóm było za daleko).
I co ... oczywiście ludzie (i to nie młodzi kierowcy) stają sobie w tej części bez skrupułów (bo blisko drzwi i nie musi chodzić). A pierwsze dwa miejsca parkingowe zajęte i trzecie wolne i już ..uj za daleko.
Jak widzę takie sytuacje, to aż mam ochotę poczekać aż pierwsze miejsce parkingowe się zwolni i wtedy tak zaparkować by klient nie mógł wejść do auta od strony kierowcy.
Raz tak zrobiłem, ale od pasażera. I oczywiście do mnie dąsy co ja robię. A ja spokojnie "pan se staje gdzie chce, to i ja tak se stanę gdzie chce". I żona chłopa nie wysiadła. Została w aucie a kierowca poszedł na zakupy.
Także tak, są pewne sytuacje gdzie pod jakimś szpitalem, przychodnią ktoś stoi pod drzwiami, bo akurat zasłabł albo o kulach. I nawet pod tym je*... marketem taka osoba się może zdarzyć. O kulach, kulejący, to ok, nie mam pytań. Ale jak wychodzi pierdziel po 50 w skórkach i sygnetem do całowania, to takiemu to .........
edit:
nawet na googlu widać tą porażkę
(czarne linie wyznaczają miejsca parkingowe i widać jak już dwóm było za daleko).