Jeżdżę Touranem 1.6TDI trzy tygodnie. Wydaje mi się, że spalanie jest za wysokie. Średnio po mieście to 9 litrów. Nie wiem czy dobrze, ale wiążę to z kolejnymi moimi uwagami. Przy niskich obrotach silnik drży a przy ruszaniu potrafi zgasnąć (diesel?).
Po głowie chodzą mi różne myśli: dwumasa, wtrysk.
Aha, jakieś 5 tyś. km wstecz wymieniany był rozrząd, jeśli to ma znaczenie.
Spalanie, drżenie, gaśnięcie
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Re: Spalanie, drżenie, gaśnięcie
Jeśli wcześniej tak nie było, to oczywiście wina rozrządu, bo jego ustawienie jak najbardziej ma znaczenie. Poczytaj sobie o tym na forum.piotra pisze:ha, jakieś 5 tyś. km wstecz wymieniany był rozrząd, jeśli to ma znaczenie.
-
piotra
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.6 TDI 2011
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 3 razy
Re: Spalanie, drżenie, gaśnięcie
Nie wiem jak było wcześniej, bo 3 tygodnie temu go kupiłem. Sprowadzony. Wymiana rozrządu w serwisie VW w Belgii.
Jak tego szukać? Jestem raczej niebiegły w sprawach silnika.
-- Wt maja 17, 2016 14:07 --
OK, zakładając z dużym prawdopodobieństwem, że to jest rozrząd, to jakie teraz kroki powinienem podjąć? Z oczywistych względów odpada reklamacja w serwisie w Belgii. Gdzie, jak i czym to sprawdzić? Czy udać się do serwisu VW w Polsce?
Jeździć czy nie jeździć w ogóle tym samochodem?
-- Śr maja 18, 2016 20:27 --
Panowie, za wszelkie wskazówki będę wdzięczny
Jak tego szukać? Jestem raczej niebiegły w sprawach silnika.
-- Wt maja 17, 2016 14:07 --
OK, zakładając z dużym prawdopodobieństwem, że to jest rozrząd, to jakie teraz kroki powinienem podjąć? Z oczywistych względów odpada reklamacja w serwisie w Belgii. Gdzie, jak i czym to sprawdzić? Czy udać się do serwisu VW w Polsce?
Jeździć czy nie jeździć w ogóle tym samochodem?
-- Śr maja 18, 2016 20:27 --
Panowie, za wszelkie wskazówki będę wdzięczny