Witam,
Mam dziwny problem z elektrycznymi szybami. Wszystkie działają, opuszczają się i zamykają po dłuższym przytrzymaniu kluczyka, ale jak chcę otworzyć je od środka to czasami się uda z tylnymi i pasażera ale już kierowcy w ogóle się nie otwiera.
Miał ktoś do czynienia z czymś takim? Powinienem wymienić bezpieczniki? Problem chyba pojawił się po zbyt intensywnej zabawie mojego 7 latka kluczykiem i szybami
miałem to, ale olałem.
Raz na 50 razy tak się zdarzy. Po prostu zawsze patrzę czy np. przy automatycznym domyku wszystkie się zamykają, jak nie, zamykam jeszcze raz.
spróbuj zrobić adaptacje szyb.
najprościej- odłącz akumulator na powiedzmy godzine.
podłącz ponownie.
przekrec kluczyk i poczekaj aż pogasną kontrolki i odpal samochod co by nie pałowac akumulatora.
wciśnij i przytrzymaj guzik opuszczania szyb i przytrzymaj 3 sekundy w dolnej pozycji gdy szyba już zjedzie .
wciśnij i przytrzymaj guzik podnoszenia szyb i przytrzymaj 3 sekundy w górnej pozycji gdy szyba już sie zamknie.
powtórz dla każdej szyby.
u mnie pomogło gdy szyby wariowały we współpracy z pilotem.
swimmer pisze:spróbuj zrobić adaptacje szyb.
najprościej- odłącz akumulator na powiedzmy godzine.
podłącz ponownie.
przekrec kluczyk i poczekaj aż pogasną kontrolki i odpal samochod co by nie pałowac akumulatora.
wciśnij i przytrzymaj guzik opuszczania szyb i przytrzymaj 3 sekundy w dolnej pozycji gdy szyba już zjedzie .
wciśnij i przytrzymaj guzik podnoszenia szyb i przytrzymaj 3 sekundy w górnej pozycji gdy szyba już sie zamknie.
powtórz dla każdej szyby.
u mnie pomogło gdy szyby wariowały we współpracy z pilotem.