kumpel chory na zwolnieniu lek pogadam z nim jak wróci to tyryanko1973 pisze:i co słychać? bo z mojego doświadczenia nie jest łatwo dostać z ASO podpisaną wycenę tak na ładne oczy; albo trzeba płacić za wycenę albo decydować się na likwidację (zawsze można z niej zrezygnować pewnie ale jak znam ASO zawsze coś wymyślą aby nie było to takie łatwe).
Ubezpieczyciele
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Ostrzegam.
Wczoraj zobaczyłem reklamę firmy Proama i ich 70% zniżki, więc z ciekawości wyliczyłem sobie składkę dla swojej fury i faktycznie wyszła o 600zł niższa niż w Liberty Direct, ale... samochód wyceniło mi 25.900zł
- wyceniałem jako wersję Highline, ponieważ wyposażenie najlepiej się z nią pokrywa. Dodatkowo mogłem podnieść wycenę o 10% czyli w okolicach 28.000. Dziś zadzwoniłem do nich z pytaniem gdzie ja mogę kupić taki samochód za te pieniądze, bo mój ojciec chętnie kupi za tyle. Na co usłyszałem, że w katalogu EuroTax
No popłakałem się ze śmiechu - od dziś wszyscy kupujemy fury z katalogu EuroTax - po co przepłacać
Oczywiście wartości samochodu nie dało się podnieść, więc ostatecznie przedłużam polisę z Liberty, które wyceniło samochód dość realistycznie, bo na 35.800zł.
Wczoraj zobaczyłem reklamę firmy Proama i ich 70% zniżki, więc z ciekawości wyliczyłem sobie składkę dla swojej fury i faktycznie wyszła o 600zł niższa niż w Liberty Direct, ale... samochód wyceniło mi 25.900zł
No popłakałem się ze śmiechu - od dziś wszyscy kupujemy fury z katalogu EuroTax - po co przepłacać
Oczywiście wartości samochodu nie dało się podnieść, więc ostatecznie przedłużam polisę z Liberty, które wyceniło samochód dość realistycznie, bo na 35.800zł.
Ostatnio zmieniony czw lut 16, 2012 00:07 przez Rauko, łącznie zmieniany 4 razy.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Tak mi wyliczył mój agent (jest w porządku) - auto rocznik 2009, ale zawsze chce miec w opcjach naprawa w ASO i bez żadnych wkładów własnych.rock4 pisze:cheles, co miałeś w pakiecie PZU że ci 3000zł wyszło?
Ja też jestem ubezpieczony w PZU (od 05.2010) i na razie mieściłem się w kwocie 1600zł (OC+AC+NNW + ubezp. mieszkania). Aż się wystraszyłem teraz ile mogą mi wyliczyć w maju, kiedy będzie trzeba przedłużyć ubezpieczenie.