Pożegnalnia

Tutaj się witamy
Awatar użytkownika
eSJot
Początkujący
Auto:: 1.9 BKC 2006
Imię:: Marek
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Pożegnalnia

Post autor: eSJot »

Nie znalazłem wątku o pożegnaniach więc tu napiszę. Po ponad ośmioletniej przyjaźni z moim Touranem muszę się z nim rozstać. Służył mi dzielnie. Nie miałem z nim większych problemów, a te drobne które się pojawiały ogarniałem dzięki Waszej lub kabelka pomocy. Tu szczególny ukłon w stronę jarrego za... On wie za co ;) Miałem przyjemność poznać go osobiście, podobnie jak jeża, LYJO, sebe i jeszcze kilka osób z ekipy śląsko-małopolskiej . Fajnie się złożyło, że Touran trafi do kogoś z mojej rodziny, bo będę mógł służyć jakimś tam doświadczeniem (o prawdziwym przebiegu, stanie auta i wszelkich wymianach nie wspominając). Kupiłem nowego Jeepa Renegade'a i po niecałych 3 tys. km kontestuję swój wybór. Ciągle porównuję (oczywiście zachowując rozsądne proporcje): Touran miał to i to, tego miał więcej, to włączało się intuicyjnie, tam było pyk a teraz trzeba trzasnąć, w nim zadbali o to a w Jeepie nie i tym podobne. Pewnie to normalne. O urodzie nie wspominam bo tak Touran jak Renegade są dla mnie piękne, choć estetycznie z innych planet. Dzięki za wszystko i pozdrawiam.

P.S.
Jak przejeżdża jakiś Touran to i tak odruchowo serce bije szybciej ;)
Marek
Awatar użytkownika
Gitarmen
Auto:: highline 1,9 105KM BLS
Imię:: Piotr
Podziękował: 5 razy

Re: Pożegnalnia

Post autor: Gitarmen »

Witam
Ja natomiast dopiero co wszedłem w posiadanie mojego tourana i jestem z niego bardzo zadowolony. Od kilku dni jestem też na tym forum. Pisałeś, że byłeś zadowolony nie tylko z auta, ale również ze znajomości innych osób, które poznałeś na tym forum. Czy mógłbyś krótko napisać kto jest na tym forum normalny, z kim można wymienić zdanie nie narażając się na uszczypliwości, sprawdzanie regulaminu i takie tam... Kto tu zna się na naprawach auta, a nie na spamowaniu forum.
Było tak: Polonez 1,5 /1985 - 1rok, Polonez Caro 1,9/1991- 8 lat, Passat B3 1,8/1995- 5 lat, Passat B5/2002 1,9TDI- 6 lat, a teraz jest Touran 2008 1,9TDI...
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

Gitarmen pisze:Witam
Czy mógłbyś krótko napisać kto jest na tym forum normalny, z kim można wymienić zdanie nie narażając się na uszczypliwości, sprawdzanie regulaminu i takie tam...
:?: :?: :?: :omatko:
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 829 razy

Post autor: jarry »

Gitarmen pisze:Czy mógłbyś krótko napisać kto jest na tym forum normalny
całkiem niezły post :hahaha: jak na twój staż, ale może i słusznie, kto pyta nie błądzi... :sorry:

ale jakoś nie liczyłbym na szczególnie wyczerpującą odpowiedź na tak postawione pytanie, a może się mylę? Marku?
eSJot pisze:Kupiłem nowego Jeepa Renegade'a
aktualnie auto za którym się ogląda moja szanowna małżonka, a już jak leciała ta poprzednia reklama z utworem X Ambassadors "Renegades" to zawsze musiało lecieć na full i do końca hehe

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YM-th85hRUU[/youtube]

cóż mogę napisać, żal że odchodzisz ale czeka to większość z Nas prędzej czy później, najważniejsze żeby zostały miłe wspomnienia z czasu naszej wspólnej znajomości na forum :uklon:
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

jarry pisze:
Gitarmen pisze:Czy mógłbyś krótko napisać kto jest na tym forum normalny
całkiem niezły post :hahaha: jak na twój staż, ale może i słusznie, kto pyta nie błądzi... :sorry:
...oby tylko słowo, nie stało się ciałem... "Pożegnalnia" :lol:
Awatar użytkownika
marcyb3
Expert
Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
Imię:: Marcin
Podziękował: 141 razy
Otrzymał podziękowań: 182 razy

Post autor: marcyb3 »

kolego wszyscy są normalni i tego trzeba się trzymać i koniec OT w kolegi wątku :super:
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Awatar użytkownika
Gitarmen
Auto:: highline 1,9 105KM BLS
Imię:: Piotr
Podziękował: 5 razy

Post autor: Gitarmen »

Dziękuję za zapewnienia. Choć może początek kiepski :omatko: to może czas pokaże, że osoby które mnie wcześniej ostrzegly (że są tu pieniacze i takie tam...) zwyczajnie w błąd mnie wprowadziły. Pozdrawiam serdecznie wszystkich, ktorzy do wątku się przyłączyli.
Było tak: Polonez 1,5 /1985 - 1rok, Polonez Caro 1,9/1991- 8 lat, Passat B3 1,8/1995- 5 lat, Passat B5/2002 1,9TDI- 6 lat, a teraz jest Touran 2008 1,9TDI...
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

eSJot niegdy nie mów nigdy....
Nie żegnaj się a mów do zobaczenia.
3maj się i dużo ludzi dobrych serc i chęci na Twoim nowym Forum.
:uklon:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
zutjan
Przeglądacz
Auto:: VW Touran 1,6 MPI,2004r.
Imię:: Janek
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: zutjan »

Samo życie. Być zadowolonym z tego co było i cieszyć się tym co jest obecnie i co będzie teraz w nowym nakręcaniu licznika, sentyment do tam tego, a miłość do tego /nowego/. Rozstanie sympatyczne i godne naśladowania. eSJot można by tu jeszcze dużo napisać o wspaniałych chwilach z TKP, jak by nie było to jednak osiem lat, poznałeś nowych ludzi, nabyłeś nowych doświadczeń i masz prawo to, wykorzystać w następnej misji.
Myślę że o TKP będziesz czasami wspominał jak o dobrym druhu.
Powodzenia. :cze:
Janek
ODPOWIEDZ