Witam
Problem taki oto iz dzisiaj rano ( 5.00) podjechałem na stacje zatankowałem do pełna( wyjazd do Berlina na lotnisko) niby nic dziwnego po wejsciu do samochodu przekręcam kluczyk wszystko sie zapala tylko silnik ani drgnie.Po kilku ,kilkunastu próbach w osdtepnie 15 minut silni nawet nie próbował zakręcić a wszystko inne był taj jak przed normalnym rozruchem.Nerwy telefon po samochód zastępczy i telefon po asistans aby laweta zrobiła swoje a ja w drogę autem pozyczonym.Po czym przyjeżdża laweta po około godz. gość wsiada i zapala auto.Nie ogarniam o co chodzi.Moze mi to ktoś jakoś wytłumaczyć.Dodam iz auto po zakupie z Niemiec i remoncie było po raz pierwszy zatankowane do pełna
Po zatankowaniu do pełna silnik ani drgnie
-
szczypakozy
- Przeglądacz
- Auto:: Tiguan 2009 2.0 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- leszeklen
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 340 razy
- Otrzymał podziękowań: 42 razy
- Kontakt:
Re: Po zatankowaniu do pełna silnik ani drgnie
Wydaje mi się się sprawdź wtyczki do rozrusznika czy nie są zasniedziałe. Jeżeli jestem w błędzie bardziej doświadczeni koledzy mnie poprawią. No i scan błędów wiele by wyjaśnił.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Miałem. Kiedyś tak w swoim pierwszym aucie. Mimo iż miało 4 lata tylko to tez nie było słuchać rozrusznika. Ojciec przyjechał i juz linkę miałem podczepic a ojciec mówi weź sprawdź kabelek od startera na tym elektromagnesie. Ruszyłem tym kablem i juz odpalił. Podkorodowalo na styku. Czasem stacyjka zawodzi-kostka czasem coś w kablotece, rozrusznik.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
szczypakozy
- Przeglądacz
- Auto:: Tiguan 2009 2.0 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
dzieki za odpowiedźleszeklen pisze:Wydaje mi się się sprawdź wtyczki do rozrusznika czy nie są zasniedziałe. Jeżeli jestem w błędzie bardziej doświadczeni koledzy mnie poprawią. No i scan błędów wiele by wyjaśnił.
własnie jutro podjade gdzieś aby go na kompa wrzucili i tez jestem ciekaw jaki błąd został zapisany
Auto stało przy dystrybutorze a po upływie godziny auto odpaliło jakby sie nic nie stało a gość z lawety jaki wkur....ny ze o 5 rano musiał wstac a auto odpaliło jak przekręcił kluczyk
Dodam że auto VW Tiguan 2.0 140 kucyków
-- Pn wrz 05, 2016 17:27 --
Dzisiaj sytuacja sie powtórzyła tym razem bliżej domu i mechanika.Panowie byli tak mili i podeszli do auta 500 m pierwsze sugestie faktycznie albo rozrusznik albo kostka ale po pomiarach napięcia usłyszałem diagnoze brak masy.Prawdopodobnie kabelek masowy szlak trafił .Auto odpalone na kable ale bez uzycia drugiego auta.
-- Wt wrz 06, 2016 14:47 --
-- Wt wrz 06, 2016 14:45 --szczypakozy pisze:dzieki za odpowiedźleszeklen pisze:Wydaje mi się się sprawdź wtyczki do rozrusznika czy nie są zasniedziałe. Jeżeli jestem w błędzie bardziej doświadczeni koledzy mnie poprawią. No i scan błędów wiele by wyjaśnił.
własnie jutro podjade gdzieś aby go na kompa wrzucili i tez jestem ciekaw jaki błąd został zapisany
Auto stało przy dystrybutorze a po upływie godziny auto odpaliło jakby sie nic nie stało a gość z lawety jaki wkur....ny ze o 5 rano musiał wstac a auto odpaliło jak przekręcił kluczyk![]()
Dodam że auto VW Tiguan 2.0 140 kucyków
-- Pn wrz 05, 2016 17:27 --
Dzisiaj sytuacja sie powtórzyła tym razem bliżej domu i mechanika.Panowie byli tak mili i podeszli do auta 500 m pierwsze sugestie faktycznie albo rozrusznik albo kostka ale po pomiarach napięcia usłyszałem diagnoze brak masy.Prawdopodobnie kabelek masowy szlak trafił .Auto odpalone na kable ale bez uzycia drugiego auta.
No i wiadomo juz co było przyczyną nie odpalenia auta. Poprostu urwana lub prawie urwana(albo w stanie zniszczenia) masa silnika.Zatankowanie do pełna było tylko niefortunnym zdarzeniem.