OGr pisze:Wiem co to webasto, nie siedzę tylko w Touranach :-)
Naciapane z bagażnika...
Pytasz o auto to piszę co widzę - ogromna większość Touranów ma tylko dogrzewacz
Spoko, spoko, dzięki za pomoc. Dogrzewacz ale po odpaleniu silnika :-) Generalnie webasto mi zbędne, jest garaż ale jak będzie to czemu nie. Ten żółty to pewnie nieźle zajechany.
Teraz dopiero zauwazyłem że lewe jest srebrne a prawe żółte ;-) To nie problem, zmieniłbym sobie, Zderzak tylny porysowany to też nie problem. Progi tylko widziałem że są pokiereszowane z obu stron to pierun wie czy to krawężnik czy dzwonek jakiś.
Dlaczego kierownica z polifata przedlift też miał multifunkcje na starych przyciskach i webasto więc niewiem skąd taka teza ? co do pokrowców to twierdzicie ,ze napewno coś ukrywają może ktoś jeżdzi czesto w ciuchach roboczych lub poprostu tak lubi dotyczy niebieskiego ,a w żółtym prawe lusterko wygląda jak od touarega .
kolego goście mają kilka sztuk , już kumple na forum pisali że polecają od nich auta,mam do nich jakieś 20 km , jak bym był w pobliżu to zajadę i obejrzę to dam znać, ale nie mówie kiedy bo sam jeszcze nie wiem
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Potwierdzam przedmówcą, kupiłem dwa lata temu od nich polifta i wszystko gra i bucy. Nic nie robiłem przy nim oprócz napraw eksploatacyjnych(olej, filtry, rozrząd i tarcze z klockami tylne), większość aut polisingowe, jak brałem miał niecałe 4 lata i 200000 km przebiegu. Jestem zadowolony.
Listwy na drzwiach są według mnie od wersji Trendline. Pytanie czy to same listwy czy drzwi z listwami od wersji Trendline.
Highline ma listwy dzielone w poziomie dolna w kolorze nadwozia, a górna srebrna chromowana. Listwy na zderzaku są srebrne chromowane. Tutaj czarne. Ogólnie mało pokazane jak auto wygląda w środku. Reflektory tylne od Cross Tourana. Według mnie szyby przednie boczne przyciemniane.
W oryginale Highline ma tylko tylne i szyba klapy bagażnika.
Klamki drzwi są czarne natomiast w wersji Highline w oryginale są lakierowane w kolorze nadwozia.
105KM nie wiem czy to trochę nie za mało jak na Tourana szczególnie w trasę. Mam skale porównawczą, 140KM, 170KM i teraz 186KM i czuć różnicę. Ale to kwestia co kto lubi.
Nie jestem do końca pewien czy wersja Highline nie ma chromowanych relingów dachowych. Na tych zdjęciach wyglądają na czarne.
Na zdjęciu robionym gdy jest ciemno auto ma według mnie halogeny przeciwmgielne natomiast na zdjęciach w dzień nie ma. Sprawdziłem jeszcze na Otomoto i tam w powiekszeniu widać oprawę halogenu przeciwmgielnego.
Nie wiem czy w Highline halogeny nie były w standardzie ale mogę się mylić i tylko jako opcja.
Znalazłem to na otomoto i tam jest więcej zdjęć. Schowek górny konsoli centralnej nie jest zamykany więc pewnie górne zamknięcie wyłamane. W oryginale jest zamykany klapką.
W tylnych drzwiach okna otwierane na korbki to chyba raczej też nie Highline. Obstawiam Trendline.
Pod maską ładnie umyte ale to kwestia gustu.
Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG